Πώς να περάσουμε ευχάριστα τα βαρετά μεσημέρια του καλοκαιριού;

Πώς να περάσουμε ευχάριστα τα βαρετά μεσημέρια του καλοκαιριού;

Διανύουμε την πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, το γλυκό καλοκαιράκι που απαλλαγμένοι από τα μη και τα πρέπει του χειμώνα απολαμβάνουμε περισσότερο ύπνο, ξεκούραση, βόλτες, βιβλία και ατελείωτο χουζούρι.
Αλλά είναι και αυτά τα μεσημέρια που μικροί μεγάλοι μας πιάνει μια όμορφη βαρεμάρα, τί καλύτερο λοιπόν για να περάσουμε ευχάριστα τα βαρετά μεσημέρια του καλοκαιριού από το να διαβάσουμε βιβλία και μαζί με τους ήρωες να ταξιδέψουμε νοερά στον φανταστικό τους κόσμο;

Παρέα με ένα βιβλίο το σύνθημα αυτό το καλοκαίρι και να είστε σίγουροι ότι δεν θα ακούσετε καθόλου από τα παιδιά την έκφραση βαριέμαι.

Σας προτείνουμε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μίνωας για τα παιδιά και τη μαμά.
Και μη ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε τα πρότυπά τους, μια μαμά που διαβάζει είναι το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά της. Δεν γίνεται να αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν αγαπούν τα βιβλία, να τους επιβάλλουμε να διαβάζουν, όταν εμείς αδιαφορούμε πλήρως για το διάβασμα και είμαστε με ένα κινητό στο χέρι!

Εμείς είμαστε ο καθρέφτης τους!

Τα φανταστικά μου ταξίδια

Είμαι μαθήτρια της Δευτέρας. Αν και όλα τα τετράδιά μου είναι γεμάτα Α, κάτι παθαίνω όταν η κυρία μού κάνει μια ερώτηση χωρίς να σηκώσω το χέρι μου. “Ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, Νεφέλη;” με ρώτησε πριν από λίγες μέρες και, φυσικά, εγώ δεν απάντησα.

Και δεν έφτανε αυτό, ξαφνικά ένιωσα να απομακρύνομαι από την τάξη. Το ταβάνι εξαφανίστηκε κι άρχισα να ανεβαίνω, ώσπου βρέθηκα σε ένα πανύψηλο βουνό. Ο Όλυμπος πρέπει να ήτανε. Ίσα ίσα που διακρίνονταν οι συμμαθητές μου και η δασκάλα μου.

Όταν επέστρεψα, όλοι είχαν βγει διάλειμμα και η κυρία με περίμενε για να κλειδώσει την τάξη. Δεν ξέρω τι παθαίνω. Θέλω τόσο πολύ να πω την απάντηση, αλλά δεν μπορώ…

Ένας παρεξηγημένος φίλος

Μια ιστορία για τις φοβίες, τα στερεότυπα, την προσφορά. 

Η καρδιά του μικρού αγοριού χτυπά δυνατά κάθε φορά που ακούει τη σειρήνα ενός περιπολικού. Μπορεί, όμως, ένα τυχαίο γεγονός να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τον φόβο του;

Τι ρόλο θα παίξει ο ευγενικός και ήρεμος γείτονας, ο κύριος Βασίλης, για να καταλάβει ότι τελικά, εκτός από τους ήρωες της τηλεόρασης, υπάρχουν και οι πραγματικοί, δικοί μας ήρωες;

Μικρές Κυρίες

Τέσσερις αδερφές μαθαίνουν να ζουν καταμεσής του πολέμου με τον πατέρα τους να έχει φύγει στο μέτωπο. Έχοντας για όπλο τους την αγάπη, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που έρχονται στο σπίτι τους. Η Μεγκ, υπεύθυνη και σοβαρή, ως μεγαλύτερη αντικαθιστά τη μητέρα όταν εκείνη απουσιάζει. Η Τζο, αγοροκόριτσο και συγγραφέας, σκαρφίζεται ένα σωρό ιστορίες. Η Μπεθ, γλυκιά και ντροπαλή, κρύβεται ανάμεσα στις παρτιτούρες του πιάνου της και η Έιμι, μικρή και παραχαϊδεμένη, διψά για δράση.

