Πότε θα πληρωθούν επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, κοινωνικό μέρισμα, συντάξεις Δεκεμβρίου;

Πότε θα πληρωθούν επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, κοινωνικό μέρισμα, συντάξεις Δεκεμβρίου;

Εβδομάδα πληρωμών η επόμενη καθώς ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε πληρωμές των δικαιούχων για το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου και το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η πληρωμή για τις συντάξεις Δεκεμβρίου.

Ξεκινώντας από το ΚΕΑ, ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πληρώσει το εν λόγω επίδομα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου μαζί με το επίδομα ενοικίου. Θα καταβληθούν, επίσης, τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Νοέμβριο.

Το ΚΕΑ θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου. Ας σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Η πληρωμή του ΚΕΑ

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πώς διαμορφώνεται:
Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

  • 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
  • 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Επίδομα παιδιού Ε δόση: Στις 25 με 26 Νοεμβρίου η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Όπως σας είχαν ενημερώσει από ημερών, έχει εγκριθεί η πληρωμή της Ε’ δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και η οποία θα φτάσει τα 195 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 στις 25-26 Νοεμβρίου. Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 195 εκ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Ε΄ διμήνου 2019 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης, 25-26 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 παραμένει προσωρινά κλειστή εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 5ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της πέμπτης διμηνιαίας δόσης του 2019.

Συντάξεις Δεκεμβρίου

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι συντάξεις για Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ημερομηνίες πληρωμής όλων των Ταμείων από το Dikaiologitika News.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΑΕΕ θα τις καταβάλλει την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις του τελευταίου μήνα του χρόνου την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019. Οι συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ θα καταβληθούν στις 2 Δεκεμβρίου.

Το διαβάσαμε στο www.dikaiologitika.gr

Ειδήσεις