Πού θα πάμε θέατρο με τα παιδιά μας;

Πού θα πάμε θέατρο με τα παιδιά μας;

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

της Μαρίας Παπαγιάννη

Ομάδα C. for Circus – Θάνος Μικρούτσικος

από 29 Σεπτεμβρίου 2019

στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω. Θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα κολυμπήσεις, θα παλέψεις κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου.

Η ιστορία μας ξεκινάει μετά από μια καταστροφή. Δυο μικρά παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας μας, ξεκινούν τη δική τους περιπέτεια για να βρουν το «σημείο Χ». Την ασφάλεια, το σπίτι. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν ένα σωρό παράξενα πλάσματα, που θα προσπαθήσουν είτε να τους βοηθήσουν είτε να τους εμποδίσουν να πάνε παρακάτω.

«Δεν είναι όλα όπως φαίνονται», θα τους πει η σοφή Μεντιόλα! Ένας άνθρωπος που σου χαμογελάει δεν είναι πάντα φίλος, κάποιος που είναι πολύ διαφορετικός από σένα δεν σημαίνει ότι είναι εχθρός. Δεν χρειάζεται να έχεις ξύλινο πόδι για να είσαι πειρατής, δεν χρειάζεται καν να είσαι πάνω σε καράβι για να ζήσεις μια πειρατική περιπέτεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι φαντασία! Κι αυτό είναι όλη η αλήθεια και η δύναμη που χρειάζεσαι. Τα δυο παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας, το ξέρουν καλά. Επιστρατεύουν τη φαντασία τους και βιώνουν μια περιπέτεια ζωής! Μια πειρατική περιπέτεια!

Η ομάδα C. for Circus ενώνει τις δυνάμεις και τη φαντασία της με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, σε μια πειρατική περιπέτεια… «Ως την άκρη του κόσμου»! Γιατί αυτό δεν είναι οι φίλοι; Να πας μαζί κι ως την άκρη του κόσμου… Να πας πίσω στο σπίτι.

Όπως είπε κάποτε η Ursula Le Guin, «Σπίτι δεν είναι η μαμά, ο μπαμπάς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Το σπίτι δεν είναι καν μέρος. Είναι η φαντασία σου».

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Μαρία Παπαγιάννη

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Δραματουργία – Επιμέλεια κειμένου: Ελίνα Μαντίδη
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου
Διασκευή-ενορχήστρωση μουσικής: Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Πρωτότυπο animation: Άρης Απαρτιάν

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Παναγιώτης Γαβρέλας, Βαλέρια Δημητριάδου, Χρύσα Κοτταράκου, Μαρία-Ελισάβετ Κοττίνη, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

ΧΩΡΟΣ

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3 Αθήνα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Σάββατο 15:00

Κυριακή 11:30 & 15:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10€

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται εδώ.

Η  Μ Ω Β  Ο Μ Π Ρ Ε Λ Α

της Άλκης Ζέη

Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου 2019

Η ιστορία μιας οικογένειας ένα καλοκαίρι λίγο πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα ο πόλεμος του 1940, αλλά και τα γεγονότα που θα καθορίσουν την ιστορία, μέσα από τη μοναδική ματιά των παιδιών. Ένας κήπος στο Μαρούσι, μαγικός, για την Ελευθερία και τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια της. Ένα ξένο παιδί από τη Γαλλία που έρχεται να μείνει στο επάνω πάτωμα του σπιτιού τους και γίνεται αχώριστος φίλος τους. Παίζουν όλοι μαζί και σκαρώνουν με τη φαντασία τους χίλιες δυο ιστορίες που μαγεύουν και τους ίδιους. Και πόσα άλλα δε θα έκαναν από όσα ονειρεύονται, αν δεν τους εμπόδιζαν οι μεγάλοι… Οι μεγάλοι και τα παιδιά. Δύο κόσμοι μακρινοί, σχεδόν απλησίαστοι. Ο καθένας με τους δικούς του νόμους και τις δικές του αλήθειες. Όμως ο κόσμος των μεγάλων δεν μπορεί να σταματήσει την αστείρευτη φαντασία, την ακλόνητη πίστη των παιδιών ότι μπορούν να καταφέρουν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο. Και τελικά το καταφέρνουν: Να πετάξουν ψηλά με μια Μωβ Ομπρέλα, μακριά απ’ τον πόλεμο, εκεί που όλα είναι δυνατά. Σε έναν κόσμο που μας χωράει όλους. Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε.

Η Μωβ Ομπρέλα λειτουργεί ως ιντερμέδιο ανάμεσα στο Καπλάνι της βιτρίνας και στο Μεγάλο περίπατο του Πέτρου. Τα τρία βιβλία μαζί μπορούν να θεωρηθούν μια τριλογία, γιατί αναβιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών, από την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά ως την Απελευθέρωση, και αναδεικνύουν τη στάση τους απέναντι στις καταστάσεις που βιώνουν. Η παράσταση παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Καμπέρειο Θέατρο στα Γιάννενα, σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Κέρδισε από την πρώτη στιγμή την αγάπη των παιδιών με συνεχείς sold out παραστάσεις. Πάνω από 10.500 παιδιά και εκπαιδευτικοί «πέταξαν» με τη Μωβ Ομπρέλα.

