Πώς θα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά το καλοκαίρι;

Πώς θα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά το καλοκαίρι;

Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο δημιουργικός τρόπος για τα παιδιά μας το καλοκαιράκι από την παρέα ενός βιβλίου. Είτε είναι μωρούλια, είτε στην εφηβεία πάρτε τα από το χέρι και ταξιδέψτε τα στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Κανένα tablet και κανένα κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μυρωδιά του χαρτιού, δεν είναι ικανό να τους διεγείρει και να τους εξιτάρει την φαντασία. Γίνετε πρώτα εσείς παράδειγμα γι’ αυτά και αυτό το καλοκαίρι στην παραλία ή στο μπαλκόνι ή ακόμα και το βράδυ στο κρεβάτι σας μην είστε αγκαλιά με το κινητό αλλά μ’ ένα βιβλίο!

Παρέα με ένα βιβλίο το σύνθημα αυτό το καλοκαίρι και να είστε σίγουροι ότι δεν θα ακούσετε καθόλου από τα παιδιά την έκφραση βαριέμαι.

Σας προτείνουμε ενδιαφέροντα βιβλία από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και Μεταίχμιο.

Οι περιπέτειες της Βούλας στο Κόκκινο Βιβλίο

Μια ιστορία που μας θυμίζει πως όσο διαφορετικοί και να είμαστε, όλοι έχουμε μια σημαντική θέση στον κόσμο αυτόν.

Η Βούλα, μια μικρή μαύρη κουκκίδα,
έχει χαθεί στις σελίδες του Κόκκινου Βιβλίου.
Πώς βρέθηκε εκεί; Και από ποια εικόνα του έχει φύγει;
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το ανακαλύψει.
Να ταξιδέψει στις σελίδες του!
Στο ταξίδι της αυτό θα γνωρίσει τα πλάσματα του βιβλίου,
θα ζήσει περιπέτειες, θα κάνει φίλους…
Θα βρει όμως πού πραγματικά ανήκει;

 

 

Τροφούπολη

Μια συναρπαστική ιστορία με θέμα τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία της φιλίας και της ομαδικότητας.

Παιδιά, ελάτε να ταξιδέψουμε
στην πιο γευστική πόλη του κόσμου! Την Τροφούπολη!
Είναι μια πόλη πανέμορφη, μυρωδάτη και πολύχρωμη.
Σε αυτήν κατοικούν οι Τροφούληδες
και οι Διατροφούληδες.
Αχώριστοι φίλοι τους είναι οι Βιταμινούλες, τα Μεταλλάκια
και οι τρεις Σούπερ Ένερτζι ήρωες:
η Πρωτεϊνούλα, ο Υδατανθρακούλης, ο Λιπούλης.

Κοντά στην Τροφούπολη ζει η «Καλή Τροφένια»,
η Νεράιδα της Υγιεινής διατροφής,
και ο «Τρίκακος», ο Μάγος της Ανθυγιεινής διατροφής.
Ο μάγος Τρίκακος θυμώνει πολύ όταν βλέπει τα παιδιά
να τρώνε σωστά και να είναι υγιή και δυνατά!
Θέλει με κάθε τρόπο να κάνει τους κατοίκους
της Τροφούπολης
να τρώνε μόνο τις δικές του ανθυγιεινές τροφές.
Και είναι αποφασισμένος!
Άραγε, θα καταφέρουν οι φίλοι της καλής διατροφής
να τον σταματήσουν;

Αριάδνη – Η νύχτα των Πεφταστεριών

Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.

Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι.
Πάντα κάποιος την προλάβαινε.
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα.
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον
και η καρδιά της τικ τακ,
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…

Το βιβλίο περιλαμβάνει Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων  από τη νηπιαγωγό Μελίνα Ιντζέ.

Οι ζωγράφοι του Ουρανού

Ένα αυγουστιάτικο πρωινό
ο Ήλιος κατέφτασε στον Ουρανό ορεξάτος,
μα λιγάκι καθυστερημένος. Πάνω στη βιασύνη του
δεν πρόσεξε ένα παχουλό, γκρίζο Συννεφάκι, που σεργιάνιζε δίπλα του.
Μέχρι που εκείνο στάθηκε μπροστά του
κρύβοντάς τον από τα πλάσματα της φύσης.

Γερός καβγάς ξέσπασε ανάμεσά τους.
Ο Ήλιος, θυμωμένος και προσβεβλημένος,
κρύφτηκε πίσω από ένα βουνό αποφασισμένος να μην ξαναβγεί ποτέ!

Θα μπουν στην άκρη το πείσμα και ο εγωισμός;
Ή μήπως αυτός ο καβγάς θα γίνει η αφορμή
να μείνει για πάντα σκοτεινή η φύση;

Το μαγικό κλειδί

Μια ιστορία για τα συναισθήματα που μας δίνουν φτερά και πετάμε.

