Από πού φαίνεται ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου;

Από πού φαίνεται ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου;

Ανέκαθεν σε μικρή ηλικία ή ακόμα και σε μεγαλύτερη πολλοί κοιτούσαμε την εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου και όχι τον εσωτερικό του κόσμο.

Όταν όμως τρώγαμε τα μούτρα μας και πληγωνόμασταν και βλέπαμε πως η εμφάνιση τελικά δεν μετράει και τόσο αναθεωρούσαμε στον τρόπο επιλογής του συντρόφου μας.

Ο χαρακτήρας φαίνεται από τις πράξεις,αλλά και από λόγια γιατί δυστυχώς ή και ευτυχώς ο χαρακτήρας δεν κρύβεται κάποια στιγμή θα ανακαλύψεις και το αληθινό του πρόσωπο.

Η μαμά μου πάντα έλεγε πως η ψυχή μένει για πάντα,ενώ το σώμα γερνάει! Πόσο δίκιο έχει σε αυτό γιατί πάντα εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε έναν άνθρωπο ενώ στην ουσία αυτό δεν γίνεται.

Για μένα ο χαρακτήρας φαίνεται και από την συγκατοίκηση όπου ζεις τον άλλον επί 7 μέρες, 24 ώρα και ξέρεις πως θα ξυπνήσει και πως θα κοιμηθεί.

Όμως ο πραγματικός χαρακτήρας κατ’εμέ φαίνεται και στο χωρισμό. Εκεί θα φανεί αν έχει τα κότσια να παραδεχτεί ο άλλος τα λάθη του ή αν θα προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο σε σένα και να το παίξει θύμα.

Φυσικά για τις ακραίες συμπεριφορές δεν το συζητώ καν τύπου λεκτικό και σωματικό bulling εκεί απλά παίρνεις τα πράγματα σου και φεύγεις από χτες από αυτή τη σχέση.

Μην ξεχνάτε πως ο χαρακτήρας φαίνεται λοιπόν από το πρώτο ραντεβού, από τις κουβέντες που θα πει ή από τις πράξεις που θα κάνει.

Μην μένετε ποτέ σε λανθασμένες σχέσεις και να μην ξεχνάτε πως ο άλλος που είναι δίπλα σας πρέπει να σας κάνει να χαμογελάτε γιατί το αξίζετε και γιατί σας πάει.

της Μιχαηλίδου Τίνας, relationship blogger.
www.tinamichaelidou.gr
Επικοινωνία (Pr) – Δημόσιες Σχέσεις & Relationship Editor
www.coverstory.gr

Σκέψεις