Η παρεξηγημένη αλλά θαυματουργή κάνναβη

Η παρεξηγημένη αλλά θαυματουργή κάνναβη

Τα τελευταία χρόνια αναζητούμε όλο και περισσότερο εναλλακτικές τροφές και super foods για να ενισχύσουμε τη διατροφή μας και το ανοσοποιητικό μας. Ένα από αυτά είναι η κάνναβη, που παρ’ όλο που είναι – εσφαλμένα – ακόμα παρεξηγημένη, η διατροφική της αξία και τα οφέλη είναι ανεκτίμητα.

Η διατροφική αξία και τα οφέλη της κάνναβης:

  • Πλήρης πρωτεΐνη
  • Περιέχει όλα τα βασικά αμινοξέα
  • 100% vegan
  • Χωρίς γλουτένη
  • Εύκολη στην πέψη
  • Πλούσια σε υγιεινά Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα

Η διατροφική αξία του σπόρου κάνναβης

Ο σπόρος κάνναβης είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, καθώς περιέχει όλα τα βασικά αμινοξέα, αυτά που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός μας. Τα διατροφικά της οφέλη
είναι πολλά, αλλά εδώ ξεχωρίζουμε τα κυριότερα:

  • Ο καρπός της κάνναβης αποτελείται από 20% πρωτεΐνη, 35% έλαιο, 20% υδατάνθρακες και 15% φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο,
    ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.
  • Όταν η πρωτεΐνη από κάνναβη συγκριθεί με αυτήν της σόγιας, θεωρείται ανώτερη, μιας και είναι ολοκληρωμένη πρωτεΐνη με αυξημένα επίπεδα σε απαραίτητα αμινοξέα, όπως μεθειονίνη, κυστεΐνη και αργινίνη.
  • Αν είσαι vegetarian, vegan ή σκέφτεσαι να απομακρύνεις το κρέας από τη διατροφή σου, η πρωτεΐνη από κάνναβη θα σε καλύψει διατροφικά. Είναι πλήρως απορροφήσιμη, ολοκληρωμένη αναφορικά με τα αμινοξέα και υποαλλεργική.
  • Ο σπόρος κάνναβης είναι πλούσιος και σε Ω λιπαρά οξέα. To ισοζύγιο Ω6 προς Ω3 του ελαίου κάνναβης είναι 3:1, ένα πολύ καλό ισοζύγιο, ειδικά για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με χρόνιες φλεγμονές, όπως αρθρίτιδα και ισχιαλγία, αλλά και για ενήλικες που θέλουν να ενισχύσουν την πρόσληψη σε Ω3 χωρίς να πάρουν συμπλήρωμα, αφού κάποια συμπληρώματα ενδέχεται να περιέχουν συντηρητικά ή να είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα.
  • To γάμα λινολεϊκό οξύ (GLA) που περιέχουν ο σπόρος κάνναβης συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων ψωρίασης, ατοπικού εκζέματος και μπορεί να βοηθήσει σε κάποια ανοσολογικά stop-alcoholism-meds.com. Η συμπληρωματική χορήγηση GLA μπορεί, επίσης, να φανεί χρήσιμη σε άτομα που θέλουν να συντηρήσουν το βάρος τους μετά από απώλεια κιλών.

Μια πλήρης τροφή

Οι σπόροι κάνναβης θεωρούνται πλήρης τροφή, καθώς περιέχουν τα τρία απαραίτητα μακροσυστατικά, δηλαδή τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα ακόρεστα λιπαρά, και αρκετά μικροθρεπτικά (ένα στοιχείο ή ουσία που απαιτείται σε ποσότητες ιχνοστοιχείου για τη φυσιολογική ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών) στις σωστές ποσότητες. Έχουν τη δυναμική να καταπολεμήσουν τις διατροφικές ανεπάρκειες σε κοινότητες που στερούνται την τροφή. Εκτός όμως κι αν υπάρχουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, καλό είναι η κατανάλωσή τους να μην ξεπερνά τα 10-30 γρ. τη μέρα, καθώς είναι πλούσιοι σε θερμίδες (30 γρ. τριμμένοι σπόροι ισοδυναμούν με περί- που 120 θερμίδες).