Σουσάμι, άνοιξε!
Παστέλι, κόλλησε!
Τζουμταρατάτζουμ;
Σκουληκομυρμηγκότρυπα;
Μακαρόνια-με-κιμά;

Η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτε.
Θα περνούσα λοιπόν όλη μου τη ζωή εδώ μέσα;
Σαν λιοντάρι στο κλουβί; Μα πώς τα κατάφερα έτσι;
Πόσο θα ’θελα να βρω ένα μαγικό κλειδί,
να ανοίξω την πόρτα και να πετάξω!

Ελάτε να βρούμε μαζί το μαγικό κλειδί και να πετάξουμε με ένα μαγικό χαλί!

Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για το σεξ, τα μωρά, το σώμα, την εφηβεία και άλλα καυτά θέματα που το ενδιαφέρουν;

Παρόλο που είναι απολύτως φυσιολογικό για τα μικρά παιδιά να θέλουν να μάθουν πώς γίνονται τα μωρά, πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και νιώθουμε αμηχανία μπροστά σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις απαντήσεις σε ένα σωρό «δύσκολες» ερωτήσεις που μπορεί να κάνουν τα παιδιά για πολλά θέματα: απαντήσεις ξεκάθαρες και ακριβείς, δοσμένες με ειλικρίνεια και γλώσσα κατανοητή γι’ αυτές τις ηλικίες.

• Με ευχάριστη εικονογράφηση, που βοηθά στην κατανόηση.
• Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες.
• Ιδανικό εργαλείο για να το μοιραστείτε με το παιδί.
• Από 6 ετών.

Εφευρέσεις
Ταξιδεύω στον χρόνο

Ελάτε να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να εξερευνήσουμε τον κόσμο των επιστημονικών και τεχνολογικών εφευρέσεων.
Παρακαλώ καθίστε και δέστε τη ζώνη σας! Η χρονομηχανή θα πηδήξει αιώνες και χιλιετίες και θα μας μεταφέρει στη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι σπουδαιότερες εφευρέσεις. Θα καλύψουμε τα πάντα – από την εφεύρεση του ποδηλάτου και του τροχού κεραμικής ως το πρώτο αυτοκίνητο και το πρώτο αεροπλάνο, με ενδιάμεσες στάσεις στην εφεύρεση της τυπογραφίας, των γυαλιών και του τηλεφώνου.
Χάρη στο εύληπτο κείμενο και τη μοντέρνα εικονογράφηση, αυτό το πανέμορφο βιβλίο θα τραβήξει την προσοχή κάθε μικρού αναγνώστη.

 

 

Προϊστορία
Ταξιδεύω στον χρόνο

Ελάτε να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να ανακαλύψουμε πώς εξελίχθηκε η ζωή στη Γη. Θα εξερευνήσουμε τις θάλασσες του Παλαιοζωικού αιώνα. Θα επισκεφτούμε φυτοφάγους και σαρκοφάγους δεινόσαυρους του Μεσοζωικού αιώνα. Θα συναντήσουμε το μεγαλύτερο θηλαστικό της ξηράς και τους προγόνους των ελεφάντων. Τέλος, θα γνωρίσουμε τον προ-προ-προ-παππού μας, τον πρόγονο των ανθρώπων. Παρακαλώ καθίστε και δέστε τη ζώνη σας. Το ταξίδι στην προϊστορία ξεκινά.

 

 

 

 

Τα ψηλά βουνά
Ο πρώτος μου Παπαντωνίου

Λίγα λόγια για τη σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία
Κλασικές ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, γραμμένες από την αρχή, από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς. Η γεμάτη χρώμα εικονογράφηση και η ολοζώντανη, απλή και κατανοητή αφήγηση κάνουν τη σειρά προσιτή για παιδιά από 4 ετών.

Είκοσι πέντε παιδιά, ο Δημητράκης, ο Φάνης, ο Αντρέας, ο Μαθιός, ο Καλογιάννης, ο Φουντούλης, όλα τους έντεκα δώδεκα χρονών, κινούν για τα… ψηλά βουνά. Θα βρεθούν σε δάση σκοτεινά! Θα παλέψουν με καταιγίδες και χείμαρρους! Θα αντικρίσουν κατάματα τα στοιχειά της φαντασίας τους! Θα ανταμώσουν δολερούς χωρικούς και πονηρές αλεπούδες… Μα εκεί στα ψηλά βουνά, θα μάθουν μεταξύ τους να συνεργάζονται… Και θα στήσουν μια κοινότητα!
Το αριστούργημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου διασκευασμένο για παιδιά από 4 ετών.

