Τα πιο αγαπημένα βιβλία των παιδιών μου για αυτόν τον μήνα

Τα πιο αγαπημένα βιβλία των παιδιών μου για αυτόν τον μήνα

Tα παιδιά μου έχουν την τύχη να μεγαλώνουν σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και νιώθω ότι είναι πολύ τυχερά και ευλογημένα που έχουν την δυνατότητα να καλλιεργούν το πνεύμα τους, την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους. Σε μία εποχή όπου το ίντερνετ και η τεχνολογία μας κατακλύζει ας είμαστε το φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά μας, ας τους οδηγήσουμε στο δρόμο της γνώσης και όχι της εύκολης απασχόλησης τους μέσα από μια ηλεκτρονική συσκευή.

Χαρίστε στα παιδιά σας ή στους φίλους τους ένα βιβλίο αντί για ένα παιχνίδι!

Για τον μήνα Οκτώβριο σας προτείνουμε βιβλία που ξεχωρίσαμε, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και αξίζει να γνωρίσουν και τα δικά σας παιδιά.

ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ – ΤΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα υπέροχο παραμύθι που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες στο φεγγάρι, μια ιστορία όπου τα όνειρα καθορίζονται από τη φαντασία και οι μεγαλύτεροι πρωτοπόροι είναι οι μικρότεροι από όλους.

 

 

 

 

 

 

 


Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Εκδόσεις Ψυχογιός

Κοίταξε τον νυχτερινό ουρανό. Τι βλέπεις; Σωστά, το χλωμό φεγγάρι, τη Σελήνη. Από πολύ παλιά, αυτός ο ασημένιος ταξιδιώτης εκεί ψηλά εντυπωσίαζε την ανθρωπότητα. Ονειροπόλοι, ρομαντικοί, άνθρωποι της περιπέτειας και πεισματάρηδες επιστήμονες, όλοι έχουν ποθήσει να μάθουν τα μυστικά της Σελήνης. Το ίδιο δε θέλεις κι εσύ; Τι περιμένεις, λοιπόν; Ανέβα στο σκάφος! Η μεγάλη μας εξερεύνηση στο Διάστημα ξεκινάει! Με έξι μεγάλες αναδιπλούμενες σελίδες, ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Σελήνης. Μάθε για τους πρώτους αστροναύτες, τους πρώτους ταξιδευτές της Σελήνης, τα πρώτα διαστημικά σκάφη αλλά και τα σημερινά, τελευταίας τεχνολογίας, διαστημόπλοια. Φόρα τη διαστημική σου στολή, δέσε τη ζώνη σου και τρία… δύο… ένα… εκτόξευση!

Στον άτλαντα θα βρεις:
6 αναδιπλούμενες σελίδες με τη Σελήνη και τους πυραύλους

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξερεύνηση της Σελήνης

Τους ανθρώπους στη Σελήνη

Τέσσερα ένθετα βιβλιαράκια με επιπλέον πληροφορίες για τη Σελήνη και τα ταξίδια εκεί

Το μέλλον μας στη Σελήνη

 


ΌΛΑ μπορείς να τα ζήσεις σε ένα βιβλίο
Εκδόσεις Πατάκη

Πώς μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές; Να νιώσεις ό,τι νιώθουν οι άλλοι; Να απολαύσεις ατέλειωτες περιπέτειες;

Εκείνος, ένας μυστηριώδης συλλέκτης σελίδων, μου έμαθε πώς όλα αυτά μπορεί να σου συμβούν όταν διαβάζεις. Μου αποκάλυψε πώς μπορείς να μπεις στη θέση των ηρώων των βιβλίων που αγάπησες κι έτσι να τα ζήσεις ΟΛΑ.

Διάβασε αυτό το βιβλίο και μπες εσύ στη θέση μου, γίνε εγώ, κι έλα στο μυστηριώδες “Καταφύγιο Σελίδων”.

 

 

 

 


Δεν είσαι πραγματικός πειρατής, Σίντνεϊ Γκριν!
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Σίντνεϊ Γκριν δεν είναι πραγματικός πειρατής. Δεν έχει χρόνο. Είναι πολύ απασχολημένος να τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτων, να χτίζει τεράστια κάστρα και να περνάει τέλεια, μαζί με τη σκυλίτσα του τη Σφεντόνα. Όμως ο καπετάν Φασίνας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος. Και – μα τις χίλιες καταιγίδες – βάζει πλώρη κατευθείαν για το δεντρόσπιτο του αγοριού…

Η τέλεια ιστορία για κάθε κατεργάρη με ζωηρή φαντασία!