Oι ηρωίδες της Λουίζα Μέι Άλκοτ αγαπήθηκαν διαχρονικά από μικρά και μεγάλα παιδιά ανά τον κόσμο κι έρχονται τώρα ξανά να μας διηγηθούν τις περιπέτειες και τα μικρά μυστικά τους.

Οδύσσεια

Ο πόλεμος της Τροίας έχει τελειώσει και οι νικητές Έλληνες δώδεκα πλοία έχουν φορτώσει με σκοπό στην πατρίδα τους να γυρίσουν.
Ο πολυμήχανος Οδυσσέας είναι ο αρχηγός τους και ο άνεμος ο οδηγός τους!
Στο επικό αυτό ταξίδι πολλές περιπέτειες θα περάσει ο Οδυσσέας μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη…

Μυστική Αποστολή
Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη Τα κρυφά μονοπάτια του Τεμένους κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στην επιτυχημένη σειρά «Μυστική Αποστολή». Κάθε βιβλίο της σειράς έχει σκοπό να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι δίδυμες Σοφία και Άννα μετακόμισαν με τη μητέρα τους στο χωριό της, στον Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου της Κρήτης, άλλοτε Κανλί Καστέλι. Εκεί, παρέα με τα ξαδέρφια τους, σκαλίζοντας τις στάχτες στο τζάκι μαζί με την προγιαγιά Δέσποινα, αναμο- χλεύουν την ιστορία του τόπου τους και, παράλληλα, ανακαλύπτουν το παρελθόν της οικογένειάς τους. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα μενταγιόν, έρχεται στο φως κι η περιπέτεια αρχίζει. Γιατί τριγύριζε η προ-προ-προ-προγιαγιά τους στην καστροπολιτεία του Τεμένους μια χειμωνιάτικη νύχτα εκατόν δέκα χρόνια πριν; Είδε σε όνειρο την αυτοκράτειρα Θεοφανώ ή ήταν όραμα; Κι ο Νικηφόρος Φωκάς τι σχέση έχει με όλα αυτά τόσους αιώνες μετά;

Τα παιδιά εγκλωβίζονται στα σπλάχνα του βουνού. Θα καταφέρουν να βρουν την έξοδο; Θα ξεμπερδέψουν το κουβάρι; Θα φέρουν σε πέρας αυτή τη Μυστική Αποστολή;

Ποδόσφαιρο
40 θρυλικοί παίκτες

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε τα κορυφαία αστέρια του ποδοσφαίρου όλων των εποχών!
Απίθανες πληροφορίες για τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Ρονάλντο, το αριστερό πόδι του Μέσι, τον νεαρότερο παίκτη που πέτυχε γκολ σε παγκόσμιο κύπελλο. Θα γνωρίσετε, επίσης, και τα κορίτσια που έχουν διακριθεί σε αυτό το άθλημα. Κάθε παίκτης είναι νικητής!
Ποιο είναι το δικό σας ίνδαλμα;

Επιστήμες
40 Επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ, ΦΥΣΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΩΝ.

Ανακαλύψτε 40 επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα κατανοεί το σύμπαν, τον κόσμο και τη ζωή.
Μάθετε αξιοπερίεργα γεγονότα και χιουμοριστικές στιγμές από τη ζωή τους και διαβάστε για τα μεγάλα ερωτήματα που τους βασάνιζαν. Ποιος θα αποτελέσει έμπνευση για σας;

4 1/2 φίλοι και η μυστηριώδης διάρρηξη στο σχολείο

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις. Τι συνέβη στο σχολείο και όλα τα παιδιά είναι αναστατωμένα; Η αναταραχή οφείλεται στη μυστηριώδη διάρρηξη στο γραφείο των καθηγητών!

To παράξενο στοιχείο της υπόθεσης είναι τα αντικείμενα που επέλεξε ο κλέφτης να πάρει μαζί του: δύο βαζάκια μαρμελάδα βατόμουρο, ένα φλιτζάνι τσαγιού, ένα χρονόμετρο, δύο βιβλία και ένα τσαντάκι με καλλυντικά. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας ο Φρίντελ από την παρέα των 4½ φίλων.