Ρομπέν των Δασών
Ο πρώτος μου Χάουαρντ Πάιλ

Ο Ρομπέν των Δασών, ο θρυλικός ήρωας του Σέργουντ, ο υπερασπιστής των αδύναμων και των φτωχών, θέλει να μοιραστεί μαζί σας κάποιες απ’ τις περιπέτειές του! Θέλει να γνωρίσετε τα γενναία παλικάρια, τους συντρόφους του: τον γίγαντα Λιτλ Τζον, τον θαρραλέο Ουίλ, τον καλόγερο Τακ… Σας καλεί λοιπόν να περιπλανηθείτε μαζί του σε φτωχογειτονιές του Λονδίνου μιας άλλης εποχής, μα να παραβρεθείτε και σε αγώνες τοξοβολίας, εκεί στο βαθύσκιωτο δάσος του Σέργουντ…

 

 

 

Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο

Γιούπι! Η Πένι και η παρέα της πάνε Λονδίνο. Χάρη στη γιαγιά βέβαια, που κέρδισε ένα ταξίδι για πέντε άτοµα. Όµως, δεν έχουν φτάσει καλά καλά και το χρυσό περιδέραιο της γιαγιάς εξαφανίζεται. Kαι το ’λεγε συνέχεια η Έµιλι, η ξεναγός, ότι πρέπει να προσέχουν πολύ τους pickpockets, τους πορτοφολάδες δηλαδή. Άσε που αυτή δεν είναι και η µοναδική κλοπή. Όλα δείχνουν ότι έχουν να κάνουν µε επαγγελµατία. Ευτυχώς που οι ντετέκτιβ είναι όλες εδώ. Το κυνήγι του δράστη οδηγεί την Πένι και τις φιλενάδες της σε κάθε γωνιά της πόλης…

Βρείτε όλη τη σειρά εδώ.

Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ

Η καινούρια υπόθεση του Κλουζ έρχεται και τον βρίσκει μέσα στο σπίτι του: για την ακρίβεια, το μυστήριο είναι κρυμμένο μέσα σ’ ένα μπουκάλι γάλα – και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό κι απαραίτητο είναι το γάλα για τον μικρό ντετέκτιβ. Μόνο που αυτή τη φορά το αγαπημένο του ρόφημα έχει… κάπως περίεργη γεύση! Για να διαλευκάνει το μυστήριο, ο Κλουζ θ’ αναγκαστεί να πάει από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του στην άλλη άκρη της πόλης. Και να ζητήσει τη βοήθεια της επιστήμης…

Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων. Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα.

Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας

Ένας διάσηµος Έλληνας φωτογράφος ξυπνάει µε αµνησία στη Σαντορίνη, έχοντας τραβήξει φωτογραφίες µιας ολόχρυσης υποβρύχιας πόλης που µοιάζει µε τη χαµένη Ατλαντίδα…

Η Νάσια, η φωτογράφος της φοβερής δηµοσιογραφικής οµάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θα µπλεχτεί στην υπόθεση και θα ζήσει απίθανες περιπέτειες ψάχνοντας τη λύση του µυστηρίου.

Ένας αρχαίος µύθος, η τροµερή κατάρα, το ηφαίστειο που µοιάζει έτοιµο να εκραγεί, µια νεαρή σχεδιάστρια µόδας, δύο µοντέλα µε πολλά µυστικά, ο άνδρας µε τα 1.000 πρόσωπα, νυχτερινές παρακολουθήσεις, κυνηγητά που κόβουν την ανάσα και µια φωτογραφία που δείχνει τον ένοχο! Η Νάσια θα ενωθεί µε τους υπόλοιπους ΑΟΡ για να σταµατήσει την καταστροφή της Σαντορίνης και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω απ’ την κατάρα.

Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, µε ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσµου!

Η στοιχειωμένη ταινία

Περίεργα ατυχήµατα εµποδίζουν τα γυρίσµατα µιας ταινίας τρόµου. Ποιος φοβάται τις αποκαλύψεις της;

Η Μυρτώ, το µέλος της φοβερής δηµοσιογραφικής οµάδας των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ, γίνεται ηθοποιός και παίζει στην ταινία για να λύσει το µεγαλύτερο κινηµατογραφικό µυστήριο όλων των εποχών!

Ένας νοµπελίστας συγγραφέας, ένα τροµερό µυστικό απ’ το παρελθόν, ιπτάµενες φωτιές, η Απαγορευµένη Πόλη, διασκεδαστικά κινηµατογραφικά γυρίσµατα, βόλτες στη Χαλκιδική, κυνηγητά στον Πύργο του Άιφελ, ταξίδια στο Παρίσι, στη Ρώµη, στο Πεκίνο, στον Βόρειο Πόλο! Η Μυρτώ θα πραγµατοποιήσει τα όνειρά της και θα ανακαλύψει κάτι συγκλονιστικό και αναπάντεχο…

Μια διασκεδαστική, ανατρεπτική περιπέτεια για τη δύναµη της αλήθειας και της αγάπης, µε ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσµου!

Καλή ανάγνωση και Καλό Καλοκαίρι!

Βιβλία