Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη, της Διονυσίας

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη, της Διονυσίας

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο μικρά κομματάκια σαν τηγανιά
250 γρ. ρύζι
Λίγο ντομάτα χυμό & λίγο πάστα ντομάτας
1 Κρεμμύδι
Σκόρδο
Μαντζουράνα – Άψυχο – μέντα (ξερή)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Κανέλα
Μπαχάρι
Γαρύφαλλο – Δάφνη
Χωριάτικο φύλλο για πίτες.

 

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε το κρέας και μόλις ροδίσει όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε με νερό την κατσαρόλα μέχρι τη μέση και το βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το ρύζι.

Λαδώνουμε το ταψί και στη συνέχεια ένα ένα φύλλο, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, βεβαιωνόμαστε ότι έχει λίγο ζουμί το μείγμα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.

 

Καλή σας επιτυχία και Καλή σας όρεξη.

της Διονυσίας Βρεττού

Μαγειρική