Και το πιο παράλογο στοιχείο; Ο άντρας που είδε ο Φρίντελ να μπαίνει κρυφά στο σχολείο την ώρα της διάρρηξης μοιάζει πολύ με τον διευθυντή του σχολείου.
Είναι δυνατόν ο διευθυντής να είναι ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης; Οι 4½ φίλοι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε ένα συναρπαστικό μυστήριο.
Θα καταφέρουν να το λύσουν;

Σέρλοκ Λούπεν & εγώ
Το κάστρο από πάγο

Αφού γνώρισε την αληθινή μητέρα της, η Αϊρίν, αναστατωμένη από τις αλλαγές στη ζωή της, βρίσκει καταφύγιο στη φιλία που τη δένει με τον Σέρλοκ και τον Αρσέν. Στις αρχές του καλοκαιριού, έπειτα από πρόσκληση του κοριτσιού, οι τρεις αχώριστοι φίλιοι συναντιούνται στο Νταβός με φόντο τις υπέροχες Ελβετικές Άλπεις.

Πίσω από το γαλήνιο πηγαινέλα των ταξιδιωτών κρύβεται, όμως, μια διεθνής συνωμοσία. Σε ένα κλίμα καχυποψίας, όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται, η Αϊρίν και οι φίλοι της μπλέκονται στα δίχτυα ενός μεγάλου εγκληματία και με μια τολμηρή αποστολή στο φοβερό κάστρο που δεσπόζει στην κοιλάδα θα τον αναγκάσουν να αποκαλύψει τα σχέδιά του.

Περιπέτεια στο Νησί

Προτεινόμενη Ηλικία: 8 +

Το πρώτο βιβλίο της σειράς περιπέτεια από την πιο αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών όλου του κόσμου.

Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα είναι τέσσερα καθημερινά παιδιά που περνούν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους στην Κορνουάλη. Η ανεμελιά και τα παιχνίδια στην παραλία θα διαταραχτούν αναπάντεχα τη στιγμή που θα αντιληφθούν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μυστηριώδες Nησί του Σκότους.

Χωρίς ενδοιασμούς και με μπόλικο θάρρος αποφασίζουν να εξερευνήσουν το νησί.
Τι θα ανακαλύψουν στα ερειπωμένα ορυχεία του νησιού;
Τι κρύβεται στις σήραγγες κάτω από τη θάλασσα; Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;

Ένα μυστήριο για τον Μπούφο 9
Μυστήριο από το παρελθόν

Προτεινόμενη Ηλικία: 8 +

Ένα μυστήριο βρίσκεται και πάλι στον δρόμο μου.
Περίμενε πολλά χρόνια για να διαλευκανθεί γιατί έρχεται από το παρελθόν.
Δεν ανησυχώ καθόλου.
Θα το λύσω και θα πω κι ένα τραγούδι!

Ιούλιος Βερν
Δύο Χρόνια διακοπές

Προτεινόμενη Ηλικία: 8 έως 10

Μια παρέα μαθητών επιβιβάζεται σε ένα ιστιοφόρο με το όνομα «Σλούγκι» για να κάνει τον γύρο της Νέας Ζηλανδίας. Κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το πλοίο παρασύρεται ακυβέρνητο στον Ειρηνικό Ωκεα­νό εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας. Τα παιδιά ναυαγούν σε ένα άγνωστο ερημονήσι και έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους, ενώ θα πρέπει να δείξουν μεγάλο θάρρος και επινοητικότητα για να επιβιώσουν.