Η Μωβ Ομπρέλα είναι η απόδειξη ότι όλοι κάποτε υπήρξαμε παιδιά

Η Μωβ Ομπρέλα είναι η απόδειξη ότι όλοι κάποτε υπήρξαμε παιδιά.

Σε μια εποχή χαμένη πια μέσα στον απόλυτο χρόνο της ενηλικίωσής μας.

Ο μαγικός κόσμος της ακράδαντης παιδικής πίστης.

Η ακλόνητη παιδική φαντασία για την αόρατη διάσταση που μπορούν να έχουν όλα.
Αρκεί να στρέψουμε το βλέμμα και να μπούμε από την πόρτα που είναι ανοιχτή, στον μαγικό τους κήπο.

Εκεί που τα πιο απλά πράγματα μπορούν να φτιάξουν τον κόσμο ξανά.

Ένας κόσμος φτιαγμένος στο μυαλό, στα όνειρα, στις νύχτες που τα παιδιά μετράνε τ’ άστρα. Και μας τον προσφέρουν.

Ένας κόσμος που μας χωράει όλους.

Μικρούς και μεγάλους. Διαφορετικούς.

Που δεν έχουν πάντα την ίδια πατρίδα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία.

Αλλά  μπορούν να κρατήσουν όλοι μαζί μια μωβ ομπρέλα και να πετάξουν.

Σε αυτόν τον κόσμο, ένα καλοκαίρι, λίγο πριν ξεσπάσει και στην χώρα μας ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, τα παιδιά πιστεύουν και στο τέλος καταφέρνουν να πετάξουν ψηλά με μια μωβ ομπρέλα.
Με τους δικούς τους νόμους βαρύτητας.

Σε χώρες που δεν υπάρχει πόλεμος.

Εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Στην καρδιά και στο μυαλό. Αρκεί να κλείσεις τα μάτια.
Αρκεί να έχεις πίστη.

Η βαθιά ματιά της Άλκης Ζέη για τον πολύτιμο κόσμο των παιδιών. Έναν κόσμο που όλα είναι δυνατά εφόσον τα πιστεύεις και τους δίνεις τη δύναμη της καρδιάς σου για να υπάρξουν.

Η αθωότητα, η σοφία, το μαγικό βλέμμα των παιδιών, έχουν πάντα τόσα πολλά να μας πουν για το πώς μπορούμε να βρίσκουμε μαζί τους εκείνη την πίστη που θα μας επιτρέψει να φτιάχνουμε κάθε μέρα τον κόσμο απ’ την αρχή.

                                                                                        Δήμητρα Λαρεντζάκη

Συντελεστές της παράστασης:

Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Δήμητρα Λαρεντζάκη

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου, Τζίνα Ηλιοπούλου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου

Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Video Animation: Μπάμπης Βενετόπουλος, Γιώργος Βενετόπουλος, Ασπασία Καζέλη, Θάνος Γιουβανούδης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλλη Σαρρή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίνα Δραγώνα, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Στέλλα Ράπτη, Γιάννης Ασκάρογλου, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Χρήστος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ.

ΧΩΡΟΣ

Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ

Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

Τηλ: 210 77 18 943

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Σάββατο 15:00

Κυριακή 11:00 & 15:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές.

Επικοινωνία για ομαδικές κρατήσεις: 210-8665144, 210-8674657 (Δευτ.-Παρ. 09:30-14:30), theatropol@otenet.gr

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται εδώ.

info@nkt.gr

www.nkt.gr

facebook

Η Μικρή Άρκτος και το θέατρο RADAR
μετά τις sold out παραστάσεις συνεχίζουν για 2η χρονιά
την επιτυχημένη παιδική μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά
Πες μου τ’ όνομά σου
κάθε Κυριακή στις 12:00 και 15:00 το μεσημέρι!!
Έναρξη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Παιδιά! Ο Φοίβος  Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια ξανάρχονται στο θέατρο RADAR μετά τις sold out παραστάσεις του περασμένου χρόνου!!
«Eδώ είμαστε!  Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά  -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας» λέει ο ίδιος ο Φοίβος.

Λοιπόν, ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο,  αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους,  ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους  φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο – cd  με τίτλο Πες μου το όνομά σου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Φοίβος  θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε  όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και  η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του  τρόπο…
Οι παραστάσεις αυτές υπόσχονται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα…

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι…. αφού στις παραστάσεις αυτές έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του και το Ελεφαντάκι, και η τρελλοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν  στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά – τραγουδοποιού…
Σας περιμένουμε..  Για να σας πούμε και κυρίως ν’ ακούσουμε τα ονόματά σας…!!!

Θέατρο / Σινεμά