Η μαμά που αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της είναι πιο καλή μαμά

Η μαμά που αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της είναι πιο καλή μαμά

Πόσες φορές μέσα στο όμορφο ταξίδι της μητρότητας δεν έχεις ζοριστεί, δε νιώθεις ότι πνίγεσαι, ότι αφήνεις τις ανάγκες σου σε δεύτερη, μη σου πω σε τρίτη μοίρα. Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνεις στον εαυτό σου τόσο πιο καλά νιώθεις! Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις ακριβά ταξίδια ή να αγοράζεις ακριβά πράγματα, αφιέρωσε όμως λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο ώστε να ξεφεύγει το μυαλό σου από την απαιτητική καθημερινότητα. Ένα βιβλίο έχει πάντα τη δυνατότητα να μας ταξιδεύει και να μας βοηθάει να ξεχνάμε τα προβλήματά μας και τις έννοιες μας.

Σου προτείνω βιβλία αυτοβελτίωσης, διαχείρισης συμπεριφοράς, μυθιστορήματα, αστυνομικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν, θα σε συντροφεύσουν και θα σε ταξιδέψουν!

Lagom, Η σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής
Συγγραφέας: ΝΤAΝ ΛΙΝΕΑ

Lagom
(προφέρεται «Λα-Γκομ»)

Το σουηδικό Lagom πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό παν μέτρον άριστον.
«ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει»

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε τις βασικές αρχές του Lagom για να μεταμορφώσετε με θετικό τρόπο τη ζωή σας. Το Lagom είναι η μέθοδος που καθιστά την καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής.

Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει ότι:
✿ μειώνετε την αρνητική σας επίδραση στο περιβάλλον
✿ βελτιώνετε την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική
και στην επαγγελματική σας ζωή
✿ αφαιρείτε από το σπίτι σας περιττά αντικείμενα
✿ γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές
✿ απολαμβάνετε διαλείμματα fika, που σας τονώνουν
και σας προσφέρουν αστείρευτη ενέργεια
✿ αποδέχεστε τον εαυτό σας και ζείτε αρμονικά με τους άλλους
✿ μαθαίνετε να καλλιεργείτε και να μαγειρεύετε
✿ απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση στη φύση

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας, μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.


Έλα να με βρεις
Συγγραφέας: Andre Aciman

Μπεστ σέλερ των New York Times
Βιβλίο της χρονιάς σύµφωνα µε το Publishers Weekly και τη Washington Post

Ξαναερωτευτείτε τον Έλιο και τον Όλιβερ, τους πρωταγωνιστές της πιο αγαπημένης σύγχρονης ιστορίας αγάπης, του εμβληματικού μυθιστορήματος
“Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου”.

Μετρ στην απόδοση των πιο µύχιων στιγµιότυπων και των πιο λεπτών συναισθηµατικών αποχρώσεων που συνιστούν την ουσία του πάθους, ο Aciman µας ξανασυστήνει τους ήρωές του, τους οποίους βρίσκουµε χρόνια µετά την πρώτη τους γνωριµία σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους.
Ο πατέρας του Έλιο, ο Σάµιουελ, ταξιδεύει από τη Φλωρεντία στη Ρώµη για να επισκεφθεί τον Έλιο, ο οποίος σταδιοδροµεί ως προικισµένος κλασικός πιανίστας. Μια τυχαία συνάντηση στο τρένο µε µια όµορφη νεαρή γυναίκα θα ανατρέψει τα σχέδια του Σάµι και θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.
Ο Έλιο µετά από λίγο καιρό µετακοµίζει στο Παρίσι, όπου θα αποκτήσει µια σηµαντική σχέση, ενώ ο Όλιβερ, οικογενειάρχης και καθηγητής πλέον στη Νέα Αγγλία, σκέφτεται σοβαρά να ξαναδιασχίσει τον Ατλαντικό για ένα ταξίδι επιστροφής στην Ευρώπη.

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τις πολλές και διαφορετικές όψεις του έρωτα που προσπαθεί να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα: Πεθαίνει ποτέ η αληθινή αγάπη;


Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες
Σειρά: Οξυγόνο
Συγγραφέας: Emily Nagoski , Amelia Nagoski

Είμαστε όλες φορτωμένες με πράγματα που πρέπει να κάνουμε, και εξουθενωμένες. Κι ωστόσο, την ίδια ώρα, ανησυχούμε πως δεν κάνουμε αρκετά.

Το ρηξικέλευθο αυτό βιβλίο εξηγεί γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες – και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, για να ελαχιστοποιήσουν οι γυναίκες το στρες, να διαχειριστούν τα συναισθήματα και να ζήσουν μια πιο χαρούμενη ζωή.

