Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens

Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens

ART TAKE OVER ΙΙ:

Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens

Ένα συναρπαστικό δίκτυο εικαστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους

Το The Mall Athens διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις της Τέχνης και όχι μόνο. Από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου 2018, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια, Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί και φέτος, το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER II» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να πάρουν μέρος σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, το The Mall Athens θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους και ανερχόμενους νέους δημιουργούς. Το αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER II» που θα επεκταθεί και στα 4 επίπεδα του εμπορικού κέντρου, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 19:00. Όλες οι δράσεις του θα είναι προσβάσιμες  κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να περιηγηθούν ανάμεσα σε ολοκληρωμένα αφιερώματα, παρουσιάσεις και εκθέσεις σημαντικών πρωτότυπων έργων, όπως τα γλυπτά της Χριστίνας Σαραντοπούλου καθώς και δεκάδων άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών. Το κοινό θα μπορέσει επίσης να επισκεφτεί πολλές ακόμη πρωτότυπες εκθέσεις σχεδιασμένες ειδικά για το Art Take Over II σε συνεργασία με Μουσεία και Ιδρύματα, όπως την έκθεση «Η Γκαρνταρόμπα μιας Κυρίας, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού», τις εκθέσεις «Τα Εργαλεία ενός Ράφτη / Τα Εργαλεία ενός Παπουτσή» από τη μοναδική στο είδος της ιδιωτική συλλογή εργαλείων του Άγγελου Κωνσταντακάτου, ή την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Στο Δάσος της Τέχνης».

Το σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα του «ART TAKE OVER II» περιλαμβάνει ακόμη εκθέσεις ζωγραφικής και digital art, γλυπτικής και εικαστικού κοσμήματος, ενώ παράλληλα διοργανώνεται ο διαγωνισμός ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Σκάλες της Αθήνας»,, σε συνεργασία με τη δυναμική ψηφιακή κοινότητα ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και τον ιδρυτή της ομάδας, δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

Επιπλέον, συγκεντρώνοντας σημαντικούς και νεότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / PERIPATOS». Παράλληλα, η  ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος με τίτλο “Το Περιδέραιο των Ευχών / Wish Necklace” συγκεντρώνει τα έργα 14 σημαντικών σχεδιαστών, όπου  μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Με αφορμή την έκθεση τέσσερα συνεργαζόμενα καταστήματα, η Άννα Μαρία Μαζαράκη, η Li LΑ LΟ, η Oxette και η Swarovski εμπνεύσμενα από την έκθεση, δημιούργησαν ένα limited edition περιδέραιο το όποιο θα είναι επίσης στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης του «ART TAKE OVER ΙΙ», θα πραγματοποιηθεί και η εικαστική δράση “The Mall Athens”, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) σε συντονισμό του Καθηγητή της ΑΣΚΤ Άγγελου Αντωνόπουλου, θα μετατρέψουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 20/10.

Τέλος, καθημερινά απογευματινά και ολοήμερα σαββατιάτικα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή, ολοκληρώνουν τη δράση.

Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο, ενισχύοντας και επεκτείνοντας δυναμικά τον εικαστικό θεσμό Art Take Over, που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε την περασμένη χρονιά, για ακόμα μια φορά εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες και να εκφραστούν μέσα από εργαστήρια τέχνης και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Το The Mall Athens, ο No1 προορισμός για μόδα, ομορφιά, αγορές και διασκέδαση, καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης μέσα από τις πολυάριθμες εικαστικές δράσεις όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ART TAKE OVER:

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / PERIPATOS

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

Συμμετέχουν:
Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Δικαία Δεσποτάκη, Βασιλική Δήμτσιου, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Μηνάς Καμπιτάκης, Εβίτα Κανέλλου, Νικόλας Κληρονόμος, Νίκος Κρανάκης, Αγγελική Λόη, Λυδία Μαργαρώνη, Στέλλα Μελετοπούλου, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Νίκος Νέσκες, Γεύσω Παπαδάκη, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Μαρία Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Νίκος Χιωτίνης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

“Η Γκαρνταρόμπα μιας Κυρίας”:

Ενδύματα από τις συλλογές του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

(Επιμέλεια: Σοφία Πελοποννησίου – Βασιλάκου)

“Το Περιδέραιο των Ευχών” / “Wish Necklace”

Ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος.

Συμμετέχουν:
Άννυ Αρχιμανδρίτου, Μάριος Βουτσινάς, Τάσα Γκανίδου, Χριστίνα Δάρρα, Σταυρούλα Καζιάλε, Δέσποινα Καλλιγά, Βάσω Καλουδιώτη, Βούλα Καραμπατζάκη, Άννα Κίτσου, Μάρω Κορνηλάκη, Άγγελος Κωνσταντακάτος, Χριστίνα Μαντζαβίνου, Σοφία Πάσχου, Κατερίνα Ψωμά.

(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Με αφορμή την έκθεση η Άννα-Μαρία Μαζαράκη, σχεδίασε ένα και μοναδικό περιδέραιο, με όνομα”Purple rain”, σε ροζ χρυσό Κ9 με λευκά ζιργκόν ενώ η Li LΑ LΟ δημιούργησε ένα πρωτότυπο  περιδέραιο από ασήμι 925. Η Oxette εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Feng Sui δημιούργησε το μενταγιόν harmony ball στοχεύοντας να ενισχύσει την εσωτερική ενέργεια και η Swarovski σχεδίασε το “Nostalgia”, ένα περιδέραιο με γεωμετρικά σχήματα και πολύχρωμα κρύσταλλα.

