Πρόταση σινεμά: Πάντινγκτον 2

Πρόταση σινεμά: Πάντινγκτον 2

Ο Πάντινγκτον, ο πιο αγαπημένος αρκούδος στον κόσμο, επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία. Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.

Αστεία και χαριτωμένη συνέχεια μιας υποδειγματικά φτιαγμένης κωμικής περιπέτειας για όλες τις ηλικίες.

Υποδειγματικά φτιαγμένη κωμική περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, η προ τριετίας κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του αξιολάτρευτου αρκούδου Πάντινγκτον (σταρ της αγγλόφωνης παιδικής λογοτεχνίας) αποδείχτηκε μια αναμενόμενα εμπορική και αναπάντεχα καλλιτεχνική επιτυχία. Ο συνδυασμός βρετανικού φλέγματος, σλάπστικ χιούμορ, καλοστημένης πλοκής κι εξαιρετικών ψηφιακών εφέ που απογείωσε το σινε-ντεμπούτο του τριχωτού ταξιδιώτη από τη ζούγκλα του Περού είναι παρών και στο εξίσου χαριτωμένο σίκουελ, στο οποίο ο Πάντινγκτον γίνεται μάρτυρας της κλοπής ενός μυστηριώδους βιβλίου, αλλά κατηγορείται ως δράστης, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται.

Τώρα εκείνος πρέπει να επιβιώσει ανάμεσα στους σκληροτράχηλους φυλακισμένους και οι Μπράουν να βρουν τον αληθινό ένοχο, άσο στις μεταμφιέσεις, για να απελευθερώσουν το αγαπημένο τους αρκουδάκι. Η δημιουργική ομάδα της πρώτης ταινίας, μπροστά και πίσω από την κάμερα, υποστηρίζει με εύστροφο όσο και προβλέψιμα στρωτό σενάριο τον γοητευτικό πρωταγωνιστή, η ισορροπία δράσης και χιούμορ δεν χάνεται ποτέ, ενώ ο Χιου Γκραντ είναι καρτουνίστικα απολαυστικός ως ο ματαιόδοξος κακός της υπόθεσης. Η ταινία προβάλλεται στην πρωτότυπη αγγλόφωνη εκδοχή αλλά και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ο Αρκούδος Πάντινγκτον συστήθηκε στα παιδιά για πρώτη φορά στο βιβλίο του Μάικλ Μποντ, εν έτει 1958, με τίτλο «Ένα Αρκουδάκι που το Λένε Πάντινγκτον». “Η Καλύτερη Στιγμή του Πάντινγκτον”, το τελευταίο βιβλίο δια χειρός Μποντ, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 91 ετών, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017. Μεταξύ αυτών των δύο μνημειωδών ημερομηνιών, ο Μποντ έγραψε πάνω από είκοσι βιβλία με πρωταγωνιστή τον αρκούδο με το μάλλινο παλτό και την αγάπη για τα σάντουιτς με μαρμελάδα, τα οποία συνολικά έχουν πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Οι σκανταλιές του μικρού αρκούδου από το Σκοτεινότατο Περού, του οποίου οι καλοί τρόποι και προθέσεις οδηγούν συχνά σε κωμικές περιπέτειες και στιγμές απόλυτου χάους, έχουν κλέψει την καρδιά όλου του κόσμου, και οι ιστορίες του θεωρούνται πλέον κλασικές.

Διασκέδαση