8 λόγοι για τους οποίους η μάσκαρα δεν σας “στρώνει” καλά

8 λόγοι για τους οποίους η μάσκαρα δεν σας “στρώνει” καλά

Υπάρχει υπερβολική μάσκαρα στο βουρτσάκι

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, σκουπίζοντας κάθε περίσσεια μάσκαρα στο βουρτσάκι μας, θα αποτρέψει την περίσσεια ποσότητα.

Σημαντικό να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες σας

Χτενίστε τις βλεφαρίδες σωστά μια μια πριν από κάθε χρήση μάσκαρας.

Χρησιμοποιώντας λάθος μάσκαρα

Όταν πρόκειται για μάσκαρα, δεν είναι μια περίπτωση ενός μεγέθους η οποία ταιριάζει σε όλους. Διαφορετικές mascaras δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Κάποιοι χρειάζονται περισσότερο μήκος, άλλοι περισσότερο όγκο και άλλοι επιπλέον γύρισμα «curl» για να αναδείξουν το βλέμμα τους.

Δοκιμάστε μια αδιάβροχη φόρμουλα

Βρήκατε την τέλεια μάσκαρα, αλλά μετά από μερικές ώρες υπάρχουν μικρές μαύρες νιφάδες διάσπαρτα κάτω από τα μάτια σας. Δοκιμάστε να στρώσετε ένα στρώμα με αδιάβροχη μάσκαρα πάνω από τις ήδη βαμμένες  βλεφαρίδες. Αυτό θα δώσει στην αγαπημένη σας φόρμουλα επιπλέον ισχύ.

Εφαρμόζετε λάθος μάσκαρα

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές όταν πρόκειται να βάψετε τις βλεφαρίδες σας και η καθεμιά σας δίνει ένα διαφορετικό φινίρισμα.

Μέθοδος για καλύτερο ορισμό βλεφαρίδων:

Χρησιμοποιήστε το βουρτσάκι μάσκαρας για να δημιουργήσετε ένα fadelook. Τραβήξτε τις εσωτερικές βλεφαρίδες προς τη μύτη σας, οι μεσαίες κατευθείαν επάνω, και οι εξωτερικές βλεφαρίδες προς τα αυτιά σας, αυτό θα δώσει ένα ευρύχωρο φινίρισμα.

Μέθοδος για ενίσχυση μήκους:

Αν θέλετε να αυξήσετε το μήκος των βλεφαρίδων ευθεία προς τα πάνω στο φρύδι σας, στρίψτε το βουρτσάκι καθώς προχωράτε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Μέθοδος  για σωστότερο όγκο:

Εφαρμόζοντας τη μάσκαρα σε μια ζιγκ-ζαγκ κίνηση εξασφαλίζετε άφθονο υλικό που κατατίθεται σε κάθε βλεφαρίδα, αυτό δίνει ένα πλήρες, παχύ γέμισμα.

Δοκιμάστε μια χρωματιστή μάσκαρα

Δεν χρειάζεται να εμφανίζεστε με φωτεινές μπλε βλεφαρίδες από την δεκαετία του ’80.Αξίζει όμως το κόπο να πειραματιστείτε με πιο σκούρες χρωματιστές μάσκαρες. Ένας τόνος βαθύ μπλε ή μια δαμασκηνί απόχρωση μπορεί να φαίνεται σαν μαύρη από μακριά, αλλά οι βλεφαρίδες σας θα έχουν κάτι ιδιαίτερο.

ΟΧΙ στην εφαρμογή σκιάς ματιών μετά από μάσκαρα

Όταν πρόκειται για μακιγιάζ των ματιών, αυτή είναι η σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. primer σκιάς ματιών
  2. σκιά ματιών
  3. eyeliner
  4. μάσκαρα
Tightlining κάνει ΟΛΕΣ τη διαφορά

Φορώντας απλά μια μάσκαρα το αποτέλεσμα δεν θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Το καλύτερο είναι να φορέσετε και ένα μολύβι ματιών ή ένα eyelinerρίζα στις βλεφαρίδες. Τότε το βλέμμα θα έχει περισσότερη ένταση και ενδιαφέρον καθώς και οι βλεφαρίδες θα δείχνουν πιο πλούσιες.

TIP- για ξεραμένη μάσκαρα

Εάν η μάσκαρα είναι ξηρή, οι βλεφαρίδες θα φαίνονται άσχημες. Βυθίστε το βουρτσάκι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και η θερμότητα θα χαλαρώσει το υλικό και θα την καταστήσει λεπτότερη και πιο εύκολη στην εφαρμογή.

της Make up artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά