Μπορείς και θα βρεις την αδερφή ψυχή σου αρκεί να το πιστέψεις!

Μπορείς και θα βρεις την αδερφή ψυχή σου αρκεί να το πιστέψεις!

Βρες την Αδερφή Ψυχή σου

Βρες την αδερφή ψυχή σου!!! Ένα βιβλίο της Μάνιας Μακρή που ξεκλειδώνει τις πιο ενδόμυχες σκέψεις πολλών ανθρώπων και τολμάει να προτείνει ένα τελείως ασυμβίβαστο τρόπο σκέψης που όμως μπορεί τελικά να μας φέρει πιο κοντά στο να βρούμε αυτό που ονομάζουμε το άλλο μας μισό, την αδερφή ψυχή..

Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι διερεύνησης πρώτα απ’ όλα του εαυτού μας. Ένας εαυτός που φέρει και ταυτόχρονα σωματοποιεί έναν συστηματοποιημένο τρόπο σκέψης, που έχει διαποτιστεί με νόρμες που η ίδια η κοινωνία μας έχει κατασκευάσει και έχουν καταλήξει να γίνουν πεποιθήσεις πολλών ανθρώπων. Μήπως όμως τελικά αυτός ο τρόπος σκέψης που έχουμε υποσυνείδητα υιοθετήσει αντί να μας απελευθερώνει, μας κρατάει όλο και πιο πολύ δέσμιους μέσα στο εγώ μας, μέσα στην περιορισμένη ανθρώπινη συνειδητότητα μας;;;  Η Μάνια Μακρή μας προκαλεί να έρθουμε αντιμέτωποι με το εγώ μας, που συνήθως είναι κτητικό και χαρακτηρίζεται από μια ιδιοτέλεια, και να ανακαλύψουμε έναν ανώτερο εαυτό… δηλαδή της ψυχής, η οποία είναι απαράμιλλα ανώτερη από το εγώ, δημιουργικότερη και γεμάτη αγάπη. Έτσι θα μπορέσουμε να εξυψωθούμε σε ένα νοητικό επίπεδο που περικλείει την ψυχή και την προσωπικότητα μας. Όταν φτάνουμε λοιπόν σε μία αρμονία με τον εαυτό μας, νιώθουμε ότι είμαστε σε αρμονία και με το σύμπαν. Γιατί όπως οι νόμοι της φύσης ισχύουν παντού γύρω μας, έτσι ισχύουν και για τον εαυτό μας και για τις σχέσεις.  Η αδερφή ψυχή σου θα νιώσει την έλξη προς εσένα, προς ένα ολοκληρωμένο άτομο και όχι ένα «κουτσουρεμένο μισό…» όπως πολύ σωστά λέει η Μάνια Μακρή.

Δύο ολοκληρωμένα πλάσματα λοιπόν θα συνενωθούν σε μια σχέση απόλυτης αρμονίας, ισορροπίας και αγάπης.

Τέλος το βιβλίο θα μας φέρει αντιμέτωπους και με άλλες έννοιες ή τρόπους που ενδεχομένως να έχουμε προσπεράσει ή περιφρονήσει άθελα μας. Η Μάνια Μακρή όμως με έναν πολύ γλαφυρό τρόπο και με απλά βήματα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο λίγο ξέραμε τον εαυτό μας, πόσο δύναμη κρύβουμε μέσα μας – και δεν το γνωρίζαμε – αλλά και το πιο σημαντικό στην περίπτωση μας, πως μπορούμε εν τέλει να βρούμε την αδερφή ψυχή μας!!!

ΜΠΟΡΕΙΣ

Μπορείς!!! Ένα βιβλίο του Αντώνιου Πισσάνου, ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου στον χώρο της ψυχολογίας, που έχει εμπνεύσει και συνεχίζει να εμπνέει και να γεμίζει αισιοδοξία ζωές πολλών ανθρώπων. Η αλήθεια είναι όμως ότι διαβάζοντας το, δεν σου δημιουργεί μόνο αισιοδοξία αλλά σε κάνει και να σκέφτεσαι με έναν τόσο ανατρεπτικό τρόπο… για την ζωή σου, για τις επιλογές που έχεις κάνει, για τις αποφάσεις που έχεις πάρει ή αυτές που ποτέ δεν πήρες…  Αρχίζεις και βλέπεις πλέον μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό όλες αυτές τις φαινομενικά ασήμαντες  λεπτομέρειες που όμως έχουν παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο στην ζωή σου και στην πορεία της μέχρι και σήμερα.

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι ξεχνάμε ποιοι είμαστε, την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και το τι θέλουμε από την ζωή μας. Ο Αντώνιος Πισσάνος έρχεται να μας διδάξει ότι δεν πρέπει να δειλιάζουμε μπροστά σε κανένα σκόπελο που συναντάμε  στην ζωή μας, γιατί ό,τι εμπόδιο έρχεται αντίκρυ μας, έρχεται με σκοπό μόνο να μας διδάξει. Αυτά δεν αποτελούν λόγια παρηγοριάς σε έναν επαίτη ή σε κάποιον που τον έχει χτυπήσει η μοίρα ανεπανόρθωτα. Πολλοί άνθρωποι που έχουν πετύχει στην ζωή τους, έχουν πετύχει γιατί προσπάθησαν ξανά και ξανά, με υπομονή, επιμονή, πίστη στο στόχο αλλά και στον εαυτό τους. Αυτές οι λέξεις δεν πρέπει να αποτελούν μόνο μια θεωρία αλλά και έναν τρόπο ζωής. Αυτό που έχουμε ξεχάσει σήμερα είναι ότι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε τα πάντα!!! Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και να εργαστούμε πάνω σε αυτό με σχέδιο. Μπορούμε να βρούμε πολλά λαμπρά παραδείγματα αυτής της φιλοσοφίας στην ιστορία της ανθρωπότητας… ο γνωστός σε όλους μας Τόμας Έντισον που ανακάλυψε τον λαμπτήρα πυρακτώσεως ύστερα από πραγματικά πάρα πολλές προσπάθειες είπε και έχει μείνει στην ιστορία ότι «δεν έχω αποτύχει, απλά έχω βρει άλλους 10 χιλιάδες τρόπους που δεν λειτουργούν». Εν συνεχεία ο Αντώνιος Πισσάνος καλεί τους γονείς και τους παιδαγωγούς να προσέξουν τα παιδιά σε βάθος!!! Να ανιχνεύσουν τα ταλέντα τους, τις κλίσεις τους και πάνω απ’ όλα να μην τα απογοητεύουμε. Μόνο να τα ενθαρρύνουμε!!!

Μέσα από αυτά, το βιβλίο αυτό μας διδάσκει με έναν πολύ γλαφυρό τρόπο, ότι την ευτυχία μπορούμε να την δημιουργήσουμε μόνοι μας…αρκεί να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που κάνει τον καθένα μας ευτυχισμένο. Το πως;

Αυτό θα μας το πει ο Αντώνιος Πισσάνος μέσα από το βιβλίο του.

της Αθηνάς Κολυζώη – Κοινωνική Ανθρωπολόγος Παντείου Πανεπιστημίου

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία και στο www.ekdoseis-makri.gr.

Βιβλία ενηλίκων