To κλασσικό πρόβλημα της νοικοκυράς κάθε βδομάδα είναι τί θα μαγειρέψει. Σας δίνουμε λοιπόν μια πλήρη πρόταση διατροφής για όλη τη βδομάδα. Κάντε μία λίστα, προμηθευτείτε τα υλικά σας για να προετοιμάζετε το μενού της εβδομάδας.

Κάθε βδομάδα θα ετοιμάζουμε ένα πλήρες ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής το οποίο έχει επιμεληθεί η pasta blogger Βικτώρια Γιανναρά. Οι συνταγές έχουν συλλεχθεί από ποικίλα sites αλλά και από το www.ilispasta.gr στο οποίο η Βικτώρια είναι Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά.

Μενού εβδομάδας 19/8 – 25/8

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γίγαντες πλακί με φέτα

Υλικά

500 γραμ. φασόλια γίγαντες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 άνυδρα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
800 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κλωνάρι σέλερι
1 τριμμένο καρότο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. φέτα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Για τους γίγαντες πλακί, πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουμε τους γίγαντες σε μπολ με μπόλικο νερό και 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής. Την επόμενη μέρα τα φασόλια έχουν φουσκώσει. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε τη σύμβραση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 6΄-7΄, να γίνουν διάφανα. Βάζουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο. Τα ανακατεύουμε για 1΄. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε καλά στη βάση του τηγανιού, να ψηθεί για 1΄-2΄ και να μοσχομυρίσει.

Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 1/2 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε καλά τη σύμβραση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Προσθέτουμε μαϊντανό και άνηθο και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τα φασόλια σε μικρό ταψί και τα περιχύνουμε με τη σύμβραση. Περιχύνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τους γίγαντες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσουν καλά και να πιουν όλα τα υγρά τους.

Στο τέλος θα μείνουν με το λάδι τους. Όση ώρα ψήνονται, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μην κολλήσουν. Στα τελευταία 10΄ του ψησίματος πασπαλίζουμε τους γίγαντες με τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄.

πηγή

ΤΡΙΤΗ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΟΙ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια, κατά προτίμηση βιολογικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο (φύλλα), ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβω από το χοντρό του τρίφτη. Ρίχνω τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, αλατίζω καλά και τα αφήνω για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους.
  • Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνω τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, την φέτα αν τελικά την χρησιμοποιήσω και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και την φρυγανιά και ανακατεύω. Το μίγμα δεν θα γίνει πολύ σφιχτό και δεν θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
  • Βάζω σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Με ένα βαθύ κουτάλι παίρνω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνω το τηγάνι. Πατάω λίγο με την ανάποδη του κουταλιού για να πλατύνουν και τηγανίζω για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Τους βγάζω και τους αφήνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.
  • Συνεχίζω το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  • Σερβίρω τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς.

πηγή

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γιουβέτσι με θαλασσινά

Υλικά

  • 500 gr Κριθαράκι ολικής ΗΛΙΣ
  • 20-30 μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα ή άλλα όστρακα (καθαρισμένα)
  • 2-3 μικρά καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα (καθαρισμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 4 -5 ντοματίνια κομμένα κάθετα στα 2
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζ.τσαγ. κρασί λευκό.
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι πράσινο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύροΕκτέλεση
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο για λιγότερο από 1 λεπτό – διαφορετικά αυτό μας θα πικρίσει.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, τα καλαμαράκια και τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

περισσότερα εδώ

ΠΕΜΠΤΗ

Αρνί γεμιστό με μελιτζάνες και γραβιέρα

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι
  • 1 κιλό πατάτες, μικρές στρογγυλές
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 5-10 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 300 γρ γραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη και με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριούτο ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να γίνει αρκετά και ομοιόμορφα λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει.
  • Μπορούμε να αφήσουμε το κάτω κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι να βράσουν μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες πάχους 5 χιλιοστών περίπου και τις αλατοπιπερώνουμε. Αν είναι πικρές τις ξεπικρίζουμε για καμιά ώρα αφήνοντάς τες να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό με λίγο αλάτι. Ξεπλένουμε και τις λαδώνουμε λίγο με το χέρι.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν  πολύ λίγο. Αφαιρούμε και κρατάμε στο πλάι.
  • Κόβουμε μια στρώση αλουμινόχαρτο με διπλάσιο πλάτος και λίγο περισσότερο μήκος από το αρνάκι μας και το βάζουμε στον πάγκο.
  • Πάνω του βάζουμε λαδόκολλα σε μήκος και πλάτος λίγο μικρότερο από το αλουμινόχαρτο.
  • Πάνω στη λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, μερικά κλωνάρια από το δενδρολίβανο, ένα-δυό σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Πάνω σε αυτό βάζουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Στο μούλτι χτυπάμε 5-6 κλαράκια δεντρολίβανου με τη φρυγανιά και το σκόρδο για να γίνει τρίμμα.
  • Αυτό το τρίμμα το βάζουμε πάνω στο κρέας και το πατάμε ελαφρά με τα χέρια ώστε να κάτσει πάνω στο κρέας. Ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να κολλήσει καλύτερα. Από πάνω τρίβουμε το μισό τυρί.
    Πάνω από αυτό βάζουμε τις μελιτζάνες έτσι ώστε η μια να επικαλύπτει την άλλη ελαφρά.
  • Τρίβουμε πάνω από τις μελιτζάνες και το υπόλοιπο τυρί.
  • Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Αν έχουμε σπάγκο, που καλό είναι να έχουμε, δένουμε μερικές φορές το κρέας για να μην ανοίξει. Τυλίγουμε το κρέας με το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον αέρα για 2 ώρες. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε σπάγκο, τυλίγουμε το κρέας σφιχτά με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και του χαρτιού. Προσέχουμε όμως κατά τη μεταφορά του στον φούρνο.
  • Ψήνουμε το κρέας απευθείας πάνω σε σχάρα. Καλό θα είναι από κάτω να υπάρχει ταψί για να τρέχουν τα λίπη. Στις δύο ώρες αφαιρούμε από τον φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί, γυρνάμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνουμε για κανένα μισάωρο ακόμα ώστε να πάρει καλό χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
  • Εν τω μεταξύ τις πατάτες που έχουν βράσει τις σπάμε ελαφρά με το χέρι και τις σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και μία σκελίδα σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

