Τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε πετρέλαιο

Τρόποι να ζεσταθείτε χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε πετρέλαιο

Ο χειμώνας μάς έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρείτε την τέλεια λύση για οικονομική και αποτελεσματική θέρμανση.

Τζάκι

Αγοράζετε ξύλα το καλοκαίρι που είναι φτηνότερα και βάλτε τα στην αποθήκη. Η μεγάλη παραγγελία συμφέρει. Ενώ αν έχετε δικά σας ξύλα το κόστος είναι μηδενικό. Η προκατασκευασμένη εστία έχει μεγαλύτερη απόδοση από τα χτιστά τζάκια (γιατί είναι σίγουρη κατασκευή). Συνολικά πάντως το 35% της θερμικής ενέργειας που παράγει το καιόμενο ξύλο διοχετεύεται στον χώρο.

Ενεργειακό τζάκι

Κλειστές εστίες κατασκευασμένες από μαντέμι (χυτοσίδηρο), οι οποίες έχουν υψηλό ποσοστό απόδοσης σε σχέση με το απλό τζάκι. Τα ποσοστά απόδοσης ξεκινούν από 45% και φτάνουν έως 80%. Στα υπέρ είναι φυσικά ότι συνδέονται με τον κυκλοφορητή και μεταφέρουν ζεστό νερό σε όλα τα σώματα θερμαίνοντας όλο το σπίτι.

Σόμπες πέλλετ

Προσφέρουν φτηνή και οικολογική ζέστη. Μπορούν να λειτουργούν ζεσταίνοντας τον αέρα ή ζεσταίνοντας νερό. Είναι φτηνότερα από το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια και παρουσιάζουν μια σταθερότερη πορεία μεταβολής τιμών. Το κόστος της σόμπας πέλλετ με σύστημα αέρα αγγίζει τα 2.000 ευρώ, ενώ η σύνδεση με το καλοριφέρ θα κοστίσει περίπου 3.000 ευρώ.

Ηλιακοί συλλέκτες

Η τοποθέτηση τους σε 8 τ.μ. κοστίζει περίπου 400 ευρώ και ο μηχανισμός αντιστάθμισης της θερμοκρασίας κοστίζει περίπου 150 ευρώ. Μπορείτε να έχετε θέρμανση χωρίς χρήση πετρελαίου στο σύστημα με το λέβητα.

Φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο γίνεται τελευταία όλο και πιο δημοφιλές, γιατί είναι φθηνό (υπάρχει σύμβαση σύμφωνα με την οποία η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει πάντα 20% οικονομικότερη από την τιμή του πετρελαίου) και φιλικό προς το περιβάλλον. Απαιτεί λιγότερο χώρο στο λεβητοστάσιο γιατί δεν χρειάζεται δεξαμενή πετρελαίου. Η μέτρηση είναι πάντα σωστή και δεν υπάρχει περίπτωση νοθείας όπως συμβαίνει συχνά με το πετρέλαιο.

Βιοαιθανόλη

Νέα τεχνολογία τζακιών χωρίς καμινάδα με αληθινή φωτιά που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Εφαρμογές διακόσμησης interior και outdoor design. Υψηλή ποιότητα και απόλυτη ασφάλεια λειτουργίας. Δεν μπορεί να ζεστάνει μεγάλους χώρους.

Θερμαντικά πάνελ μαρμάρου

Αποδίδουν τη θερμότητα όπως ο ήλιος μέσω απαλών ακτίνων θέρμανσης. Δεν μεταφέρουν μέσω του αέρα σκόνες και μικρόβια αποτρέποντας αλλεργίες. Διατηρεί σταθερή την υγρασία του αέρα, αποτρέπει δημιουργία μούχλας, μυκήτων στα δομικά στοιχεία. Είναι οικολογικά, γιατί δεν εκπέμπουν καυσαέρια, εξοικονομούν ενέργεια. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση, δεν χρειάζονται συντήρηση.

Αερόθερμο

Είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και αποτελούν την πιο ακριβή λύση θέρμανσης (όπως και τα κλιματιστικά παλαιού τύπου). Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χώρο ή κόπο.

Κλιματιστικά

Χρειάζονται λιγότερο ρεύμα από τα απλά θερμαντικά σώματα ηλεκτρικής ενέργειας. Προτιμήστε ένα κλιματιστικό με μικρή κατανάλωση ενέργειας, ακόμα και αν η αγορά του είναι πιο ακριβή. Θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας στο μέλλον!

Ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού και θερμοπομποί

Θεωρούνται οικονομικά ως προς την κατανάλωση ενέργειας, αλλά δεν μπορούν να ζεστάνουν όλο το σπίτι. Θα πρέπει κάθε δωμάτιο να έχει το δικό του σώμα, ώστε να αποδίδουν σωστά.

Πηγή

Tips