Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης διακοπών

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης διακοπών

Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης διακοπών είναι μια δική μου επινόηση, το εμπνεύστηκα από το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων που φτιάχνουμε κάθε Χριστούγεννα με τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα μου ήρθε από την λαχτάρα και την ανυπομονησία που έχει ειδικά ο Κωνσταντίνος μου που είναι πιο μεγάλος, να φτάσει η μέρα για να πάμε διακοπές. Κάθε χρόνο με ρωτάει πόσες μέρες θέλουμε ακόμα και έτσι μια μέρα του είπα αν θέλει να φτιάξει ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που θα σβήνει από μια μέρα που περνάει μέχρι να φτάσει στην πολυπόθητη μέρα που θα ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας και θα φύγουμε για διακοπές.

Από υλικά το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χάρακα, χαρτί και μαρκαδόρους και αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει όπως κάνει ο Κωνσταντίνος μου. Και τα τρία ημερολόγια τα έχει φτιάξει εντελώς μόνος του. Από τα 5 έτη και μετά μπορούν να τα σχεδιάσουν μόνα τους και να χαρούν όλη αυτή την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Το πρώτο ημερολόγιο είναι από τις περυσινές μας διακοπές στη Σκύρο!

Το δεύτερο από τις διακοπές μας τον Ιούλιο στη Κύθνο (θα ετοιμάσω αναλυτικό άρθρο για αυτές τις διακοπές που θα μας μείνουν αξέχαστες) και το τελευταίο από τις προσεχής διακοπές μας που θα πάμε στις 20 Αυγούστου στη Σκύρο πάλι. Ένα νησί που το λατρέψαμε οικογενειακώς, ήθελαν να το ξαναεπισκεφτούμε τα παιδιά μου και δεν τους χαλάσαμε χατήρι. Ένα νησί πανέμορφο, με ονειρικές παραλίες, φανταστικό φαΐ και ντόπια προϊόντα. Ένας family friendly προορισμός που λατρέψαμε και είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε και εσείς και το βασικό είναι ότι είναι ιδανικό για διακοπές με παιδιά.

Ο λόγος που φτιάχνουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης κάθε χρόνο είναι για να κάνει την προσμονή των παιδιών που χαρούμενη και πιο γλυκιά.

Όσοι θα πάτε τώρα διακοπές να περάσετε τέλεια και να ξεκουραστείτε και όσοι επιστρέψατε καλή προσαρμογή.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

DIY Efi's Diary Χριστούγεννα