 

 

 

 

 


Μαθητευόμενος γιατρός
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Είσαι έτοιμος να γίνεις αληθινός γιατρός;

Το βιβλίο αυτό θα σου μάθει τα πάντα για το θαυμαστό ανθρώπινο σώμα, από την καρδιά, τους πνεύμονες και τα κόκαλα μέχρι τη διαδικασία της πέψης και τις αλλεργίες. Πάρε το βαλιτσάκι με τα ιατρικά εργαλεία σου, μπες στο ιατρείο και μάθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι γιατρός, με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βρεις στις σελίδες του!

Μια φανταστική σειρά βιβλίων που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες και τα ενθαρρύνει να μάθουν ένα σωρό πράγματα για διάφορα επαγγέλματα.

 

 

 


Μαθητευόμενος μηχανικός
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Είσαι έτοιμος να γίνεις αληθινός μηχανικός;

Το βιβλίο αυτό θα σου μάθει τα πάντα για τους μηχανικούς και τις διάφορες ειδικότητές τους, από τους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς ως τους ναυπηγούς και τους μηχανικούς βιοϊατρικής. Πάρε τα εργαλεία σου, επιστράτευσε τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά σου και μάθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι αληθινός μηχανικός, με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βρεις στις σελίδες του.

Μια φανταστική σειρά βιβλίων που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τις θετικές επιστήμες και τα ενθαρρύνει να μάθουν ένα σωρό πράγματα για διάφορα επαγγέλματα.

 

 


Η επιστήμη γίνεται παιχνίδι με 30 απίθανα πειράματα
Εκδόσεις Μεταίχμιο

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ!
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Μάθε πώς να κατασκευάσεις αλεξίπτωτα και πυραύλους, πώς να πιάσεις ζουζούνια, πώς να φτιάξεις χλαπάτσες και πολλά άλλα. Έπειτα ανακάλυψε την επιστημονική εξήγηση πίσω από κάθε δραστηριότητα.

Ένα βιβλίο με 30 πειράματα που το παιδί μπορεί να κάνει στο σπίτι, για να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, να έρθει σε επαφή με τις θετικές επιστήμες και να κατανοήσει με βιωματικό τρόπο βασικές αρχές της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας.

 

 

 


Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένας ιππότης χρειάζεται σπαθί, ασπίδα και ένα κάστρο. Αυτό νόμιζε ο Αρθούρος. Πήγε στην παιδική χαρά, κι εκεί μπόρεσε να αποφύγει τους κροκόδειλους, πολέμησε τους εχθρούς και έσωσε την πριγκίπισσα πολεμώντας γενναία. Όμως στο τέλος κατάλαβε πως ιππότης γίνεσαι και με άλλους τρόπους. Πιο απλούς και πολύ… ευγενικούς.

 

 

 

 

 

 


Ο μικρός δράκος Καρύδας – Σχολικό ημερολόγιο 2019-2020
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα σχολικό ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!
Ο μικρός δράκος Καρύδας και η παρέα του θα σου κρατήσουν συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες.
Επίσης, θα σου υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.

 

 

 

 


O μικρός δράκος Καρύδας “Οι πρώτες περιπέτειες”
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Γη είναι μια σφαίρα. Μια σφαίρα όχι ακριβώς στρογγυλή, τα ’χει τα καρουμπαλάκια της. Υπάρχουν μέρη μακρινά, που οι άνθρωποι δεν έχουν προλάβει ακόμη να εξερευνήσουν. Κάπου λοιπόν μακριά, πολύ μακριά από εδώ, βρίσκεται το Νησί των Δράκων. Εκεί ζει ο μικρός δράκος Καρύδας. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, πάντα κάτι γίνεται: πρώτα γλιτώνει τη μικρή σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα από ένα μεγάλο φίδι και γίνονται οι δυο τους φίλοι κολλητοί. Κι ύστερα μαζί συναντούν τον πελώριο θαλάσσιο δράκο Αμεδαίο, τον κακό μάγο Κατσικογένη, τη μάγισσα Ρουμπινία… Και ζουν συναρπαστικές περιπέτειες!

 

 

 

 


O μικρός δράκος Καρύδας “Δρακάκια στο σχολείο”
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι πολύ αναστατωμένος, καθώς σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα! Σήμερα θα πάει για πρώτη φορά σχολείο! Στον δρόμο συναντάει τον Όσκαρ, έναν μικρό φαγανόδρακο, που δυστυχώς δεν μπορεί να πάει σχολείο, επειδή δεν τον αφήνουν οι γονείς του. «Κρίμα» λέει ο Καρύδας. «Πολύ κρίμα» λέει κι ο Όσκαρ. Γιατί πολύ θα ήθελε να μάθει να μετράει και να γράφει και να διαβάζει. Θα τα καταφέρουν άραγε οι δυο μικροί δράκοι να πείσουν τους γονείς του Όσκαρ ότι στο σχολείο μαθαίνει κανείς ένα σωρό χρήσιμα πράγματα;

 

 

 

 


Το μαγικό μολύβι του καθηγητή Πλουμπούμ 2: Στον κόσμο των ψαριών
Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

