Τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό των παιδιών

Τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό των παιδιών

Αμύγδαλα

Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχουν, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ταυτόχρονα ενισχύουν την φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Επίσης, περιέχουν μαγνήσιο με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας από ιούς και βακτήρια.

Snack για το διάλλειμα: Σε ένα σακουλάκι αναμειγνύουμε αμύγδαλα με κορινθιακές σταφίδες γνωστές για τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και σίδηρο.

Γιαουρτάκι κανείς;

Το γιαούρτι λοιπόν, το εφοδιάζει με βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού του συστήματος αλλά και προβιοτικά.

Σύμφωνα με το γούστο του. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του μικρού μας, είτε το συνοδεύουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.

Όταν η βρόμη κρύφτηκε στο ψωμί

Από τις πιο αγαπημένες τροφές των παιδιών μας, το ψωμί παίζει και αυτό με τη σειρά του καθοριστικό ρόλο! Πιο συγκεκριμένα, το ψωμί από αλεύρι βρόμης ή κριθαριού, περιέχει μια ειδική κατηγορία φυτικών ινών (β-γλυκάνη) με αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Η βρόμη αλλά και το κριθάρι, είναι από τις τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη γρηγορότερη επούλωση των  πληγών.

Θα γλύφει τα δάχτυλά του! Τα cookies με δημητριακά ολικής αλέσεως και κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή η κρέπα με σοκολάτα, φρέσκα φρούτα κ.λπ.

Γλυκό σα μέλι!

Ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, το μέλι, μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε για να τις ιώσεις του χειμώνα. Χάρη στα ένζυμα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει, το μέλι αναστέλλει την ανάπτυξη ιών, βακτηρίων και μυκήτων.

Για ακόμα πιο γερό οργανισμό: Το μέλι σε συνδυασμό με την κανέλα μας προσφέρουν μια πραγματικά αποτελεσματική ασπίδα προστασίας της υγείας μας.

Και δεν ξεχνάμε!

Το γάλα είναι ακόμα ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας σωστής ανάπτυξης. Εκτός από το ασβέστιο που περιέχει, είναι  άριστη πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, βιταμινών, λιπιδίων και ιχνοστοιχείων.

της διαιτολόγου – διατροφολόγου Έφης Δέδε
Mediterranean b-eat -by Efi Dede

Παιδική διατροφή