Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού, της Χρυσάνθης

Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού, της Χρυσάνθης

Υλικά:
1 μεγάλη αρκετά ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κλωνάρι δυόσμο μόνο τα φύλλα ψιλοκκομένα Αλάτι- πιπέρι
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Σ ένα μπώλ ρίχνετε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε το μείγμα να βγάλει τα ζουμιά του. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα πολύ πηχτό μείγμα που να μην τρέχει αλλά και να μην πλάθεται.

Ρυθμίζετε το αλεύρι και το αλάτι.

Τηγανίζετε σε όχι πολύ ελαιόλαδο και γυρίζοντας τους μια φορά από κάθε πλευρά. Τα συνοδεύετε μ’ ένα ντιπ γιαουρτιού.

Ανακατέψτε σ ένα μπωλ γιαούρτι με μάραθο φρέσκο ή άνηθο ψιλοκομμένο.

Βγαίνουν 12-15 ντοματοκεφτέδες. Διπλασιάζουμε τη δόση αν θέλουμε περισσότερους.

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.
της Χρυσάνθης Γρίβα

Μαγειρική