“Διάτρητα”

Έκθεση γλυπτικής της Χριστίνας Σαραντοπούλου

(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

“Metropolis” Έκθεση Digital Art

Φοιτητές και νέοι απόφοιτοι από σχολές Καλών Τεχνών, Γραφιστικής και Αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και του εξωτερικού, δημιουργουν νέα ψηφιακά έργα με κεντρική θεματική μια φανταστική ή υπαρκτή, μια σημερινή ή μελλοντική «Μητρόπολη».

Κατά την ολοκλήρωση της δράσης, θα απονεμηθεί ένα βραβείο.

Συμμετέχουν:
Θοδωρής Δημόπουλος, Παναγιώτης Κούλης, Μαρία Μανουρά, Αριάδνη Μπαλαλά, Φραντζέσκα Μπουτζή, Μαριλένα Πεταλίδου, Μάνος Σακλάς, Χρήστος Τύμπας, Ναταλία Τσουλουχά, Έλλη Φωτοπούλου.

(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

«Τα Εργαλεία ενός Ράφτη»

Έκθεση εργαλείων από τη συλλογή του Άγγελου Κωνσταντακάτου.

(Επιμέλεια: Άγγελος Κωνσταντακάτος & Ίρις Κρητικού).

«Τα Εργαλεία ενός Παπουτσή»

Έκθεση εργαλείων από τη συλλογή του Άγγελου Κωνσταντακάτου.

(Επιμέλεια: Άγγελος Κωνσταντακάτος & Ίρις Κρητικού).

“Σκάλες της Αθήνας”

Διαγωνισμός & Έκθεση ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας σε συνεργασία με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία.

Συμμετέχουν:
Όλγα Αλεξοπούλου, Άννα Βαλμά, Ειρήνη Βεργοπούλου, Χριστίνα Βλάχου, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Ηλίας Γεωργουλέας, Αθηνά Γκριτζάλα, Ελισάβετ Καλογερία, Χριστίνα Καραμανλή, Ιωάννα Κολοβού, Τίνα Κοντορούδα, Ρούλα Κορομπίλη, Ευαγγελία Κυριακίδου, Φωτεινή Κυψέλη  / Κώστας Ζαμπέλης (www.fotinikipseli.gr), Έβελιν Κωνσταντινίδη-Τσίγκλερ, Λούση Λεβή, Νίκος Λεοντόπουλος, Αλεξάνδρα Μαιντά, Θωμάς Μάμαλης, Τέλης Μαρίν, Μιχάλης Ματζαβίνος, Γιώργος Μεζόπουλος, Νίκος Μοίρας, Φίλιππος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Ράπτης, Μαργαρίτα Σαμαρτζή, Αντωνία Σιμάτου, Βάσω Σπυρουλοπούλου, Βάνια Τζανάκη, Τζένη Τόλου, Μαργαρίτα Τσορβά, Στέφανος Χατζηστεφάνου, Πένυ Χονδρογιάννη.

(Συντονισμός-επιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος, Ιδρυτής της ομάδας ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & Δημοσιογράφος & Ίρις Κρητικού).

“The Mall Athens”

Φοιτητές και Απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), μετατρέπουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων κατά την ολοκλήρωση της δράσης.

Συμμετέχουν;

Ελπίδα Βουτσά, Ευγενία Γαλανοπούλου, Ελένη Ζούμπα, Νεκτάριος Θεοδώνης, Βασιλική Κούκου,

Ιωάννης Λιαμαρκόπουλος, Αγγελίνα Μοσχανδρέου, Δήμητρα Παπαδάκη, Νικολέττα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Πετρολέκας, Ευστράτιος Σταματάκος, Παναγιώτης Σταύρου, Ιωάννης –Αλέξανδρος Τόβας, Ελένη Τσαγκαράκη, Σόλων Χαριτωνίδης

(Συντονισμός-επιμέλεια: Άγγελος Αντωνόπουλος, Καθηγητής Α.ΣΚΤ, Υπεύθυνος Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής).

«Στο Δάσος της Τέχνης»

Με τίτλο «Στο Δάσος της Τέχνης», παρουσιάζονται  έργα παιδιών, ζωγραφική και κατασκευές από τις Συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

(Συντονισμός-επιμέλεια: Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια του ΜΕΠΤ).

Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες & παιδιά

Κατά τη διάρκεια της δράσης,  θα πραγματοποιούνται επίσης καθημερινά με δωρεάν συμμετοχή εργαστήρια για ενήλικες & παιδιά.

Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-20.00 και Σάββατο 11.00-15.00 & 16.00-20.00.

Προσκεκλημένοι υπεύθυνοι εργαστηρίων οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις εικαστικοί και εκπαιδευτικοί:

Ειρήνη Βογιατζή, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Σαυρούλα Καζιάλε, Δέπσοινα Καλλιγά, Νίκος Λαμπρινός, Νίκος Μαρίνης, Γεωργία Μπλιάτσου, Λύντια Πετροπούλου, Αθηνά Χατζή.

(Σχεδιασμός-επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Η δράση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20/10 στις 16.00, με τελετή βράβευσης για το Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, για τους συμμετέχοντες στις «Σκάλες της Αθήνας» και για τους συμμετέχοντες στην έκθεση «Metropolis».

Διασκέδαση