Χουχούλιασμα δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο συντροφιά με αγαπημένες ιστορίες…

Χουχούλιασμα δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο συντροφιά με αγαπημένες ιστορίες…

Τα Χριστούγεννα και γενικότερα οι γιορτινές μέρες είναι πάντα συνυφασμένες με χουχούλιασμα δίπλα στο τζάκι και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο παρέα με αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια που μας κρατούν όμορφη συντροφιά.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μεταίχμιο για παιδιά από 3 έως 10 ετών.

Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι


Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού, που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου. Είναι η ιστορία ενός αγοριού που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους.
Είναι παράλληλα κι η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σ’ έναν μεγάλο πόλεμο – όταν μέσα από τα χαρακώματα εμφανίστηκαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
Μια ιστορία που πολλοί ήθελαν να αποσιωπήσουν, ή ν’ αφήσουν να ξεχαστεί, και που πολλοί δεν την πίστεψαν ποτέ κι έλεγαν πως δεν ήταν παρά ένας θρύλος.
Κι όμως αυτή η ιστορία είναι αληθινή, αφού… πράγματι, τα Χριστούγεννα του 1914, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η χριστουγεννιάτικη μαγεία απλώθηκε στο Δυτικό Μέτωπο και οι άνθρωποι έκαναν πράξη το μήνυμα για αδελφοσύνη κι επί γης ειρήνη.

Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη

Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή µάγος; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εµ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα µπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Βρείτε εδώ όλη σειρά του Μικρού Δράκου Καρύδα.

Γιατί κλαις;


«Γιατί κλαις; Τι σ’ έπιασε; Δε σε πήγα βόλτα όπως µου ζήτησες; Δε σου πήρα τη σοκολάτα που ήθελες; Κι αντί να είσαι ευχαριστηµένος, εσύ κλαις! Θα µε τρελάνει αυτό το παιδί».

Ένα βιβλίο για ώριµα παιδιά και ανώριµους γονείς.

Ο μαγικός καθρέφτης

Σαν µέσα από έναν καθρέφτη πραγµατοποιείται η µαγική συνάντηση του µωρού µε τη µητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους µήνες έχει ανάγκη το βλέµµα της µητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσµο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόµο για όσα θα ακολουθήσουν.
Η ποίηση και το παραµύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία σε ένα βιβλίο για αναγνώστες όλων των ηλικιών.

Ένα γράμμα για τον αρχηγό


Ο Άρης δεν είναι ένα συνηθισμένο τριτάκι. Είναι ο αρχηγός, είναι ο Άρης ο λιοντάρης με τ’ όνομα! Όλα τα ξέρει, όλα τα καταφέρνει. Και καθόλου δεν μπορεί να περιμένει. Αν, μάλιστα, τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την αρχηγία του, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα των συμμαθητών του και οι πονοκέφαλοι των δασκάλων του… Όμως, ακόμα και οι αρχηγοί έχουν ευαίσθητα σημεία. Έτσι και ο Άρης έχει μια κρυφή αδυναμία στην Έλενα, τη συμμαθήτριά του με τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου. Τι θα κάνει όταν θα τον καλέσει στο πάρτι των γενεθλίων της, βάζοντας τους δικούς της ασυνήθιστους όρους;

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.metaixmio.gr.

Βιβλία Χριστούγεννα