Κυνηγούν, ψαρεύουν, στήνουν παγίδες, εξημερώνουν ζώα, καλλιεργούν τη γη. Οι δια­φωνίες και οι συγκρούσεις, όμως, δοκιμάζουν τη φιλία τους και τη συνοχή της ομάδας. Όταν επικίνδυνοι πειρατές ναυαγούν στο νησί, τα παιδιά πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές για να τους αντιμετωπίσουν. Θα καταφέρουν να εξουδετερώσουν τους κακοποιούς και να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα σπίτια τους; Μία ακόμα συναρπαστική περιπέτεια από τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, στην οποία συνδυάζονται με απαράμιλλο τρόπο μαγευτικές περιγραφές, αχαλίνωτη φαντασία και πλούτος συναισθημάτων.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί

Αν διάλεγες πέντε ξεχωριστά πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή σου, ποια θα ήταν αυτά;
Αν σήκωνες το ποτήρι σου για να κάνεις μια πρόποση στο καθένα από αυτά, τι θα τους έλεγες;
Και τι θα είχες μάθει για τον εαυτό σου όταν όλα θα είχαν ειπωθεί;

Στο μπαρ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας κάθεται ο ογδοντατετράχρονος Μόρις Χάνιγκαν, έτοιμος να διη­γηθεί την ιστορία του. Μόνος, ως συνήθως, σε μια βραδιά θα κάνει πέντε προπόσεις σε πέντε ανθρώπους που σήμαιναν πολλά για αυτόν και καθόρισαν την πορεία της ζωής του. Μέσα από τις ιστορίες που διηγείται –συναισθήματα που ποτέ δεν εκδηλώθηκαν, μια μυστική, καλά κρυμμένη τραγωδία, μια βαθιά αγάπη που ποτέ δεν εκφράστηκε– η ζωή ενός άντρα ξεδιπλώνεται με ένταση, ειλικρίνεια και γενναιότητα.
Συγκινητικό και συμπονετικό, το ντεμπούτο της πολλά υποσχόμενης νέας συγγραφέως της Ιρλανδίας είναι εντυπωσιακό. Η φωνή του Μόρις Χάνιγκαν θα συνεχίσει να αντηχεί ακόμα και όταν ολοκληρωθεί η ανάγνωση του βιβλίου, αφότου όλα θα έχουν ειπωθεί.

«Το Όταν όλα έχουν ειπωθεί συλλαμβάνει τον κόσμο μέσα σε μια στιγμή. Ο Μόρις Χάνιγκαν είναι μια υπέροχη επινόηση και οι γλυκόπικροι στοχασμοί του παραμένουν στη σκέψη του αναγνώστη. Η Ανν Γκρίφιν δημιούργησε ένα σπάνιο κόσμημα».
Τζον Μπάνβιλ – βραβευμένος με Booker συγγραφέας

Σασμός

Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: “Πατέρα…”. Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά. «Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Απατηλή Σελήνη

Βερόνα, 1943

Ιταλία, Σεπτέμβριος 1943. Η κυβέρνηση της χώρας αλλάζει στρατόπεδο και κηρύσσει τον πόλεμο στη Γερμανία. Ο ιταλικός βορράς ελέγχεται από τους φασίστες, ανδρείκελα των Γερμανών· ο νότος έχει απελευθερωθεί από τους Συμμάχους, οι δυνάμεις των οποίων συναντούν ισχυρή αντίσταση καθώς επιχειρούν να κινηθούν βόρεια. Έχοντας επιζήσει από την κόλαση του ρωσικού μετώπου, ο αξιωματικός Μάρτιν Μπόρα μετατίθεται στη Βερόνα και διατάσσεται να ερευνήσει τη δολοφονία ενός διακεκριμένου τοπικού στελέχους των φασιστών. Πρόκειται για μια παράξενη υπόθεση που απειλεί να πλήξει τη δημόσια εικόνα του καθεστώτος. Οι πρώτες υποψίες στρέφονται στην Κλάρα, τη νεαρή χήρα του θύματος.

Σε μικρή απόσταση από το αρχηγείο του Μπόρα, ο επιθεωρητής της ιταλικής αστυνομίας Σάντρο Γκουίντι βρίσκεται ήδη στο κυνήγι ενός ιδιόρρυθμου κατά συρροήν δολοφόνου. Οι δύο άντρες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εξιχνίαση των εγκλημάτων, όμως ο Μπόρα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα εξαιτίας της αντίστασής του απέναντι στις μεθόδους των SS, οφείλει να είναι επιφυλακτικός.

Με φόντο τον αγώνα των Συμμάχων εναντίον των φασιστικών δυνάμεων και την τραγωδία του Ολοκαυτώματος, ξεκινά μια αγωνιώδης καταδίωξη για την ανακάλυψη των δολοφόνων.