Τα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης που βρίσκουμε στην αγορά

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με την κάνναβη, θα εκπλαγείς από το πόσα προϊόντα που την περιέχουν κυκλοφορούν: αρτοποιήματα, μπάρες, ζυμαρικά, σοκολάτες, σπόροι, σκόνη πρωτεΐνης, καφές, τσάι, έλαια, ακόμα και λιχουδιές για το σκυλάκι σου!

Ποιο προϊόν θα άξιζε, σύμφωνα με τη διαιτολόγο, να πληρώσουμε έστω κι αν είναι πιο ακριβό από τα συμβατικά; «Ένα βιολογικό κανναβέλαιο ψυχρής έκθλιψης αξίζει το κόστος. Περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις φυτοστερόλες, χλωροφύλλη, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (και όσο πιο πράσινο είναι το προϊόν με κάνναβη που αγοράζουμε τόσο το καλύτερο), και λεκιθίνη, η οποία ενισχύει τις κυτταρικές μεμβράνες και τη λειτουργία του
εγκεφάλου».

Πώς μπορείς να εντάξεις τους σπόρους κάνναβης στη διατροφή σου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπόρους και λάδι στο πρωινό σου, σε smoothies και σαλάτες. Προσοχή, η θερμική επεξεργασία μειώνει τη διατροφική αξία του λαδιού, οπότε να το χρησιμοποιείς πάντα ωμό.

ΠΡΩΤΕΙΝΗ

Ποια τα πλεονεκτήματα της πρωτεΐνης κάνναβης;

Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη – Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η πρωτεΐνη κάνναβης αποδεικνύεται τόσο δημοφιλής είναι επειδή θεωρείται ότι είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Οι σκόνες πρωτεΐνης κάνναβης περιέχουν ένα μοναδικό και ισχυρό συνδυασμό δύο πρωτεϊνών, οι οποίες είναι γνωστές ως λευκωματίνη και εδεστίνη. Αυτές οι πρωτεΐνες περιέχουν μια σειρά από βασικά και μη απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα. Τα αμινοξέα δρουν ως πηγές καυσίμου για τον μυ ενώ συμβάλλουν και σε εκατοντάδες άλλες φυσιολογικές διεργασίες και η πρόσληψη αρκετών από αυτά καθημερινά είναι απολύτως απαραίτητη.

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

H πρωτεΐνη κάνναβης εκτός από μια ολοκληρωμένη πηγή πρωτεΐνης, περιέχει αρκετά υγιεινά συστατικά. Μόνο μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στην πρωτεΐνη κάνναβης περιλαμβάνουν τα εξής: βιταμίνη Ε, Θειαμίνη, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο και ριβοφλαβίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας μας να προστατεύσουμε το σώμα μας από ασθένειες και αρρώστιες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία, τη μεταβολική λειτουργία, την υγεία των οργάνων και όχι μόνο. Εξαιτίας αυτού, η πρωτεΐνη κάνναβης δεν είναι μόνο ιδανική για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών, αλλά είναι ιδανική για την υγεία και την ευεξία.

Περιέχει λιπαρά επωφελή για την καρδιά

Ενώ το έλαιο κάνναβης εξάγεται από τους σπόρους πριν από την επεξεργασία τους, οι σκόνες πρωτεΐνης κάνναβης εξακολουθούν να περιέχουν αξιοπρεπείς ποσότητες υγιών λιπαρών. Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη κάνναβης είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτά τα λιπαρά οξέα βρίσκονται αντίστοιχα σε αναλογία 3:1 στις πρωτεΐνες κάνναβης, καθιστώντας την πρωτεΐνη κάνναβης ιδανική για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τον μεταβολισμό και την υγεία σας γενικά.

