Ο Οκτώβριος στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά θα είναι σούπερ διασκεδαστικός!

Ο Οκτώβριος στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά θα είναι σούπερ διασκεδαστικός!

Αν μένετε στη Θεσσαλονίκη και έχετε παιδιά, αυτόν τον μήνα θα περάσετε τέλεια! Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τις θεατρικές παραστάσεις που θα λάβουν χώρα στη συμπρωτεύουσα για να μην χάσετε ούτε μία!
 
Στο Θέατρο Αυλαία Πλατεία ΧΑΝΘ, ανεβαίνει από 22 Σεπτεμβρίου 2019 η παράσταση «Πήτερ Παν» του J.M. Barrie, σε διασκευή και σκηνοθεσία του  Δημήτρη Αδάμη.


Φώτο 

Πόση σχέση έχει ο Πήτερ Παν, το παιδί που φοβάται να μεγαλώσει, με τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους πρόσφυγες γονείς τους; Η Χώρα του Ποτέ είναι το Τώρα, το σήμερα που βιώνουν αυτά τα παιδιά.

Ένα έργο που πραγματεύεται την αγάπη και την ανάγκη για φροντίδα που έχουν τα παιδιά αλλά και την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες ενηλικίωσης.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.. Διάρκεια 80 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του θεάτρου

Στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7 στην Καλαμαριά η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» ανεβάζει κάθε Κυριακή από 29 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2019 , στις 11.30 π.μ. την παράσταση «Οδύσσεια».

Οι αξίες της αρχαιότητας μεταφέρονται στους έφηβους του σήμερα με σύγχρονο τρόπο, μέσα από διάφορα είδη θεάτρου, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και φυσικά διάδραση, οι θεατές μεταμορφώνονται σε συνταξιδιώτες και οι ηθοποιοί στο όχημα, ώστε να ξετυλιχθεί το μεγαλείο του Ομηρικού έπους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στο θέατρο Φαργκάνη (Αγ. Παντελεήμονος 10, περιοχή Καμάρας),  η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου θα παρουσιάσει τον «Οδυσσεβάχ» στο ταξίδι του ως την Ιθαγδάτη το Σάββατο 5 στις 17.00 μ.μ. και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 με δύο παραστάσεις στις 11.00 π.μ. και 15.00 μ.μ..

Το μαγικό ταξίδι που έγραψε η Ξένια Καλογεροπούλου και έντυσε με τη μουσική του ο Διονύσης Σαββόπουλος θα θυμίσει σε όλους μας μικρούς και μεγάλους, ότι οι Δρακοκύκλωπες, οι Λωτοφάγοι, οι Πειρατές, οι Σειρήνες, οι Γοργόνες, οι μάγισσες και οι πριγκίπισσες, ανήκουν και αυτοί στο πλήρωμα της καθημερινότητάς μας.

Μία παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Στο θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35) ανεβαίνει από 13 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2019, κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. η παράσταση με τον τίτλο «ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου», ένα θεατρικο-ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1828. Οι θεατές θα μεταφερθούν με μία εντυπωσιακή σκηνική αναδρομή στην εποχή που η Ελλάδα έχει μόλις απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό και προσπαθεί να ανασυσταθεί και να οργανωθεί ως ελεύθερο πλέον έθνος. Όμως θα έρθει αντιμέτωπη με τους πειρατές που λεηλατούν τα νησιά του Αιγαίου! Ανάμεσα στους πειρατές ο πιο έξυπνος και πανούργος αυτών, ο ΝΙ ΠΙ! Ο ΝΙ ΠΙ έχει στα χέρια του το χάρτη για το θησαυρό του «Γάντζου του Σούσουρα» και μαζί με το φίλο του Βαρθολομαίο, θα προσπαθήσει να τον αποκτήσει. Θα καταφέρουν άραγε ο ΝΙ ΠΙ και ο φίλος του να αποκτήσουν το θησαυρό, όταν ο χάρτης πέσει στα χέρια του μοίραρχου Αντωνίου Κριεζή και του Ιππόλυτου Μπυσσόν που μάχονται κατά των πειρατών; Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από επικές ναυμαχίες, φανταστικά κουστούμια εποχής, μουσική, τραγούδια, μυθικά τέρατα και γοργόνες της θάλασσας που ζωντανεύουν και υπόσχεται να μας καθηλώσει!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στο θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71) κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019  «Το Καπλάνι της βιτρίνας» το πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, ένα από τα πλέον αγαπημένα λογοτεχνικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Η διασκευή για το θέατρο καθώς και η σκηνοθετική επιμέλεια έχει την υπογραφή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κυριακή 6/10 11.00 πμ.

Σάββατο 12/10 14.00 μμ.

Κυριακή 13/10 11.00 πμ. και 14.00 μμ.

Σάββατο 19/10 14.00 μμ.

Κυριακή 20/10 11.00 πμ. και 14.00 μμ.

Σάββατο 26/10 14.00 μμ.

Κυριακή 27/10 11.00 πμ. και 14.00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Στη σκηνή του Radio City ανεβαίνει από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης η θεατρική παράσταση «Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος», από την 29η Σεπτεμβρίου έως την 24η Νοεμβρίου 2019, κάθε Κυριακή στις 11.30 πμ. προσφέροντάς μας ένα θέαμα που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την παιδεία που προσφέρει η Ελληνική μυθολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βρείτε παρόμοια άρθρα εδώ

Της Αγγελικής Ευθυμίου, αρθρογράφου, διαχειρίστριας της σελίδας Παιζωγράφημα.
www.paizografima.gr

Θέατρο / Σινεμά