Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 3 έως 9 Ιουνίου

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 3 έως 9 Ιουνίου

To κλασσικό πρόβλημα της νοικοκυράς κάθε βδομάδα είναι τί θα μαγειρέψει. Σας δίνουμε λοιπόν μια πλήρη πρόταση διατροφής για όλη τη βδομάδα. Κάντε μία λίστα, προμηθευτείτε τα υλικά σας για να προετοιμάζετε το μενού της εβδομάδας.

Κάθε βδομάδα θα ετοιμάζουμε ένα πλήρες ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής το οποίο έχει επιμεληθεί η pasta blogger Βικτώρια Γιανναρά. Οι συνταγές έχουν συλλεχθεί από ποικίλα sites αλλά και από το www.ilispasta.gr στο οποίο η Βικτώρια είναι Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

Μενού εβδομάδας 3/6 – 9/6

Δευτέρα

Κοτόπουλο με ρεβίθια

Υλικά

  • 600 γρ. ρεβίθια
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια
  • φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μαρινάδα.
  4. Κόβουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο στη μέση, τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  8. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. από τη μαρινάδα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  9. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το απλώνουμε σε ένα πυρέξ 25×32 εκ.
  10. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο πυρέξ.
  11. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε από πάνω τα ρεβίθια και το κοτόπουλο.
  12. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.

πηγή

Τρίτη

Μακαρονάδα του ψαρά

Υλικά

  • 1 συσκευασία Ταλιατέλες με σαφράν ΗΛΙΣ
  • ½ κιλό μεγάλες γαρίδες
  • ½ κιλό κοκκινόψαρο ή σκορπίνα ή ροφό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγ. ντοματάκια κονκασέ
  • ½ φλιτζ. τσαγ. νερό
  • ½ κ.γ. βασιλικό φρέσκο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος (θα πρέπει να χωράει τις ταλιατέλες) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο (δεν πρέπει να μαυρίσει γιατί η γεύση του θα είναι πικρή).
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.

Περισσότερα…

Τετάρτη

Μπάμιες γιαχνί

Υλικά

  • μπάμιες extra 450 γρ.
  • ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας
  • πατάτες 2 κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος 3 κουταλιές της σούπας
  • ντομάτα στον τρίφτη 500 γρ
  • ζάχαρη λίγη
  • λεμόνι 1 κομμένο σε ροδέλες*
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φέτα προαιρετικά, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το λάδι σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τις πατάτες, τις μπάμιες και κατόπιν την ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το πιπέρι και προσθέτετε τις ροδέλες από το λεμόνι. Σιγοβράζετε για 10’.

Στη συνέχεια, βυθίζετε τις μπάμιες στη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 35’ χωρίς να ανακατεύετε, για να μη λιώσουν οι μπάμιες.

Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό και το συνοδεύετε -αν θέλετε- με φέτα.

*Καθαρίζετε τις ροδέλες λεμονιού από τη φλούδα για να μην πικρίσει το φαγητό.

πηγή

Πέμπτη

Φασολάδα με πράσα και αρωματικά

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  • 2 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 μικρή σελινόριζα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
  • 1/3-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  5. Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.

πηγή

Παρασκευή

Λαβράκι με χόρτα αβγολέμονο

Υλικά

  • 1200 γρ. λαβράκι (ή τσιπούρα, μυλοκόπι και άλλο ψάρι όχι μικρότερο των 350 γρ. το καθένα)
  • 1 κ. σέσκουλα και σπανάκι, στην αναλογία που θέλετε
  • 2 μαραθόριζες (φινόκιο)
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό) σε φετάκια
  • 1/2 φλ.τσ. άνηθο
  • 1/2 φλ.τσ. ούζο
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. αλαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε στη σειρά, σε φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα, μαζί με το φινόκιο σε φέτες και 1/2 φλ.τσ. νερό, σκεπάζουμε και τ’ αχνίζουμε για 3′-4′, γυρίζοντάς τα μία φορά (μπορεί να χρειαστεί να τα αχνίσουμε σε δύο δόσεις). Τα βγάζουμε (κρατάμε το ζωμό) και τα χωρίζουμε σε φιλέτα, αφαιρώντας με προσοχή κόκαλα και κεφάλι.
  2. Πλένουμε σέσκουλα και σπανάκι και τα ζεματάμε για 1′ σε νερό που βράζει, προσθέτοντας αλάτι. Τα στραγγίζουμε, πιέζοντας να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα χοντροκόβουμε. Σε μία φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 2′. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα στραγγισμένη από το ζωμό και κομμένη σε κυβάκια. Σοτάρουμε για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγοβράσει 1′. Προσθέτουμε τα χόρτα και σοτάρουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 2′-3′. Ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού, προσθέτουμε το ζωμό τους και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5′-6′. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, πιπέρι και το χυμό των λεμονιών και αφήνουμε ακόμα 2′-3′. Αφαιρούμε με προσοχή τα φιλέτα των ψαριών και γέρνουμε την κατσαρόλα να πάρουμε το ζουμί της.
  3. Σ΄ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με σύρμα, μέχρι ν’ αφρίσει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζουμί συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2′, να πήξει ελαφρά. Μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα των ψαριών. Τα περιχύνουμε με σάλτσα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πηγή