πηγή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Φασολάκια με χταπόδι και πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 χταπόδι του κιλού καθαρισμένο
  • 2 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι μηλόξιδο
  • 250 γρ. ντομάτα ξυσμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και τοποθετείτε μέσα το χταπόδι. Σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά (στο 3 στην κλίμακα του 9 ή στο 1 στην κλίμακα του 3) και αφήνετε το χταπόδι να ψηθεί στο ζουμί του για περίπου 1 ώρα. Ενδιάμεσα ελέγχετε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό. Στραγγίζετε κρατώντας το ζουμί που θα μείνει και αφήνετε το χταπόδι στην άκρη να κρυώσει.

Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες και τα φασολάκια και δίνετε μια βράση στο φαγητό.

Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και τα βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμάκια του. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτούν και τα λαχανικά. Προς το τέλος ανακατεύετε στο φαγητό και τον μαϊντανό το σερβίρετε μόλις κρυώσει ελαφρά.

πηγή

ΣΑΒΒΑΤΟ

Λαζάνια με λαχανικά, ελιές και τυριά

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • μερικά κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μπάμιες ή φασολάκια φρέσκα ή και τα δύο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 4 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλιτζάνια πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους, τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  • Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο μέσα σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και βάζετε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους αλατισμένα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Τα σοτάρετε και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και την καυτερή πιπερίτσα για λίγα λεπτά και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σκόρδο και στο τέλος τις πιπεριές και τις μπάμιες. Τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  • Ρίχνετε ξανά στο τηγάνι και τα υπόλοιπα σοταρισμένα λαχανικά, τα δύο φλιτζάνια από την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζετε το αλάτι. Ανακατεύετε μέσα τις ελιές ψιλοκομμένες, τη φέτα και το μισό τριμμένο τυρί.
  • Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι, σκεπάζετε με ένα φλιτζάνι από την τριμμένη ντομάτα και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια.
  • Τα σκεπάζετε με το μισό μπριάμ. Κάνετε από πάνω ακόμα μια στρώση με λαζάνια, τα σκεπάζετε με μπριάμ και τελειώνετε με μια τελευταία στρώση από λαζάνια. Σκεπάζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

πηγή

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

  • 50-60 γρ ελαιόλαδο και 2 κ.σ. έξτρα για τις πατάτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια ή όποια κομμάτια θέλουμε (π.χ. στήθη)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτρια
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβο κότας Μaggi
  • ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • ρίγανη και μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
  • Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Τα σοτάρουμε καλά και μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες.Αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί.
  • Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει (αν θέλουμε) την πέτσα του μαζί με αρκετό βραστό νερό το οποίο πρέπει σχεδόν να σκεπάζει το φαγητό μας. Προσθέτουμε τον κύβο.
  • Σιγοβράζουμε και 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
  • Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό.
  • Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

πηγή

Το γλυκό της εβδομάδας

Σοκολατένια πίτσα

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. νερό χλιαρό
7 γρ. μαγιά ξηρή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
85 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
σιμιγδάλι για το πασπάλισμα

Για την επικάλυψη

200 γρ. πραλίνα
100 γρ. κουβερτούρα
2 μπανάνες
80 γρ. marshmallows
120 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

φράουλες
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη λιωμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-1 ½ ώρα να φουσκώσει.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάζουμε ένα ταψί, ανάποδα για να κάψει καλά.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα κομμάτι και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι για να μην κολλήσει στον πάγκο μας.
Το βάζουμε σε ένα ταψί, απλώνουμε το ¼ της πραλίνας, ½ μπανάνα σε φέτες, 3 marshmallows κομμένα στη μέση και 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένα.
Μεταφέρουμε πάνω στο καυτό ταψί στον φούρνο με πολύ προσοχή να μην καούμε!
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 3 κομμάτια της ζύμης.
Σερβίρουμε με τις φράουλες κομμένες στη μέση και τη λευκή κουβερτούρα.

πηγή


της pasta blogger Βικτώριας Γιανναρά
Head of Business Development στην οικογενειακή επιχείρηση ΗΛΙΣ Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.