Φυτική πρωτεΐνη

Είτε αποφεύγετε ζωικές πρωτεΐνες για ηθικούς λόγους, είτε λόγω αλλεργιών, αν ψάχνετε να χτίσετε μυς, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες. Εκτός από αυτό, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για καθημερινή λειτουργία του σώματος. Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση στα συμπληρώματα πρωτεΐνης από ζωικές πηγές, καθώς είναι φυτική, υποαλλεργική και πλούσια σε αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Πώς να την χρησιμοποιώ;

Όπως κάθε άλλο συμπλήρωμα, η πρωτεΐνη κάνναβης σχεδιάζεται μόνο για να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και άσκηση. Το πώς θα την χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από τους στόχους σας. Για την ανάπτυξη των μυών και την επιδιόρθωση, καταναλώνετε καθημερινά 1-3 κουταλιές πρωτεΐνης κάνναβης, είτε με γάλα (εάν οι διατροφικές σας συνήθειες επιτρέπουν) είτε με νερό για ταχύτερη απορρόφηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης για ψήσιμο, ενώ μπορεί να προστεθεί σε χυμούς και smoothies, και μπορεί ακόμη και να αναμιχθεί σε σούπες ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Αλεύρι  κάνναβης

Ιδιότητες: Δεν περιέχει γλουτένη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες (περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος) και πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης Ω6 και Ω3 λιπαρά σε ιδανική αναλογία! Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχει Ω6 με GLA, ένα λιπαρό οξύ που θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σώμα. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των 9 βασικών αμινοξέων που δεν μπορεί να παράξει ο οργανισμός μας από μόνος του, στις επιθυμητές μάλιστα αναλογίες.

Χρήση: Το αλεύρι βιολογικής κάνναβης KannaBio είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο πρωινό, τη μαγειρική ή τις ζύμες σας, προσθέτοντας το όφελος των πρωτεϊνών κάνναβης και την εξαιρετική περιεκτικότητα σε ίνες από τους σπόρους της. Το αλεύρι κάνναβης δεν φουσκώνει και επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ψωμί μόνο του. Προτείνεται η ανάμιξη με άλλα αλεύρια σε αναλογία μέχρι 25%. Ιδανικό για μπάρες δημητριακών, πίτσες, κρέπες, παξιμαδάκια, κέικ, χυμούς, σέικς κτλ. Έχει σκούρο χρώμα και είναι πιο τραχύ στην υφή από ότι το αλεύρι σίτου.

Το αλεύρι σπόρων κάνναβης είναι θρεπτικό, νόστιμο και εξαιρετική πηγή ενέργειας ενώ ταυτόχρονα χωνεύεται πιο εύκολα. Είναι ιδανικό για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, γλουτένη ή σιτάρι.

Σπόροι κάνναβης

6 οφέλη των σπόρων κάνναβης για την υγεία

1. Οι σπόροι κάνναβης είναι πολύ θρεπτικοί
Οι σπόροι κάνναβης, οι οποίοι τοποθετούνται βοτανολογικά μεταξύ των καρπών με κέλυφος, είναι μια διατροφικά ισορροπημένη τροφή.
Έχουν μια λεπτή γεύση καρυδιού και είναι συχνά γνωστά ως καρδιές κάνναβης.
Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν περισσότερο από 30% λίπος, το οποίο είναι πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ (ωμέγα-6) και άλφα-λινολενικό οξύ (ωμέγα-3).
Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν επίσης γ-λινολενικό οξύ, το οποίο σχετίζεται με οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου σώματος, π.χ. επηρεάζει την ποιότητα των μαλλιών και των νυχιών, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αναζωογονεί τις αρθρώσεις, κλπ.

Οι σπόροι κάνναβης είναι, μεταξύ άλλων, μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, επειδή αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κάνουν περισσότερο από το 25% των συνολικών θερμίδων σε αυτό το φαγητό.
Για λόγους σύγκρισης, οι σπόροι chia ή οι λιναρόσποροι περιέχουν μόνο 16-18% της πρωτεΐνης.

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μέταλλα όπως ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, το μαγνήσιο, το θείο, το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.
Μπορείτε να τους φάτε ωμούς, μαγειρεμένους ή ακόμη και ψημένους.
Το λάδι από σπόρους κάνναβης έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα στην αρχαία Κίνα, το λάδι κάνναβης έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 3.000 χρόνια ως τρόφιμο καθώς και ως φάρμακο.

Σπόροι κάνναβης

2. Οι σπόροι κάνναβης συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων
Οι καρδιακές παθήσεις είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες στον κόσμο.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η τακτική κατανάλωση σπόρων κάνναβης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν υψηλό ποσοστό αργινίνης (ένα οξύ που αποτελεί μέρος πρωτεϊνών) το οποίο παράγει οξείδιο του αζώτου στο σώμα.

Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα μόριο αερίου που προκαλεί διαστολή και απελευθέρωση των φλεβών, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την επακόλουθη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Επίσης, ένα γ-λινολενικό οξύ που βρίσκεται στην κάνναβη σχετίζεται επίσης με αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

3. Οι σπόροι κάνναβης και το λάδι κάνναβης βοηθούν στις δερματικές παθήσεις
Τα λιπαρά οξέα, όπως τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6, μπορούν να επηρεάσουν την ανοσία του σώματός μας.
Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν εξαιρετική πηγή αυτών των πολυακόρεστων και βασικών λιπαρών οξέων.
Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-6 και ωμέγα-3 είναι σε αναλογία 3: 1 σε σπόρους κάνναβης και αυτό θεωρείται βέλτιστο για το ανθρώπινο σώμα.

Μελέτες δείχνουν ότι εάν χορηγείται λάδι κάνναβης σε άτομα με έκζεμα, η αναλογία των βασικών λιπαρών οξέων στο αίμα βελτιώνεται.
Επίσης ωφελεί το ξηρό δέρμα, μειώνει τον κνησμό και την ανάγκη λήψης δερματολογικών φαρμάκων.

4. Οι σπόροι κάνναβης είναι εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών
Μέχρι το 25% των θερμίδων που λαμβάνουμε στους σπόρους κάνναβης είναι πρωτεΐνες, οι οποίες είναι σχετικά υψηλές.
Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να μας εφοδιάσουν με πρωτεΐνες στην ίδια ποσότητα όπως το βοδινό ή το αρνί.
30 γραμμάρια (ή 2-3 κουτάλια) σπόρων κάνναβης περιέχουν έως και 11 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Θεωρούνται μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα δεν μπορούν να παραχθούν από το ίδιο το σώμα και πρέπει να τα συμπληρώσουμε με μια ισορροπημένη διατροφή.

Πλήρεις πηγές πρωτεΐνης εμφανίζονται πολύ σπάνια στον κόσμο των φυτών, επειδή τα φυτά συνήθως στερούνται της αμινοξέος λυσίνης.

5. Οι σπόροι κάνναβης μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα του PMS και της εμμηνόπαυσης
Έως και το 80% των γυναικών σε παραγωγική ηλικία πάσχουν από σωματικά ή συναισθηματικά συμπτώματα Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου (PMS).
Αυτά τα συμπτώματα πιθανότατα οφείλονται στην ευαισθησία στην ορμόνη προλακτίνης.

Το γαλαμικό λινολενικό οξύ (GLA), που βρίσκεται στους σπόρους κάνναβης, μειώνει τις επιδράσεις της προλακτίνης.
Στη μελέτη, όταν οι γυναίκες με σύνδρομο PMS χρησιμοποιούν 1 γραμμάριο απαραίτητων λιπαρών οξέων (συμπεριλαμβανομένων των 210 mg GLA) την ημέρα, υπήρξε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων PMS. Ο πόνος και η τρυφερότητα του μαστού, η κατάθλιψη, η ευερεθιστότητα και η κατακράτηση υγρών μειώθηκαν.

6. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης βοηθούν στην πέψη
Οι ίνες είναι ένα βασικό συστατικό της διατροφής και συνδέεται με την υγιή πέψη.
Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης αποτελούν καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών.

