Νηστεία σημαίνει αποχή από τα ζωικά προϊόντα, δηλαδή το κρέας, το γάλα, το γιαούρτι, το αυγό, το τυρί και ταυτόχρονα αυξημένη κατανάλωση οσπρίων, λαδερών, φρούτων, λαχανικών, θαλασσινών ώστε να αντικατασταθεί η ζωική πρωτεΐνη. Στο πλαίσιο μια πλήρους και ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής η θηλάζουσα μπορεί να νηστέψει.

Συστήνονται μικρά και συχνά γεύματα και δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση ωφέλιμου λίπους, όπως το ελαιόλαδο και τα ψάρια. Προσοχή στην κατανάλωση περίσσιας υδατανθράκων (ζάχαρη, λευκό ψωμί) και τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (π.χ. πατάτα, ρύζι) τα οποία καλό είναι να αντικατασταθούν με χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (π.χ. μαύρο ψωμί, καστανό ρύζι).

Καλή Σαρακοστή!!

Μπέττυ Χαβέλα
IBCLC- Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού
Νοσηλεύτρια Π.Ε, Παιδιατρική Νοσηλευτική MSc
Κιν: 6932298061
Facebook
Site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.