Το κενό μεταξύ του πώς είναι πραγματικά να είσαι γυναίκα και του τι περιμένουν οι άνθρωποι να είναι οι γυναίκες είναι η βασική αιτία της υπερκόπωσης, επειδή εξουθενώνουμε τους εαυτούς μας στην προσπάθεια να κλείσουμε αυτό ακριβώς το κενό. Πώς μπορείς να «αγαπάς το σώμα σου» όταν όλα γύρω σου σου λένε ότι είσαι ανεπαρκής; Και πώς «βγαίνεις μπροστά» στη δουλειά σου όταν ήδη δίνεις το 110% και δεν σου αναγνωρίζεται; Πώς να ζήσεις χαρούμενη και υγιής σε έναν κόσμο που συνεχώς σου λέει πως παραείσαι χοντρή, απαιτητική, θορυβώδης και εγωίστρια;

Οι συγγραφείς περιγράφουν πώς είναι να είσαι γυναίκα στις μέρες μας – και ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες των γυναικών σήμερα. Παρουσιάζουν επίσης τους τομείς στους οποίους οι γυναίκες «διδάσκονται» να νιώθουν ανεπαρκείς και λίγες. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία, δεν καταγράφουν απλώς τα προβλήματα, αλλά δίνουν πολύ πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις – εύληπτες και επιστημονικές.

Διαφωτιστικό, συμπονετικό και αισιόδοξο, το βιβλίο θα αλλάξει ριζικά το πώς αντιλαμβάνονται και διαχειρίζονται οι γυναίκες το στρες, εμψυχώνοντάς τες ώστε να τα καταφέρνουν υπό συνθήκες πίεσης και να χαίρονται ζωές ισορροπημένες και με νόημα. Κάθε γυναίκα θα βρει σε αυτές τις σελίδες κάτι που θα τη βοηθήσει – και θα της δώσει τη δύναμη να δημιουργήσει θετική και διαρκή αλλαγή.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.metaixmio.gr.


Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή!
Συγγραφέας: ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Η περίοδος της εφηβείας είναι η εποχή της αμφισβήτησης, της σιωπής, των εκρήξεων, των συγκρούσεων, που τελικά θα οδηγήσουν τον έφηβο στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Ο γονιός μετατρέπεται σε παρατηρητή των ραγδαίων αλλαγών του παιδιού του αλλά και αποδέκτη της αμφισβήτησης που εκείνο εκφράζει προς τον ρόλο και την εξουσία του. Οι δυσκολίες στην επικοινωνία, οι διαφωνίες, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις δεν είναι σπάνιες στη σχέση των γονιών με τον έφηβο.

Οι γονείς προβληματίζονται πώς θα προσεγγίσουν το παιδί τους, πώς θα διατηρήσουν ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, τι ελευθερίες πρέπει να του παραχωρούν. Τους βασανίζουν πολλές σκέψεις – ναρκωτικά, αλκοόλ, φίλοι, έξοδοι, σχέση με το άλλο φύλο, σεξ, κ.λπ. Παράλληλα ακούνε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας αυξάνονται, ενώ συχνά εκδηλώνονται την περίοδο της εφηβείας…

Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα δίνει απαντήσεις το νέο βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου – παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2007, το 2014 κυκλοφόρησε αναθεω­ρημένο και σήμερα επανακυκλοφορεί περιλαμβάνοντας τις τελευταίες επιστημονικές προσεγγίσεις, με σκοπό να λύσει τις απορίες κάθε γονιού με παιδιά 10-21 ετών.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος που θα σας συνοδεύει στο συναρπαστικό ταξίδι της εφηβείας των παιδιών και θα σας προτείνει λύσεις και χρηστικές πληροφορίες για καθετί που όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να συναντήσετε.


Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης
Συγγραφέας: ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Νέα Υόρκη, 1940. Η 19χρονη Βίβιαν Μόρις μόλις έχει αποβληθεί από το Κολέγιο Βάσαρ. Οι εύποροι γονείς της τη στέλνουν στο Μανχάταν για να ζήσει με τη θεία της, η οποία έχει ένα παλιό, ετοιμόρροπο θέατρο στο κέντρο της πόλης. Εκεί η Βίβιαν θα αναδείξει το ταλέντο της στη ραπτική και θα εργαστεί ως ενδυματολόγος
του θεάτρου.
Μπροστά στα έκπληκτα μάτια της θα αναδυθεί ένας εντελώς άγνωστος φαντασμαγορικός κόσμος: αντισυμβατικά κορίτσια που αναζητούν διασκέδαση και πίνουν το μεθυστικό κρασί της ζωής ως την τελευταία σταγόνα, ένας χαρισματικός πλέι μπόι ηθοποιός, μια μεγάλη κυρία του θεάτρου, ένας κυνικός συγγραφέας
και ένας ευαίσθητος σκηνοθέτης.
Στον κόσμο της Βίβιαν, όμως, θα έρθουν τα πάνω κάτω, όταν με
ένα λάθος της θα ξεσπάσει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια απόφαση θα πάρει;
«Κάποια στιγμή στη ζωή της η γυναίκα κουράζεται να νιώθει συνεχώς ντροπιασμένη. Έπειτα από αυτό είναι ελεύθερη να γίνει αυτό που πραγματικά είναι».

