Γνώση και διασκέδαση σε ένα παιχνίδι γίνεται; Και όμως γίνεται!

Γνώση και διασκέδαση σε ένα παιχνίδι γίνεται; Και όμως γίνεται!

Πριν λίγους μήνες ανακαλύψαμε τα νέα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια νέας γενιάς τα Learning Tube και ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς και δεκάδες λόγους. Είναι 100% Ελληνικά και ήρθαν να μας μάθουν τον κόσμο μέσα από δημιουργικό παιχνίδι. Τα Learning Tube είναι τα πρώτα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου όλοι συμμετέχουν ενεργά και αποκομίζουν ουσιαστικές γνώσεις, χρήσιμες για μια ζωή! Είναι πολύ επιμορφωτικά για τα παιδιά γιατί αβίαστα μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τις πρωτεύουσες του κόσμου, τις σημαίες των χωρών, διάσημους εφευρέτες, ιστορικά μνημεία, σήματα και κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τις κουζίνες του κόσμου και όλα αυτά ευχάριστα και διασκεδαστικά!

Τι άλλο λοιπόν να θελήσω εγώ σαν γονιός από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι όταν προσφέρει διπλή χαρά στο παιδί μου, γνώση και διασκέδαση; Γι’ αυτό σας λέω ότι έχουμε τρελαθεί από τη μέρα που τα γνωρίσαμε και παίζουμε τουλάχιστον 2 φορές την βδομάδα, τα παιδιά μου τα ζητάνε με ενθουσιασμό και περίσσια χαρά!

Τα Learning Tube δεν είναι απλά παιχνίδια. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής, για τους ανθρώπους που θέλουν να εξελίσσονται, να μαθαίνουν, να αλληλεπιδρούν, να αποκτούν νέες εμπειρίες και να αποτελούν ενεργά μέλη μιας σύγχρονης κοινωνίας. Τα Learning Tube, είναι η βάση για τη γνώση, που προετοιμάζει τους πολίτες του Κόσμου μας!

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών Learning Tube δημιουργήθηκε για να προσφέρει γνώσεις μέσα από δημιουργικό παιχνίδι. Οι θεματολογίες, το περιεχόμενο και ολόκληρη η φιλοσοφία της σειράς, στηρίζεται στην αρχή πως το παιχνίδι πρέπει να αφορά όλη την παρέα, να μην είναι βαρετό και να προσφέρει εκτός από διασκέδαση και ουσιαστική γνώση.

Είναι τα μόνα επιτραπέζια που δεν τελειώνουν στις 63 κάρτες που περιέχουν αλλά συνεχίζονται με unlimited περιεχόμενο online!

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο σπουδαίο είναι ότι εμπνευστές αυτών των παιχνιδιών είναι δυο πολύ ικανά παιδιά η Κατερίνα και ο Κωνσταντίνος από την Θεσσαλονίκη που εμπνεύστηκαν την ιδέα και την υλοποίησαν μόνοι τους. Αυτό που με έχει συγκινήσει πραγματικά είναι ότι κάθε παιχνίδι για να φτάσει στα χέρια του καταναλωτή έχει ιδιαίτερη δουλειά γιατί κάθε δισκίο που περιέχει το Learning Tube κόβεται ένα-ένα στο χέρι και όχι σε μηχανές μαζικής παραγωγής παιχνιδιών. Είναι ποιοτικά, ανθεκτικά και εύκολα στην μεταφορά. Μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας ακόμα και στα ταξίδια για να παίζουν τα παιδιά!

Είναι τέλεια πρόταση για δώρο στους φίλους των παιδιών σας, ακόμα και στους δικούς σας φίλους γιατί όπως είπαμε το παιχνίδι με τα Learning Tube δεν έχει ηλικία! Μικροί, μεγάλοι γίνονται μια παρέα και τεστάρουν τις γνώσεις τους σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και διαχρονικές θεματολογίες που επιλέχθησαν ποτέ!

Κυκλοφορούν σε 6 πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες:

Οι Κουζίνες του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 6+

Το παιχνίδι «Οι Κουζίνες του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 εθνικών φαγητών, συνταγών ή άλλων δημοφιλών πιάτων από τις κουζίνες των κρατών του κόσμου. Αποτελεί ένα ταξίδι γεύσεων από την Ανατολή ως τη Δύση!

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η γνώση των διαφορετικών γαστρονομικών συνηθειών των διαφόρων πολιτισμών και η εξοικείωση με τις γεύσεις και τις κουζίνες των διαφόρων χωρών, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα, αντίληψη και καλή μνήμη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μπορούν επίσης να ανακαλύψουν λεπτομέριες για την ιστορία, τα υλικά, το μαγείρεμα και τον τρόπο σερβιρίσματος των συνταγών αυτών.