Οι διαλυτές ίνες σχηματίζουν μια ουσία που μοιάζει με πηκτή στα έντερα μας και αποτελεί πολύτιμη πηγή θρεπτικών ουσιών για τα βακτήρια στο πεπτικό σύστημα και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και χοληστερόλης.
Η κατανάλωση αδιάλυτων ινών συνδέεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη.

Πότε η πρωτεΐνη είναι άριστης ποιότητας;

Όταν μπορεί να μετατραπεί γρήγορα από πρωτεΐνη της τροφής σε πρωτεΐνη του σώματος.
Η πρωτεΐνη της κάνναβης αποτελείται από: αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, αμινοξέα ,καροτίνη, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια,βιταμίνες
A, B1, B2, B3, B6, C, D, και Ε, καθώς επίσης και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, και φώσφορο.

Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων.

Η εδεστίνη (65%) και η αλβουμίνη (35%),είναι 2 πρωτεΐνες που  μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από τον οργανισμό επειδή έχουν παρόμοια μοριακή σύνθεση με τα αμινοξέα του σώματος μας.  Έτσι η πρωτεΐνη της κάνναβης μετατρέπεται γρήγορα σε ανοσοσφαιρίνη η οποία ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό  και μας προστατεύει από λοιμώξεις. Η πρωτεΐνη κάνναβης περιέχει όλα τα 21 γνωστά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων και των  8 απαραίτητων για τον οργανισμό,αμινοξέων,ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη.

Σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το σιτάρι και η σόγια, η κάνναβη δεν έχει συσχετισθεί με οποιεσδήποτε αλλεργίες ή δυσανεξίες. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη  με βάση το προφίλ αμινοξέων του, αλλά επιπλέον παρέχει επίσης τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6 σε βέλτιστη αναλογία 1:3 για προστασία από  πολλές ασθένειες του Δυτικού κόσμου , όπως  καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και αυτοάνοσων.

Ο τρόπος παραγωγής σε χαμηλή θερμοκρασία εγγυάται ότι  θα διατηρηθούν τα πολύτιμα ένζυμα. Γι’ αυτό και η πρωτεΐνη μας είναι κατάλληλη  για ωμοφάγους βίγκαν.

Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι ιδανική για:

Αθλητές και όσους γυμνάζονται τακτικά –  η πρωτεΐνη αποτελεί το θεμελιώδες δομικό στοιχείο των μυών

Χορτοφάγους και vegans – αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών

Όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη –  μπορούν να επωφεληθούν από τα βασικά αμινοξέα χωρίς ” συνέπειες”

Όσους η διατροφή συμπεριλαμβάνει μικρή ή καθόλου ποσότητα ζωικής πρωτεΐνης.

Τιπ για ταξίδι: πάρτε μαζί σας  ένα σακουλάκι με ζιπ κλείσιμο ή ένα βαζάκι με πρωτεΐνη.

Αναμιγνύεται  με το νερό πανεύκολα, δεν χρειάζεται καν  να έχετε σέικερ. Με λίγο νερό και 2 κουταλιές  έχετε έτοιμο το – νόστιμο-πρωινό σας ρόφημα, το δεκατιανό ή ένα ελαφρύ γεύμα!
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό των smoothies,  γιαουρτιών και ροφημάτων. Η βιολογική πρωτεΐνη κάνναβης είναι επίσης κατάλληλη για ψήσιμο και μαγείρεμα.

ΜΕΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100 ΓΡΑΜ.:

  • Ενέργεια 1742 kJ / 415 kcal
  • Λίπος: 14,3 γρ.  εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα: 1,4 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 5 γρ εκ των οποίων σάκχαρα: 5 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 5  γρ.
  • Πρωτεΐνη: 64 γρ
  • Αλατι: 0 , 08 γρ

Oι πληροφορίες συλλέχθηκαν με την βοήθεια του Κου Babis Hinkiamis, ιδιοκτήτη του Cannabis Inc. και των πηγών: Shape, Cannadora, kannabio, myprotein.

Διατροφή Υγεία