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με μεγάλη σοφία, για τον έρωτα, την ελευθερία και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας.


Η αδελφή μου
Συγγραφέας: ΧΑΪΜ ΣΑΡΙΤΑ

Έχω μια αδελφή. Σε αυτή την παραδοχή εγκλωβίστηκε η παιδική, η εφηβική και η ενήλικη ζωή μου, τις περισσότερες φορές τρώγοντας τα μούτρα της, καθώς το αυτονόητο της ύπαρξής της στεκόταν πάντα πλάι στη διαρκή απουσία της.

Μια πυρκαγιά που λίγο έλειψε να σκοτώσει την επτάχρονη Μάρθα βγάζει ανεξήγητα από τη ζωή της τη μεγαλύτερη αδελφή της, Κατερίνα. Ύστερα από χρόνια, ένα μήνυμα στο messenger από τον άγνωστο Ηλία Π. που ζει σε ένα ελληνικό νησί έρχεται να ταράξει την επιτυχημένη ζωή της Μάρθας, η οποία μένει πλέον μόνιμα στο Τορόντο.

Μια συνάντηση που επιφυλλάσσει εκπλήξεις ωθεί τις δύο γυναίκες να βουτήξουν στα κατάβαθα της ύπαρξής τους αλλά και να αποτινάξουν από τις πλάτες τους το βάρος μιας ατελούς ταυτότητας.

Οι ανείπωτες αλήθειες είναι αδυσώπητες, μα στέκονται μπροστά στα μάτια καθαρές κι έντιμες. Φτάνει να είσαι σε θέση να τις ακούσεις.

«Μια ιστορία εξιλέωσης και συγχώρεσης που σε κερδίζει από την πρώτη αράδα. Δυο γυναίκες που φλέγονται από ένα τραύμα στην παιδική ηλικία. Και όλοι εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία ως την τελευταία σελίδα: Θα καταφέρει η αδερφική αγάπη να βγει ζωντανή από τις στάχτες;»
Αναστασία Καμβύση

«Δυο αδελφές που χωρίστηκαν από τη ζωή και την απόσταση. Δυο διαφορετικοί κόσμοι ή, αν θέλετε, δύο διαφορετικές ματιές σε έναν κόσμο. Η Σαρίτα Χαΐμ κάνει μια τολμηρή κατάδυση στις ψυχές των χαρακτήρων της. Και στο σκηνικό της οι πρωταγωνιστές δίνουν μορφή στις σκιές που ζουν μέσα μας».
Κώστας Γιαννακίδης


Φόνοι στον δρόμο του μεταξιού
Έρευνες του Δικαστή Τι
Συγγραφέας: ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤ

663 μ.Χ. Ο Δικαστής Τι μόλις διορίστηκε επίτροπος στην περιφέρεια του Πενγκ-λάι. Φτάνοντας στην πόλη, ξεκινάει αμέσως την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του προκατόχου του. Τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της εξαφάνισης του προϊσταμένου των υπαλλήλων του δικαστηρίου, αλλά και της εξαφάνισης της νεόνυμφης συζύγου ενός πλούσιου πλοιοκτήτη της περιοχής.
Την ίδια στιγμή, ένας τίγρης σπέρνει τον τρόμο στην περιοχή, μια ιερόδουλη έχει ένα κρυφό μήνυμα για τον Δικαστή Τι, το πτώμα ενός δολοφονημένου μοναχού εντοπίζεται θαμμένο στο πιο παράδοξο σημείο, ενώ κυκλοφορούν έντονες φήμες για λαθρεμπόριο όπλων προς την Κορέα. Τι μπορεί να συνδέει όλα αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα;
Ο Δικαστής Τι ήταν πρόσωπο ιστορικό. Έζησε από το 630 μέχρι το 700 μ.Χ. και υπήρξε λαμπρός ντετέκτιβ και ανώτερος αξιωματούχος της δυναστείας Τανγκ (618-907 μ.Χ.). Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ ζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε όλες τις δικές μου σκέψεις εδώ.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram

Βιβλία ενηλίκων