Θέλεις να κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου;

Θέλεις να κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου;

Αν θέλεις να κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου, αυτό είναι σίγουρα να ζήσεις την εμπειρία των σεμιναρίων των www.thespeakers.gr!

Τον Αποστόλη Κουμαρίνο, ιδρυτή των @thespeakersgr, τον είχα ακουστά και τον γνώρισα πριν λίγο καιρό στην παρουσίαση του βιβλίου αυτοβελτίωσης του αγαπημένου μου Νίκου Γιαννόπουλου, με τον οποίο συμπορευόμαστε συγγραφικά στις Εκδόσεις Ιβίσκος. Μαγεύτηκα από τη δημόσια ομιλία του, τον καθαρό και με ουσία λόγο του, την εκφραστικότητά του, ακόμα και οι παύσεις του με καθήλωσαν, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά, μια σπουδαία ικανότητα των ανθρώπων θα πρέπει να είναι να ξέρουν πότε ΔΕΝ πρέπει να μιλούν!

Με αφορμή αυτή την επαφή μαζί του αλλά και σε συνδυασμό με τις σπουδαίες συστάσεις παιδιών που είχαν συμμετάσχει σε παλαιότερα workshops των @thespeakersgr, ένιωσα την ανάγκη να παρακολουθήσω και εγώ ένα και να γίνω μέλος αυτής της όμορφης παρέας.

Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, σκεφτόμουν…. τι διαφορετικό θα μπορούσε να μου προσφέρει σε σχέση με τα άπειρα σεμινάρια που έχω πάρει μέρος τα τελευταία χρόνια;

Έχουν περάσει περίπου τρεις βδομάδες και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω, δεν μπορώ να βρω τα σωστά λόγια για να μην αδικήσω αυτό που βίωσα. Ήταν μια ολιστική εμπειρία, εκτός από τις γνώσεις που αποκόμισα αυτές τις δύο μέρες από τους μοναδικούς εισηγητές, ένιωσα έναν χείμαρρο συναισθημάτων που εναλλασσόταν από χαρά σε λύπη, από δάκρυα χαράς, σε δάκρυα λύπης, λύτρωσης και ανακούφισης. Τα σεμινάρια τους μπορούν να σε βοηθήσουν στην προσωπική σου εξέλιξη, αυτοβελτίωση, να μάθεις να αλληλεπιδράς όσο γίνεται καλύτερα και στο μέγιστο βαθμό με κόσμο, να βελτιώσεις τη δημόσια ομιλία σου, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι από την επόμενη μέρα κιόλας θα θες να εφαρμόσεις στη ζωή σου όσα έμαθες και αυτό νομίζω είναι το πιο σπουδαίο εφόδιο που θα πάρεις.

Να επιδιώκεις να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που σε εμπνέουν, που σου ανοίγουν το μυαλό, που σε πάνε παρακάτω, που σε σπρώχνουν νοερά να γίνεις καλύτερος/η σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου!

Ευχαριστώ ολόψυχα Aποστόλη, Νίκο Γιαν., Νίκο Βόπη, Μαρία, Άννα, όλη την υπέροχη ομάδα των @thespeakersgr, για το μοίρασμα, τα συναισθήματα που βίωσα αυτό το διήμερο και τη ζεστασιά που ένιωσα στην καρδιά μου.

Μέχρι την επόμενη φορά, απλά και ουσιαστικά ευγνώμων!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary