Ανάσα για πολλούς γονείς το οικογενειακό επίδομα, πότε καταβάλλεται;

Ανάσα για πολλούς γονείς το οικογενειακό επίδομα, πότε καταβάλλεται;

Την Τρίτη 26 Ιουνίου πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β δόση του επιδόματος παιδιού 2018. Τα χρήματα θα φαίνονται από το απόγευμα της Δευτέρας 25/6 στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η επικείμενη πληρωμή της Β δόσης αφορά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και θα συμπεριλαμβάνει όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο επίδομα παιδιού. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί με τα ποσά της Α δόσης, η οποία καταβλήθηκε πριν το Πάσχα.

Η επικείμενη πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγουμένων ετών οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21, μέσω της οποίας εγκρίθηκαν ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις, θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού 2018.

Υπενθυμίζεται πως στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η πληρωμή της Γ δόσης 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Ειδήσεις