5 Mombloggers δείχνουν τον τρόπο!

5 Mombloggers δείχνουν τον τρόπο!

Τον Αύγουστο είχαν την χαρά να φιλοξενηθεί συνέντευξή μου στο περιοδικό Sugar Free Press ανάμεσα σε καταξιωμένες bloggers. Σας παραθέτω την συνέντευξη για όσους δεν έτυχε να προμηθευτούν το περιοδικό.

Motherhood stories
5 Mombloggers δείχνουν τον τρόπο!

  • Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Το blogging μπήκε στη ζωή μου ξαφνικά και αναπάντεχα τον Ιανουάριο του 2013. Έπειτα από πολλά χρόνια συνεχόμενης δουλειάς έμεινα ξαφνικά άνεργη στο σπίτι με τον μόλις 2μιση χρονών γιο μου τον Κωνσταντίνο μου. Περνούσαμε φανταστικά, χαιρόμουν πολύ που τον μεγάλωνα μόνη μου και περνούσαμε όλη την ημέρα μαζί, αλλά κάποια στιγμή και εφόσον είχα μάθει από μικρό παιδί πάντα να ασχολούμαι με ποικίλες δραστηριότητες, ένιωσα την ανάγκη να ξεφύγω από την απαιτητική καθημερινότητα της full time mom. Τότε ξεκίνησα το blogging και το www.workingmoms.gr το οποίο ξεκίνησε σαν ψυχοθεραπεία και προσωπική ανάγκη να κάνω κάτι για τον εαυτό μου, να επικοινωνών με άλλες μαμάδες, και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα και αγαπημένα portal μαμάδων του διαδικτύου.

  • Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Όταν ξεκίνησα το blogging δεν μπορούσα ούτε καν να διανοηθώ τι διαστάσεις θα πάρει αυτή η ενασχόληση. Το ξεκίνησα για τους λόγους που σας προανέφερα αλλά πλέον είναι η δεύτερη επαγγελματική μου ενασχόληση, το 3ο μου παιδάκι που το αγαπώ πολύ και είναι η αγαπημένη μου καθημερινή συνήθεια. Το www.workingmoms.gr εξακολουθεί να με χαλαρώνει, να με μαθαίνει κάθε μέρα νέα πράγματα και εμπειρίες, να με κάνει καλύτερη μαμά και χαίρομαι αφάνταστα που μοιράζομαι τις εμπειρίες με τις μαμάδες που με ακολουθούν.

  • Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η θεματολογία είναι ομαδική δουλειά. Έχω μια πλειάδα συνεργατών που μου στέλνει άρθρα ποικίλης θεματολογίας. Εγώ συντάσσω περισσότερο ότι έχει να κάνει με βιβλία, έχω συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς και τα παρουσιάζω μαζί με τα παιδιά μου, προτείνω εξόδους και προϊόντα που έχω δοκιμάσει μαζί τους και τα συστήνω ανεπιφύλακτα στο κοινό μου. Επίσης γράφω βιωματικά άρθρα, τις εμπειρίες μου με τα παιδιά μου, τα βιώματα μου από τότε που έγινα μαμά και ομολογουμένως είναι τα άρθρα που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση και επισκεψιμότητα απ’ όλα.

  • Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Το blogging μου προσφέρει διασκέδαση, χαλάρωση, όμορφες και νέες γνωριμίες και χωρίς να το περιμένω αναγνωρισιμότητα. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή μου είναι όταν με σταματάνε μαμάδες στις βόλτες που πηγαίνω με τα παιδιά μου στα πάρκα, στους παιδότοπους, στα θέατρα και μου αναφέρουν πόσο τους αρέσει το blog μου, η θεματολογία του, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και τα χρήσιμα δώρα που προσφέρουμε σε διαγωνισμούς. Ότι με παρακολουθούν πιστά και με ευχαριστούν για την ενημέρωση και διασκέδαση που τους προσφέρω.

  • Τι θεωρείς ότι προβληματίζει περισσότερο τις σύγχρονες μαμάδες;

Ένα από τα θέματα που θεωρώ ότι προβληματίζει τις σύγχρονες μαμάδες και αυτός είναι ο λόγος που ορμώμενη έγραψα το πρώτο μου παραμύθι «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα», είναι η πλεονεξία των παιδιών μας. Μέσα στο έντονο τρέξιμο και τις χιλιάδες υποχρεώσεις στερούμαστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, και από τις τύψεις που μας διακατέχουν, τους προσφέρουμε άφθονα υλικά αγαθά για να αναπληρώσουμε την απουσία μας και για να καταλαγιάσουμε τις ενοχές μας.

Το αποτέλεσμα να «δημιουργούμε» παιδιά «καλομαθημένα» χωρίς όρια που όλο ζητάνε και εμείς οι γονείς τις περισσότερες φορές είμαστε ανήμποροι να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση.

Σε μια εποχή όπου η κατανάλωση μεταφράζεται σε αγάπη, καλύτερη ποιότητα ζωής και ευημερία, ξεχνάμε πως τα παιδιά μας χρειάζονται περισσότερο την αγάπη μας, τον χρόνο και την προσοχή μας. Γι’ αυτό η ιστορία της «Οδύσσειας του μικρού Οδυσσέα» τονίζει πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες αλληλεγγύη και προσφορά και μας θυμίζει πως η ευτυχία τελικά κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα».

MEDIA