“Ο Μικρός Ονειροπόλος” η καινούρια παιδική παράσταση που θα σας κάνει να ονειρευτείτε

“Ο Μικρός Ονειροπόλος” η καινούρια παιδική παράσταση που θα σας κάνει να ονειρευτείτε

Ένα παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης, την πίστη σε μια ιδέα, για τη σημασία των στόχων στη ζωή μας, για τα όνειρα που με αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Όσο μεγάλα κι αν είναι…

Για όλα αυτά μιλά «Ο Μικρός Ονειροπόλος», η καινούρια παιδική παράσταση που ετοίμασε γι’ αυτή τη σεζόν το Ρέον Θέατρο και η οποία παίρνει τη σκυτάλη από το αγαπημένο «Αηδόνι του Αυτοκράτορα» που παίχτηκε με επιτυχία τις δύο περασμένες σεζόν. Το κείμενο υπογράφει ο Μάνος Ζερβάκης, τη σκηνοθεσία η Ξανθή Ταβουλαρέα-ιδρυτικό μέλος του Ρέον, ενώ στο ρόλο της αφηγήτριας βρίσκουμε μια από τις πιο στενές συνεργάτιδες της, την Βαρβάρα Πεντζερίδου.. Επιστρατεύοντας κούκλες, παντομίμα, αφήγηση, τραγούδι, βίντεο και θεατρικό παιχνίδι, οι συντελεστές θα συστήσουν στους μικρούς θεατές-παιδιά 4 ετών και πάνω- τον Μικρό Ονειροπόλο.


Ένα αδύνατο αγόρι με κατάξανθα μαλλιά που του άρεσε να βοηθά την οικογένειά του, να παίζει με τους φίλους του, να υπερασπίζεται το καλό, να χαμογελά και να ονειρεύεται διαρκώς πως μια μέρα θα γίνει πρίγκιπας. Οι φίλοι του τον κορόιδευαν: «Ναι, καλά, σιγά τα αυγά! Απ’ το χωριό μας πού να πας βρε κακομοίρηηη; Και τόσο φτωχός που είσαι, ποτέ δεν θα γίνεις πρίγκιπας;».
Αυτός όμως δεν εγκατέλειπε ποτέ. Συνέχισε να πιστεύει στο όνειρό του. Ώσπου μια μέρα, σχεδόν μαγικά το είδε να υλοποιείται. Πώς; Η συνέχεια στην αίθουσα Θεατρικού Παιχνιδιού του Ανοιχτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης.

Η κυρία Ξανθή Ταβουλαρέα που έκανε την θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία για τον “Μικρό Ονειροπόλο” απάντησε στο Working Moms πως τον εμπνεύστηκε:

Είναι λοιπόν, που βρεθήκαμε με τον φίλο μου τον Μάνο για καφέ, και του λέω βρε Μάνο μου, δεν μου δίνεις τον μικρό ονειροπόλο να τον κάνω παράσταση;

Και έτσι ξεκίνησε αυτό το αναπάντεχα ανατρεπτικό ταξίδι. Ο μικρός μας ήρωας, είναι το παιδί της γειτονιάς μας. Ή μάλλον, το παιδί, που οφείλει να είναι παιδί. Παίζει, βρίσκεται με τους φίλους του, ονειρεύεται. Να, αυτό είναι που μ αρέσει τόσο πολύ. Ξεχάσαμε πως τα παιδιά έρχονται κοντά μας για το παιχνίδι. Φτάνει πια η πίεση με τα σχολεία, τις ξένες γλώσσες, τις ικανότητες και τις δεξιότητες…. Να αφήσουμε ήσυχα τα παιδιά στον κόσμο και στα όνειρά τους. Κι αν τα καταφέρουμε, να μπούμε κι εμείς εκεί… Σε αυτά τα μεγάλα όνειρα. Να πιστέψουμε.

Θα μπορούσα να σου πω, ότι το παραμύθι αυτό το επέλεξα επειδή μιλάει για τον εκφοβισμό που υφίστανται κάποια παιδιά, μέσα στις παρέες, από τους συνομήλικους. Αλλά αυτό είναι το προφανές. Το πιο πιο γλυκό του κομμάτι είναι για μένα, η σιγουριά του πρωταγωνιστή πως “Μια μέρα, Θα γίνει Πρίγκιπας. Κι ας μην ξέρει το πώς”.

Μεγάλα Όνειρα να κάνουμε, να αυτό είναι που μου έχει λείψει… Αν κάτι μείνει από την παράσταση, ας είναι αυτό. Μεγάλα Όνειρα!

Μέχρι την πρεμιέρα, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, πάρτε μια γεύση στο επίσημο trailer της παράστασης:

Ταυτότητα Παράστασης 
Ο Μικρός Ονειροπόλος

Κείμενο: Μάνος Ζερβάκης
Θεατρική Απόδοση – Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Αφήγηση: Βαρβάρα Πεντζερίδου
Φωνή Πριγκίπισσας: Μυρτώ Τερζοπούλου
Κούκλες –Αντικείμενα: Ρέον Θέατρο
Μουσική Επιμέλεια: Βαλάντης Τερζόπουλος
Πρεμιέρα: Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 19:00
και κάθε Κυριακή στις 12:00
Πού: Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, Αίθουσα Θεατρικού Παιχνιδιού, Μενεμένης 5, Νέα Ιωνία (στάση Πευκάκια)
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 8 € (γενική είσοδος), 5 € (προπώληση)
Προπώληση: Viva.gr και στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης (ισόγειο)
Κρατήσεις θέσεων: 210 2778618
Για παραστάσεις σε δήμους και συλλόγους καλέστε στο 698 9406898

Το Working Moms είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.

 

 

 

 

Εκδηλώσεις Working Moms Θέατρο / Σινεμά