Κοινωνικό μέρισμα 2018. Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα;

Κοινωνικό μέρισμα 2018. Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα;

Από το απόγευμα της Πέμπτης (13/12/2018) αναμένεται να δουν τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα 2018  στο λογαριασμό τους οι δικαιούχοι οι οποίοι έκαναν αίτηση μέχρι χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από σήμερα έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συνοπτικά, η διαδικασία αποτελείται από έξι βήματα:

Βήμα 1: Μπείτε στην πλατφόρμα
Βήμα 2: Ελέγξτε τα στοιχεία σας
Βήμα 3: Συμπληρώστε τον IBAN σας
Βήμα 4: Ενημερώστε τους φιλοξενούμενούς σας να δώσουν τη συγκατάθεση τους
Βήμα 5: Δείτε, αν πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας
Βήμα 6: Αποδεχθείτε το κοινωνικό μέρισμα του 2018.
Αν κατά τα τέσσερα πρώτα βήματα έχει προκύψει η ανάγκη διόρθωσης των στοιχείων σε ΚΕΠ ή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για να ενημερωθεί η πλατφόρμα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, πρέπει οι πολίτες να ζητήσουν να γίνει επαναξιολόγηση του νοικοκυριού τους, κάνοντας την επιλογή στην οθόνη «Αξιολόγηση επιλεξιμότητας κοινωνικού μερίσματος». Η διαδικασία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί εντός της σχετικής προθεσμίας αποδοχής του κοινωνικού μερίσματος.

Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος, οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr. Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα
Υπολογίζεται ότι περίπου 1,3 εκατ. άτομα θα είναι οι δικαιούχοι, ενώ πολλοί περισσότεροι αναμένεται να κάνουν την αίτηση, για να δουν αν είναι δικαιούχοι.

Το μέρισμα, συνολικού ύψους τουλάχιστον 710 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 14 Δεκεμβρίου ενώ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και για όσους δεν έχουν μέχρι τότε συμπληρώσει την αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισοδήματικα κριτήρια είναι ίδια με το 2017 ωστόσο άλλαξαν τα ποσά του επιδόματος καθώς φέτος φτάνουν απο 200 ως 1.200 ενώ πέρσι ήταν από 250 ως 1.350 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες εδώ.

Ειδήσεις