H Άννα και ο Ερρίκος βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας. Μπορούν να κολυμπούν σαν τα ψάρια και να καταλαβαίνουν τη γλώσσα τους. Έτσι πληροφορούνται ότι ένα χοντρό χνουδόψαρο συνελήφθη από την καρχαροαστυνομία! Μα αυτό το χοντρό χνουδόψαρο πρέπει να είναι ο γάτος Καρούζο, που εξαφανίστηκε μετά την περιπέτειά τους στην Αίγυπτο! Θα καταφέρουν να τον σώσουν;

 

 

 

 

 


Το μυστικό της σαβάνας
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα πουλάκι δυσκολεύεται να μάθει να πετάει, κι αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια των υπόλοιπων ζώων της σαβάνας. Θα κατορθώσει τελικά να ακολουθήσει το ένστικτό του και να συναντήσει τα αδέρφια του στα ψηλά κλαδιά των δέντρων;
Διάβασε μια υπέροχη ιστορία και μπες κι εσύ στον κόσμο της ακούγοντας τους μαγευτικούς ήχους της φύσης που τη ζωντανεύουν!

 

 

 

 

 


Τα τελευταία παιδιά στη γη 5 “Η λεπίδα του μεσονυχτίου”
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ηλικίες 9+

Ο χειµώνας την εποχή της Τερατοαποκάλυψης δεν είναι απλή υπόθεση. Όµως ο Τζακ και η παρέα του κατάφεραν να επιβιώσουν και είναι πλέον έτοιµοι να αντιµετωπίσουν τα σατανικότερα τέρατα επί Γης. Όλα ξεκινούν όταν ο Τζακ συνειδητοποιεί ότι ο Κόφτης του Λούιβιλ, η τροµερή του λεπίδα, έχει αποκτήσει νέες υπερκόσµιες δυνάµεις, κι έτσι τα δίνει όλα στην εκπαίδευση για να µάθει να χειρίζεται το νέο του υπερόπλο. Όσο όµως αυτός παλεύει µε ζόµπι και πετσοκόβει τους παράξενους φωτεινούς περικοκλαδευτήρες, ο Ντερκ, που παρά τρίχα γλίτωσε τη ζοµπιοποίηση, φέρεται πολύ περίεργα… Άραγε θα µπορέσει η παρέα να συγκεντρωθεί και να σώσει τον κόσµο από έναν εχθρό που εµφανίζεται αποκεί που δεν το περιµένουν;

 

 

 


Περιπλάνηση στην Ιστορία – Αρχαία Αίγυπτος
Εκδόσεις Διόπτρα

Η Ιστορία γίνεται Παιχνίδι!
Πού είναι μια μικρή σφίγγα;
Πού είναι μια γάτα μούμια;
Πού είναι ο γραφέας με τους παπύρους;
Βοηθήστε τον Ερρίκο να βρει τα κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα.

Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και παράξενες θεότητες, θα περιπλανηθείτε στις πυραμίδες και θα ανακαλύψετε τη ζωή και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου!

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις της νέας σειράς Περιπλάνηση στην ιστορία φέρουν την πιστοποίηση του Βρετανικού Μουσείου.

 

 


Ένα φαντασματάκι στην τάξη
Εκδόσεις Διόπτρα

Έχει έρθει ένας καινούριος μαθητής στην τάξη μας…
Εμείς όμως δεν βλέπουμε κανέναν όταν τον δείχνει η δασκάλα!
«Μην είσαι ντροπαλός!» λέει η δασκάλα μιλώντας στον αέρα.
«Ας καλωσορίσουμε τον νέο συμμαθητή μας!»
Xτυπάμε όλοι παλαμάκια με ενθουσιασμό!
Ναι, αλλά για ποιον;
Ξαφνικά εμφανίζεται αργά αργά ένα γαλάζιο Φαντασματάκι…

Μια χαρούμενη ιστορία για τη σχολική φοβία και τον τρόπο που οι διαφορετικοί φίλοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

 

 

 


Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι
Εκδόσεις Διόπτρα
Ηλικίες 5+

«Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι είναι μια νύχτα δίχως όνειρα!»

Έχουν περάσει εκατό νύχτες που το φεγγάρι δεν φωτίζει τη Γη. Η Μαρτίνα, ένα παράξενο κορίτσι, μαζί με τον Σίλβερ, μια μικρή ιδιοφυΐα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βρουν το φεγγάρι και να το ξυπνήσουν.
Έτσι αποφασίζουν να ταξιδέψουν με μια ιπτάμενη σοφίτα και πολλά παιχνίδια, ανάμεσα στα σύννεφα και τα αστέρια της νύχτας δίχως να φαντάζονται τη μαγική περιπέτεια που τους περιμένει…

 

 

 

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία και στα site των εκδοτικών.

Βιβλία