Συμβουλές για την αγορά σχολικών υλικών

Συμβουλές για την αγορά σχολικών υλικών

Η ανάπαυλα σε λίγο καιρό τελειώνει και όλοι θα μπούμε πάλι στο πρόγραμμα μας!!

Eίναι καλό αφενός να περιμένουμε τη λίστα από το σχολείο και αφετέρου ότι θα ήταν καλό να περιμένουμε 2-3 μέρες για να ξεχυθούμε στις αγορές καθώς θα γίνεται χαμός! Επιπρόσθετα θα ήταν καλό να κάνουμε μια έρευνα αγοράς στο internet για να συγκρίνουμε τιμές και να καταλήξουμε ποιο κατάστημα θα επισκεφτούμε!

Κάποιες μικρές συμβουλές είναι οι εξής:

  • Δείτε τι υπάρχει στο σπίτι πρώτα, πριν προβείτε σε αγορές. Πχ: Μπορεί να έχουμε γόμες, μολύβια και να μην χρειαστεί να πάρουμε πάρα πολλά.
  • Επιλέξτε Τσάντα με ροδάκια. Είναι προτιμότερο για τα παιδιά καθώς δεν κουβαλούν τόσο βάρος στην πλάτη τους. Ειδικά στις πρώτες σχολικές τάξεις είναι πολύ ωφέλιμο.
  • Επιπρόσθετα, με οδηγία της ένωσης των καταναλωτών είναι προτιμότερο να μην αγοράζουμε σχολικά είδη που μυρίζουν σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.). Τέλος πρέπει  να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας με τα παιχνίδια.
  • Είναι σημαντικό σε όλα τα σχολικά υλικά να υπάρχει το σήμα ασφάλειας (CE).
  • Διαλέξτε συσκευασίες με σχολικά υλικά (μολύβια, γόμα, στυλό) και όχι μεμονωμένα κομμάτια. Αφενός είναι πιο οικονομικά και αφετέρου αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε συνέχεια το βιβλιοπωλείο.
  • Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στις αγορές εξηγώντας του με απλά λόγια, πως γίνονται οι επιλογές των σχολικών ειδών.

Καλές αγορές!!

Και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα της Ειρήνης Παπαδόπουλου θα βρείτε στο blog της: www.eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.gr.
Ειρήνη Παπαδοπούλου είναι κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.

Σχολείο