Eat Pray Love

Επετειακή έκδοση ενός από τα πλέον αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία της εποχής μας.

Στα τριάντα της η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είχε όλα όσα υποτίθεται ότι θέλει μια σύγχρονη γυναίκα: σύζυγο, σπίτι στην εξοχή, επιτυχημένη καριέρα. Όμως αντί να νιώθει ευτυχισμένη και ικανοποιημένη, βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και πανικό. Η ζωή της ήταν κενή. Η συγγραφέας εξιστορεί πώς άφησε πίσω όλες αυτές τις επίπλαστες ενδείξεις ευτυχίας με σκοπό να ταξιδέψει για να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό.

Ένα συναρπαστικό και γοητευτικό ταξίδι με φόντο τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς: ανεμελιά και απόλαυση της στιγμής στην Ιταλία, αφοσίωση στην Ινδία, εσωτερική γαλήνη και πραγματική αγάπη στο Μπαλί της Ινδονησίας. Το Eat Pray Loveάγγιξε τον κόσμο και άλλαξε αμέτρητες ζωές. Ενέπνευσε και έδωσε δύναμη σε εκατομμύρια αναγνώστες να αναζητήσουν και να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τώρα αυτό το αγαπημένο και συναρπαστικό βιβλίο επιστρέφει σε μια προσεγμένη επετειακή έκδοση, η οποία συμπληρώνεται από έναν νέο πρόλογο της συγγραφέως, με σκοπό να προσελκύσει μια ολόκληρη καινούρια γενιά θαυμαστών.

Κι αν η ζωή σου σου ανήκει;

Ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις!

Οι Αλεξανδρινές (Η ζωή στη Νειλοχώρα)

Αλεξάνδρεια 1905. Ο Αγαμέμνονας και η Ουρανία Βρανά ζουν υπό την κηδεμονία του θείου τους και της Γαλλίδας συζύγου του. Λίγο πριν ξεσπάσει ο Α Παγκόσμιος, ο ευφυής Αγαμέμνονας υψώνει το ανάστημά του στην αλεξανδρινή εμπορική κοινότητα, ενώ ο γάμος του με τη γοητευτική Σμυρνιά Αναστασία Γιάσογλου επισφραγίζει την πολυπόθητη ευτυχία. Η αδελφή του Αγαμέμνονα, Ουρανία, μετά τον αδιέξοδο έρωτά της μ’ έναν νεαρό Αιγύπτιο και τον άτυχο γάμο της, γίνεται ένθερμη υποστηρίκτρια της Huda Shaarawi, στέλνοντας ένα μήνυμα εθνικής και φεμινιστικής αφύπνισης σε μια πανσπερμία γυναικών. Η επαναστατική της φύση την οδηγεί στην Ελλάδα του Μεταξά, αφήνοντας στην Αλεξάνδρεια, στα έμπιστα χέρια του αδελφού της, τη μεγάλη της κόρη Αικατερίνη. Ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινά για την Αικατερίνη με φόντο τα οδυνηρά γεγονότα του Β Παγκοσμίου.

Μισόν αιώνα μετά, η αρχαιολόγος Κλειώ Αντύπα, κόρη της Αικατερίνης, καλείται να εργαστεί στο Κάιρο προσκεκλημένη του Ιταλού αρχαιολόγου Φάμπιο Σορεντίνο. Η επίσκεψη «στις γειτονιές τις ίδιες» της καβαφικής Αλεξάνδρειας φέρνει στο φως ένα γεγονός που έλαβε χώρα στη μάχη του Ελ Αλαμέιν το 1942, ικανό να λυτρώσει τρεις γενιές γυναικών. Μέσα από μια μυθιστορηματική αναδρομή σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους σκιαγραφείται η ζωή των Ελλήνων στη χώρα του Νείλου και την εμβληματική Αλεξάνδρεια. Την πόλη της Μπελ Επόκ, των αντιθέσεων, των εστέτ, των μποέμ, των εμπόρων, των διανοούμενων, της φτώχειας και των χαμαιτυπείων.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία Βιβλία ενηλίκων