Πάρε τη μεγάλη απόφαση και κράτα στη ζωή σου λίγους και καλούς

Πάρε τη μεγάλη απόφαση και κράτα στη ζωή σου λίγους και καλούς

Πάρε τη μεγάλη απόφαση και κράτα στη ζωή σου λίγους και καλούς, ποτέ δεν είναι αργά! Οι πολλοί απλά κάνουν φασαρία χωρίς καμία ουσία… και από κάποια ηλικία και μετά να επιδιώκεις την ησυχία!

Αν ένας άνθρωπος, είτε αυτός είναι το αγόρι σου, είτε ο άντρας σου, ο/η φίλος/η σου είτε ο συνάδελφός σου, σού δίνει εκατό λύπες και μία χαρά, γιατί να τον κρατάς στη ζωή σου; Όταν εσύ δίνεις ό,τι καλύτερο έχεις χωρίς ανταπόκριση, τι νόημα έχει να παραμένει στη ζωή σου; Από ανασφάλεια για να μη χάσεις έναν άνθρωπο από τη ζωή σου; Και τι νόημα έχει να τον έχεις, αφού πλέον δε σου προσφέρει απολύτως τίποτα;

Ξέρω, θα πονέσεις για λίγο στην αρχή μέχρι να τον ξεσυνηθίσεις αλλά μην κάνεις πίσω, όταν φύγει η συνήθεια όλα θα είναι τέλεια και πάλι…

Γέμισε τη ζωή σου με “ωραίους” ανθρώπους, όχι ανασφαλείς που τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτούλης τους, με ανθρώπους που θα νοιάζονται πραγματικά για σένα και θα σου “δίνουν”, δε θα τους “δίνεις” μόνο εσύ… Κράτα στη ζωή σου ανθρώπους που θα σε σκέφτονται, θα σε ανεβάζουν ψυχολογικά, ανθρώπους με τους οποίους θα μπορείς να συζητάς όλες τις ανησυχίες σου, που θα είναι ουσιαστικά δίπλα σου όταν τους χρειάζεσαι και όχι μόνο όταν σε χρειάζονται αυτοί…. Ανθρώπους που θα μπορείς να στηριχτείς επάνω τους, όχι απλούς κομπάρσους που θα σε εκμεταλλεύονται και θα σε χρησιμοποιούν όταν θέλουν να κερδίσουν κάτι από σένα!

Μην αφήσεις κανέναν να σε υποτιμά και να παίζει με τη νοημοσύνη σου! Η υπομονή έχει και τα όρια της…

Photo credits Σοφία Κοντούκα

Όταν βάλεις τα όριά σου και ξεκαθαρίσεις τη θέση σου, τότε θα μείνουν πραγματικά αυτοί που αξίζουν να μείνουν στη ζωή σου! Άλλωστε, η πραγματική ικανοποίηση και αξία στη ζωή είναι να περιτριγυρίζεσαι και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους οι οποίοι θα σε κάνουν να περνάς όμορφα, να σου προσφέρουν γέλιο, χαρά, απέραντη ευτυχία, και όχι ανθρώπους τοξικούς που θα σε “ρίχνουν” με την αρνητική τους αύρα και ενέργεια!

Κι εσύ βέβαια από την πλευρά σου, μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους και μην κρίνεις μόνο, κάνε και τη δική σου αυτοκριτική. Προσπάθησε κάθε μέρα να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, “καλός” με τους “καλούς” και “κακός” με τους “κακούς”, “τοξικούς” ανθρώπους. Γιατί δυστυχώς η ευγένεια και η ανεκτικότητα όχι μόνο δεν εκτιμάται, αλλά θεωρείται χαζομάρα!

Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να υποβιβάσει τη δουλειά σου, την προσωπικότητά σου, τη νοημοσύνη σου…

Δε χρειάζεται να αρέσεις σε όλους, ούτε να τα έχεις καλά με όλους. Όσοι το κάνουν, απλά προσποιούνται… και δεν είναι αληθινοί…

Σε έναν “ψεύτικο” κόσμο κάνε τη διαφορά, γίνε το φωτεινό παράδειγμα!

Το μότο της ζωής μου είναι “Δεύτερη ζωή δεν έχει…….” γι’ αυτό επίλεξε με μεγάλη προσοχή τους ανθρώπους που θα είναι στη ζωή σου. Λίγοι και καλοί, παρά πολλοί και σκάρτοι!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Efi's Diary