Σαββάτο

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκύθι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 9 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κολοκύθι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το θυμάρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι, 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το σκόρδο.
  2. Σκέπασε και μαγείρεψε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Πρόσθεσε και την τομάτα, αφαίρεσε το καπάκι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.
  4. Ανακάτεψε τα αυγά, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφρός.
  5. Ρίξε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά, ανακατεύοντας απαλά.
  6. Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε 15 λεπτά.
  7. Ψήσε την ομελέτα 3 λεπτά στο φούρνο και όταν είναι έτοιμη σέρβιρε σε μια πιατέλα.

πηγή

Κυριακή

 

Μουσακάς

Υλικά

  • 6 Μελιτζάνες
  • 5 Πατάτες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:

  • 750 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. Πολτό ντομάτας
  • 240 ml Κόκκινο κρασί
  • 80 γρ. Φέτα, τριμμένη
  • 60 ml Ελαιόλαδο
  • 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 2 Σπόρους μπαχάρι
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • ½ Ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. Κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 900 ml Γάλα
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 100 γρ. Παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 2 Κρόκους αυγών
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις κόβουμε, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, σε ροδέλες περίπου 0,5 εκ. πάχος. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά. Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε ροδέλες 0,5 εκ. πάχος.
  2. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με μπόλικο νερό και τις πατάμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά νερά. Τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί και τις τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι που έχουμε ρίξει ηλιέλαιο με ελαιόλαδο σε ίσες ποσότητες. Αποσύρουμε τις μελιτζάνες μόλις πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις πατάτες.
  3. Αν επιλέξουμε να ψήσουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες τότε θα πρέπει να τις τοποθετήσουμε σε μία στρώση μέσα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ραντίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν.
  4. Για τον κιμά: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τον κιμά. Καθώς σοτάρουμε τον κιμά φροντίζουμε να τον σπάμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ή μίας ξύλινης κουτάλας.
  5. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, την κανέλα, τους σπόρους από το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και τέλος, αλάτι και πιπέρι. Μόλις η σάλτσα μας έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιά την αφήνουμε να βράσει με καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
  6. Αφού έχει δέσει η σάλτσα μας και τα περισσότερα ζούμια έχουν απορροφηθεί αφαιρούμε τα μπαχαρικά όπως το φύλλο δάφνης και τους σπόρους από το μπαχάρι. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνοντας στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.
  7. Για τη μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει καλά. Αφού γίνει αυτό, στη συνέχεια προσθέτουμε σε μια δόση το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με πάστα.
  8. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο σε μικρές δόσεις αρχικά ανακατεύοντας παράλληλα ώστε να ενσωματώνεται στο μείγμα. Προχωράμε στην επόμενη δόση μόνο αν έχει ενσωματωθεί η προηγούμενη.
  9. Αφού ρίξουμε όλη την ποσότητα του γάλακτος ανεβάζουμε ελάχιστα την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει η μπεσαμέλ. Σημάδι γι’ αυτό είναι οι μεγάλες φουσκάλες που θα κάνει στην επιφάνεια από ένα σημείο και μετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ώστε να γίνει πιο εύγευστη. Τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
  10. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ξανά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
  11. Για τη συναρμολόγηση: Παίρνουμε το ταψί και το τοποθετούμε μπροστά μας. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ στον πάτο και απλώνουμε καλά με τη βοήθεια του κουταλιού ώστε να πάει παντού. Στη συνέχεια στρώνουμε τις πατάτες φροντίζοντας να είναι στρυμωγμένες η μία με την άλλη. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Αδειάζουμε τον κιμά και με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας φροντίζοντας να πάει παντού. Τοποθετούμε μια ακόμη στρώση από μελιτζάνες και τέλος περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Στρώνουμε ώστε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η μπεσαμέλ μας. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά μέχρι να κόψουμε το πρώτο κομμάτι.

πηγή

Το γλυκό της εβδομάδας

Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι

Υλικά

80 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
2 γρ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε πάστα
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη + έξτρα για το σερβίρισμα, προαιρετικά
50 γρ. ζάχαρη άχνη + έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα στα 800 watt, για περίπου 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει, και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να μην ακουμπάει στην επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει πολύ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση, οπότε τη λιώνουμε σιγά-σιγά.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. Προσοχή, το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ., και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
Κουνάμε το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με λίγη τα χέρια μας προκειμένου να δώσουμε πιο όμορφο σχήμα στα τρουφάκια.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 ημέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες.

πηγή


της pasta blogger Βικτώριας Γιανναρά
Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;