Προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν η ζωή μου πριν γίνω μαμά αλλά έχει σβηστεί για πάντα από τη μνήμη μου

Προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν η ζωή μου πριν γίνω μαμά αλλά έχει σβηστεί για πάντα από τη μνήμη μου

Η Μυρτώ Κάζη είναι ένα από τα πιο γλυκά πλάσματα που έχω γνωρίσει. Από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις μαγεύεσαι από την καλοσύνη της, την θετική της ενέργεια, το τεράστιο και αληθινό χαμόγελο της. Εμπνεύστρια και δημιουργός του μεγαλύτερου περιοδικού γάμου του Yes I do. O πιο σημαντικός ρόλος της ζωής της είναι αυτός της μαμάς! Είναι η γλυκιά μαμά του Οδυσσέα και της Ιριάνας και σ’ αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε για το Working Moms αναφέρεται σ’ αυτόν τον σπουδαίο ρόλο της ζωής της.

Είναι δημοσιογράφος, τέλειωσε ΜΜΕ στο Πάντειο, έκανε Master Mass Communications στο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει ως παρουσιάστρια στο Join Us, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Love Radio 97.5, έχει εμφανιστεί σε εκπομπές στη στήλη “Μαμά-Παιδί” και είναι blogger του Yes I am, στο οποίο καταγράφει τις σκέψεις της και δίνει συμβουλές στις μαμάδες. Μαζί με τον άντρα της Τάσο Μπίθα έχουν δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια! Λατρεύει τα ζώα και τους γονείς της στους οποίους αναφέρεται πολύ συχνά.

1) Πώς είναι για εσένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο; Νιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδάκια σας όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;

Πιστεύω ότι η λέξη “τύψεις” εμφανίζεται ακριβώς από το πρώτο λεπτό που γίνεσαι μαμά. Εκείνο το δευτερόλεπτο που κρατάς αγκαλιά για πρώτη φορά το μωρό σου αντιλαμβάνεσαι πως στο εξής οι ενοχές θα συνοδεύουν τη ζωή σου. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, καλύτερα να το αποδεχτείτε και να προσπαθήσετε να το λύσετε με τον εαυτό σας παρά να πανικοβληθείτε. Ναι, όλες οι μαμάδες βιώνουν βαθιές, ουσιαστικές και πολύ έντονες ενοχές. Και φυσικά κι εγώ προσπαθώντας να ισορροπήσω ανάμεσα σε ένα Yes I Do που ολοένα και γιγαντώνεται, στις προσωπικές μου δουλειές ως μαμά-blogger, στον Οδυσσέα, την Ιριάνα, τη θέση μου ως σύζυγος, ως κόρη αλλά και ως φίλη, βιώνω από το πρωί που ξυπνάω μέχρι να ξαναπέσω για ύπνο πολλές -πάρα πολλές- ενοχές.

2) Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;

Η ζωή των γυναικών πιστεύω έχει δύο περιόδους. Την “προ-μαμά” περίοδο και την “after-mommy” περίοδο. Αν έχει αλλάξει η ζωή μου;; Προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν πριν αλλά νομίζω η π.μ. περίοδος έχει σβηστεί για πάντα από τη μνήμη μου.

3) Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging και πως δημιουργήθηκε το Yes I am και το Yes I do;

Το Yes I Do ήρθε να καλύψει μια μεγάλη έλλειψη που παρατήρησα στην αγορά. Δεν υπήρχε κάποιο μέσο να μιλάει για την elegant πλευρά του γάμου. Τα παραδοσιακά μέσα, προσέγγιζαν -στα δικά μου μάτια- τον γάμο με μια πιο παρωχημένη λογική και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Το πείραμα πέτυχε και πλέον μετράμε περισσότερους από 500.000 επισκέπτες το χρόνο!

Το Yes I Am από την άλλη, προέκυψε φυσικά και αβίαστα. Γιατί πολύ απλά ήθελα να μοιραστώ με τις άλλες μαμάδες την αληθινή πλευρά της μητρότητας.

4) Πόσο δύσκολo είναι για σένα να μοιράζεσαι ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου, της μαμάς, της επιτυχημένης blogger και αρχισυντάκτριας του Yes I do

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ως ύπαρξη είναι multitasker. Η δύσκολη ερώτηση θα ήταν “πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μόνο ένα πράγμα στη ζωή σου;”. Τώρα που είναι πολλά, απλά το απολαμβάνω και το ένα λειτουργεί ως έμπνευση και κινητήριος δύναμη για το άλλο.

5) Τι σου λένε τα παιδιά σου όταν σε βλέπουν στην τηλεόραση ή στο κανάλι σου στο youtube;

Δεν νομίζω ότι έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τι δουλειά κάνει η μαμά. Γνωρίζουν τα πολύ παραδοσιακά επαγγέλματα, και εφόσον δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε πυροσβέστης, ούτε αστροναύτης, η δουλειά μου τους αφήνει παγερά αδιάφορους!

6) Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Να ξυπνάω το πρωί και να είμαι ευτυχισμένη όπως ακριβώς ξύπνησα και σήμερα για να πετάξω για Λισαβόνα με τη Wella, έναν από τους χορηγούς του Yes I Do Catwalk by ghd που ετοιμάζουμε! Σχέδια κάνω κάθε μέρα, πολλά. Μικρά, πιο μεγάλα ή και σχεδόν “αδύνατα” για κάποιους. Όμως έτσι με έμαθε η μαμά μου, να θέτω στόχους και να πραγματοποιώ. Και μέχρι σήμερα, μπορώ να πω με ένα μεγάλο χαμόγελο πως τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Συνεντεύξεις