Το επιτραπέζιο – Οι Κουζίνες του Κόσμου – μπορεί να παιχτεί από 2 ή περισσότερους παίκτες και είναι κατάλληλο για ηλικία από 6 ετών.

Οι Σημαίες του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 3+

Το παιχνίδι «Οι Σημαίες του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 κρατών-χωρών από ολόκληρο τον κόσμο και τις αντίστοιχες απεικονίσεις των επισήμων εμβλημάτων τους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ταχύτατη εκμάθηση των εμβλημάτων σημαιών των κρατών, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα, αντίληψη και καλή μνήμη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μπορούν επίσης να ανακαλύψουν χρήσιμες και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της κάθε χώρας.

Το επιτραπέζιο – Οι Σημαίες του Κόσμου – μπορεί να παιχτεί από 2 ή περισσότερους παίκτες και είναι κατάλληλο για ηλικία από 3 ετών.

 

Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 5+

Το παιχνίδι «Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 πρωτευουσών από χώρες του κόσμου και τις αντίστοιχες απεικονίσεις των στιγμάτων τους στον χάρτη της χώρας που ανήκουν.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ταχύτατη εκμάθηση των ονομάτων των πρωτευουσών καθώς και των χωρών που ανήκουν, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα, αντίληψη και καλή μνήμη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μπορούν ταυτόχρονα να αντλήσουν δημογραφικά στοιχεία καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την εκάστοτε πρωτεύουσα.

Το επιτραπέζιο – Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου – μπορεί να παιχτεί από 2 ή περισσότερους παίκτες και είναι κατάλληλο για ηλικία από 3 ετών.

 

Οι Εφευρέτες του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 5+

Το παιχνίδι «Οι Εφευρέτες του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 διεθνώς αναγνωρισμένων και καταξιωμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων που άλλαξαν με τις εφευρέσεις ή/και ανακαλύψεις τους, την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η γνώση των σημαντικότερων εφευρέσεων του κόσμου με σχετικές φωτογραφίες που βοηθούν στην αποτύπωση τους, καθώς και των εμπνευστών τους, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα, αντίληψη και καλή μνήμη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μπορούν επίσης να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για την καταγωγή και την ηλικία τους.

 

Τα Μνημεία του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 5+

Το παιχνίδι «Τα Μνημεία του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 μνημείων από χώρες του κόσμου και τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η γνωριμία και η εκμάθηση μερικών από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου, τα οποία καθηλώνουν με την παρουσία τους, αποτελούν «σήμα κατατεθέν» για τις χώρες τους και πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μπορούν ταυτόχρονα να αντλήσουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία τους.

 

 

Κ.Ο.Κ για τους Οδηγούς του Κόσμου

Κατάλληλο για κάθε ηλικία από 6+

Το παιχνίδι «Κ.Ο.Κ. για τους Οδηγούς του Κόσμου» είναι ένα από τα παιχνίδια της σειράς Learning Tube και αποτελεί μια συλλογή 63 σημάτων οδικής κυκλοφορίας και της σημασίας τους, η γνώση των οποίων επιβάλλεται για την ασφαλή οδήγηση στα οδικά δίκτυα του Κόσμου.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η γνώση των βασικών σημάτων και κανόνων του Κ.Ο.Κ. στα παιδιά, ώστε να εξοικειωθούν από νωρίς με τους κανόνες που προτάσσει η νομοθεσία για την ορθή οδηγική συμπεριφορά και ταυτόχρονα η απόκτηση ορθής
οδηγικής κουλτούρας και κυκλοφοριακής παιδείας, που θα συμβάλει στην δημιουργία ευσυνείδητων οδηγών στο μέλλον.

Το παιχνίδι αποτελεί μια ευκαιρία και για τους μεγαλύτερους, παλιούς και νέους οδηγούς, ώστε να ξεσκονίσουν τις γνώσεις τους!

Τα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι ποικίλα και να τα προτιμάτε γιατί βοηθάνε τα παιδιά να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να αλληλεπιδρούν, να συνεργάζονται με συνομήλικους και ενήλικες, μαθαίνουν να περιμένουν την σειρά τους, να χάνουν, να ματαιώνονται, αυξάνουν την μνήμη και την συγκέντρωση και όλα αυτά ξεκούραστα και διασκεδαστικά! Επιπλέον φέρνει την οικογένεια και τους φίλους πιο κοντά και συσφίγγει τις σχέσεις τους!

Αναζητήστε τα στα Public, Seven Spots, Πλαίσιο και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας