Είσαι μαμά και έχεις γίνει ΕΝΑ με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Είσαι μαμά και έχεις γίνει ΕΝΑ με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Ως εργαζόμενη μητέρα, ο χρόνος για την προσωπική μου φροντίδα είναι σχεδόν μηδενικός. Αν και η μητρότητα είναι πραγματικά μια τιμή και η οικογένεια το κέντρο του κόσμου για εμένα, έχω παρατηρήσει πως όσο αφήνω τον εαυτό μου, καθιστά όλο και πιο δύσκολο να είμαι εκεί για εκείνους που αγαπώ.

Τελευταία δεν νιώθω όμορφη. Οι μαύροι κύκλοι έχουν πλέον εδραιωθεί καθώς ο χρόνος και το άγχος να τα προλάβω όλα καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μου. Τι μπορώ να κάνω;

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΛΕΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Επομένως περισσότερο ευαίσθητη και διαφανής. Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι η κληρονομικότητα, η κούραση, τα ξενύχτια, η έλλειψη καθαρού αέρα, η αναιμία, οι πολλές ώρες χρήσης υπολογιστή. Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε νωρίς το βράδυ και η διατροφή μας να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μειώνοντας σημαντικά τα λιπαρά. Επιπλέον μπορούμε ηρεμούμε τη περιοχή κάνοντας κομπρέσες με παγωμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ;
Αυτό που χρειάζεστε είναι μια καλή κρέμα ματιών, ενάντια στους μαύρους κύκλους και ένα καλό concealer  το οποίο θα φωτίζει τη περιοχή χωρίς να την βαραίνει. Επίσης σημαντικό το ντεμακιγιάζ των ματιών να γίνεται με ειδικό προϊόν, κατάλληλο για τη περιοχή αυτή και όχι να χρησιμοποιούμε το καθαριστικό προσώπου σαν εύκολη λύση. Τα προϊόντα για τα μάτια είναι εξειδικευμένα, δεν προκαλούν αλλεργίες!

ΤΙ CONCEALER ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ;
Πολλές γυναίκες, όταν βλέπουν μαύρους κύκλους αγχώνονται κ αγοράζουν το πιο ανοιχτόχρωμο concealer που θα βρουν, με αποτέλεσμα η περιοχή κάτω από τα μάτια να γκριζάρει. Ένα ανοιχτό χρώμα πάνω σε ένα σκούρο, απορροφάται και ποτέ δεν καλύπτει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποχρωματίσουμε πρώτα την σκούρα περιοχή και κατόπιν να φορέσουμε το concealer μας. Πάμε να το δούμε λεπτομερώς.

Αν έχετε σκούρους κύκλους και το δέρμα του προσώπου σας είναι ανοιχτόχρωμο ή σταρένιο, θα τοποθετήσετε στους κύκλους καλυπτικό σε κίτρινη απόχρωση. Το απλώνετε με πινέλο concealer ή ταμποναριστά με τον παράμεσο και το σβήνετε σιγά σιγά προς τα μάγουλα. Η κίτρινη απόχρωση θα εξουδετερώσει το σκούρο χρώμα, θα το φέρει στην ίδια απόχρωση με το υπόλοιπο δέρμα και έτσι όταν από πάνω τοποθετήσετε το concealer, το αποτέλεσμα θα δείξει πραγματικά φωτεινό.

Αν έχετε σκούρους κύκλους και το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου σας είναι μελαχροινό, τότε τοποθετείτε στους κύκλους πρώτα το μπεζ καλυπτικό ταμποναριστά και σβηστά προς τα έξω, όπως αναφέραμε κ πριν. Η μπεζ απόχρωση, αποχρωματίζει το σκούρο χρώμα των κύκλων και έτσι μετά, το concealer σας θα φωτίσει σωστά τη περιοχή.

της Makeup artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά