Ασφαλής πλοήγηση στο internet για όλη την οικογένεια

Ασφαλής πλοήγηση στο internet για όλη την οικογένεια

Πριν λίγες μέρες περάσαμε με τον Κωνσταντίνο μου ένα όμορφο πρωινό στο ξενοδοχείο Νew Hotel στην καρδιά της Αθήνας, με θέα τον Λυκαβηττό, καλεσμένοι από την Cosmote για να μας ενημερώσει για το πως μπορούμε να κάνουμε την πλοήγηση των παιδιών που χρησιμοποιούν ίντερνετ πιο ασφαλή και για το e-parenting.gr που μπορεί να καθοδηγήσει τους γονείς στο ασφαλές σερφάρισμα.

Όταν είσαι γονιός η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στον ίντερνετ έχει μεγάλη σημασία! Ένα παιδί είναι online περίπου 2 ώρες/μέρα… Προσφέροντας τη σωστή εκπαίδευση στα παιδιά μας, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτές τις 2 ώρες στο έπακρο, προς όφελός τους!

Η Cosmote δημιούργησε μία εφαρμογή, το Cosmote Family Safety, η οποία βοηθάει τους γονείς να ελέγξουν τι κάνει το παιδί τους στο διαδίκτυο και όχι μόνο, για να μη βρεθούν μία μέρα προ εκπλήξεων. Και επίσης, δημιούργησε ένα χρήσιμο portal, το e-parenting.gr, με άρθρα τα οποία ενημερώνουν για την ασφαλή πλοήγηση, τις νέες τάσεις, εφαρμογές και ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε περί ίντερνετ και τεχνολογίας. Έφτιαξε κάτι δηλαδή για όλες εμάς τις μαμάδες, που από τη μία δε μπορούμε να αποκλείσουμε τα παιδιά μας από το διαδίκτυο, αλλά από την άλλη θέλουμε να μπορούμε να φιλτράρουμε αυτά στα οποία εκτείθονται ανάλογα την ηλικία τους.

Νέες υπηρεσίες & δράσεις COSMOTE Family: Ένας καλύτερος & πιο ασφαλής κόσμος στο Internet για όλη την οικογένεια.

  • Έρευνα MRB: Το 50% των γονέων χρειάζεται βοήθεια για την καθοδήγηση των παιδιών στο Internet
  • Νέα οικογενειακά προγράμματα COSMOTE Mobile Family και εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety.

Η COSMOTE, πιστή στην υπόσχεση της για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, παρουσιάζει το COSMOTE Family, μία σειρά από υπηρεσίες, δράσεις και εργαλεία, που έχουν στόχο να στηρίξουν την οικογένεια και την προσπάθεια των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους τις απεριόριστες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.Με νέα εμπλουτισμένα οικογενειακά προγράμματα κινητής, μέσω των οποίων οι γονείς οριοθετούν τη χρήση mobiledataτων παιδιών, τη νέα προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου, αλλά και πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση του κοινού, το COSMOTE Family βοηθά τους γονείς να κάνουν το Internet ένα ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης και δημιουργίας για τα παιδιά.

«Το Internet είναι ένας απεριόριστος χώρος με απίθανες δυνατότητες για γνώση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αρκεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Στην COSMOTE, θέλουμε τα παιδιά να απολαμβάνουν τον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια και είμαστε δίπλα στους γονείς, στην προσπάθειά τους να καθοδηγήσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Για να το πετύχουμε, δίνουμε έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση της οικογένειας σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, ενώ φέρνουμε τις νέες υπηρεσίες και εργαλεία γονικού ελέγχου COSMOTE Family, που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα όλων. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με έγκριτους φορείς, με σημαντικό ρόλο και δράση στον τομέα της ασφαλούς πλοήγησης», είπε ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Διευθυντής Residential Marketing του Ομίλου ΟΤΕ.

Έρευνα MRB:Το 50% των γονέων χρειάζεται βοήθεια για την καθοδήγηση των παιδιών στο Internet.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από την MRB Hellas, για λογαριασμό της COSMOTE[1], με θέμα τις απόψεις των γονέων για την ασφαλή χρήση του Internetαπό τα παιδιά τους, φαίνεται ότι σε ποσοστό 74%, οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν ότι το Internet έχει περισσότερα οφέλη από κινδύνους, ωστόσο το 55% ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με κύριους λόγους ανησυχίας να είναι η «υπερβολική ενασχόληση με το Internet» (78%), η «έκθεση σε επιβλαβές/ακατάλληλο περιεχόμενο» (71%), η κλοπή προσωπικών δεδομένων (69%) και η «σεξουαλική παρενόχληση» (68%).

[1] Η έρευνα διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων & τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και είχε πανελλαδική κάλυψη, στοχεύοντας γονείς με παιδιά, ηλικίας 5 έως 18 ετών. Η συλλογή των συνεντεύξεων ξεκίνησε στις 14/3/2018 και ολοκληρώθηκε στις 21/3/2018. Το συνολικό δείγμα της έρευνας ήταν 600 ολοκληρωμένες συνεντεύξεις.

To 50%των ερωτηθέντων γονέων, πιστεύει ότι χρειάζεται βοήθεια ώστε να μπορεί να συμβουλεύει πιο αποτελεσματικά τα παιδιά για την ασφαλή χρήση του Internet, ενώ σε ποσοστό 58% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν κάποιας μορφής γονικό έλεγχο, με έναν από τους βασικούς λόγους να είναι η άγνοια για τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Το 64% των γονιών που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν γονικό έλεγχο (27% του συνολικού δείγματος), απλά παρακολουθούν το ιστορικό κίνησης του παιδιού.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, η χρήση του Internet από τα παιδιά, διαμορφώνεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (93%) σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στο ηλικιακό γκρουπ 12-18 ετών, η χρήση είναι καθολική, ενώ ακόμη και στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών, η διείσδυση διαμορφώνεται σε 87%.

Τα νέα εμπλουτισμένα προγράμματα COSMOTE Mobile Family

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Mobile Family προσφέρουν πλούσιο χρόνο ομιλίας και MBγια πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα οποία μπορεί να μοιράζεται όλη η οικογένεια. Με τη νέα δυνατότητα Family Data Limits, οι γονείς μπορούν να ορίζουν οι ίδιοι τα MB που θα καταναλώσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του μήνα, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.

Η νέα εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety.

H νέα προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται για τα sites και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποκλείοντας εκείνα που θεωρούν ακατάλληλα, να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο Internetκαι να τα προστατεύουν κατά την πλοήγηση στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying, predators). Η εφαρμογή παρέχει κάλυψη σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet, υπολογιστή), σε όποιο δίκτυο και αν είναι συνδεδεμένες (Wifi, 3G/4G).

Η εφαρμογή COSMOTE Family Safety είναι διαθέσιμη (AppStore, GooglePlay) για όλους τους συνδρομητές COSMOTE κινητής και παρέχεται εντελώς δωρεάν για τους συνδρομητές των προγραμμάτων COSMOTE Mobile Family[1]. Μπορεί να εγκατασταθεί σε έως 5 συσκευές, με λειτουργικό σύστημα Android, iOsκαι Windows (για laptops/desktops).

Το εκπαιδευτικό portale-parenting

Για την εκπαίδευση του κοινού, η COSMOTE δημιούργησε το νέο portale-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον. Σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο του portal, αποτελούν οι εξειδικευμένες και επίκαιρες πληροφορίες των έγκριτων φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η COSMOTE: το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)& τηνΕλληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα COSMOTE Mobile Family και τη νέα εφαρμογή COSMOTE Family Safety, στο www.cosmote.gr/family.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Ειδήσεις