Βιβλιοπροτάσεις που διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών

Βιβλιοπροτάσεις που διεγείρουν τη φαντασία των παιδιών

Ένας νέος, αξιόλογος και ποιοτικός εκδοτικός οι Εκδόσεις I Write μπήκαν στη λίστα με τους συνεργαζόμενους εκδοτικούς του Working Moms.
Το Working Moms στηρίζει το παιδικό βιβλίο γιατί θέλουμε όλα τα παιδιά να διαβάζουν και να αναπτύσσουν την σκέψη τους και την κρίση τους. Μόνο μέσα από τα βιβλία θα γίνουν σκεπτόμενοι ενήλικες.

Οι Μικροί Εξερευνητές και τα Πλάσματα της Φαντασίας!

(από 7 έως 14 ετών)
βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας!

Ακόμη ένα ταξίδι ξεκινά, μια περιπέτεια από τη βιβλιοθήκη του παππού. Οι αγαπημένοι μας ήρωες αυτήν τη φορά γνωρίζουν τα “Πλάσματα της Φαντασίας”. Ο Λάκης και η Ρίτα συναντούν μονόκερους, κύκλωπες αλλά και τη Λερναία Ύδρα. Ο Πήγασος, ο γρύπας και ο δράκος έρχονται πετώντας από κόσμους μυθικούς. Άραγε ο κινεζικός δράκος θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν το χρυσό κλειδί που χρειάζονται για να επιστρέψουν στη βιβλιοθήκη του παππού και να ξεκινήσουν την επόμενη περιπέτειά τους; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από κάθε πλάσμα; Ποια μορφή έχουν στη φαντασία του ανθρώπου, σε ολόκληρο τον κόσμο;
Θα μάθουμε όλα αυτά και θα δούμε τα πλάσματα μπροστά μας με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας.
Έτοιμοι, λοιπόν, να πετάξουμε σε κόσμους μαγικούς;

Οι Μικροί Εξερευνητές και τα Μνημεία του Κόσμου!

(από 7 έως 14 ετών)
βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας!

Οι μικροί μας εξερευνητές δεν χάνουν χρόνο. Ετοίμασαν βαλίτσες και είναι έτοιμοι να γυρίσουν τον κόσμο. Ανυπομονούν να γνωρίσουν από κοντά τα πιο διάσημα μνημεία της κάθε χώρας.
Ο Παρθενώνας και οι πυραμίδες στέκουν εκεί αιώνες για να μας θυμίζουν τη θαυμαστή τους ιστορία αλλά και την ύπαρξη των αρχαίων πολιτισμών που τα έχτισαν. Άραγε ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από την κατασκευή της Σφίγγας της Γκίζας; Ο πύργος του Άιφελ, το Κολοσσαίο κι άλλα μνημεία περιμένουν να τα εξερευνήσουμε, να μάθουμε πώς χτίστηκαν, από ποια υλικά και ποια η χρησιμότητά τους.
Ο Λάκης και η Ρίτα είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου, που χαρακτηρίζουν και τον κάθε τόπο. Εφοδιαστείτε με τον παγκόσμιο χάρτη, με μια πυξίδα και, όταν ακουστεί το ρολόι του Μπιγκ Μπεν, φύγαμε για τόπους μακρινούς, μέσα από το μαγικό βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας.
Μην ξεχάσετε τα εισιτήριά σας!

Τα συγκεκριμένα βιβλία εκμεταλλεύονται τη σύγχρονη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία είναι ικανή να παντρέψει τρισδιάστατα μοντέλα, κίνηση και ήχους με ένα κλασικό βιβλίο κάνοντάς το να… ζωντανέψει με μαγικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας!
Και όλο αυτό το «πάντρεμα» γίνεται με έναν τρόπο πολύ διακριτικό, ώστε να μην χάνεται η μαγεία στα μάτια μικρών και μεγάλων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet (Αndroid, iPhone ή iPad), το application των Μικρών Εξερευνητών που προσφέρουμε δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας μας, του Google Play Store και του iTunes, καθώς και ένα από τα έξι μαγικά βιβλία του Παππού που θα δείτε παρακάτω.


Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε τη μαγεία του να μην διαβάζεις απλά για ένα ζώο, ένα μνημείο, έναν πλανήτη ή κάποιο πλάσμα, αλλά να το δεις να ζωντανεύει πάνω στο βιβλίο, να κινείται, να ακούσεις τι ήχους βγάζει ή ακόμα και να φωτογραφηθείς μαζί του… τότε η νέα γενιά παιδικών βιβλίων του iWrite.gr, τα «Μαγικά Βιβλία του Παππού», μπορούν να στο προσφέρουν δίχως αμφιβολία!

Tο Μυστικό του Ήλιου

Ήξερες ότι ο Ήλιος φοράει πυτζαμούλες όταν κοιμάται;
Τι δώρο του χάρισε το Ουράνιο τόξο στα γενέθλιά του;
Ο Ήλιος φοράει γυαλιά;
Με τι ζωγραφίζει ο Ήλιος τα ηλιοβασιλέματα;
Τι βρήκε το Φεγγάρι στη Θάλασσα;
Γιατί ο Ήλιος κλαίει στην αγκαλιά της Νύχτας;
Μπορεί το Φεγγάρι να έχει χρώματα;
Αν θέλεις να μάθεις κι εσύ τι συμβαίνει στον Ουρανό, κάνε “Μια βόλτα στο όνειρο” και μάθε πρώτος το “Μυστικό του Ήλιου”!

Ο Φίλος μου ο Μπλε

Ο φίλος μου ο Μπλε είναι μια μικρή ιστορία που μιλάει για το χρώμα μπλε, τη φιλία, την αγάπη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Τον Μπλε τον γνωρίζουμε όλοι. Ο Μπλε είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, άλλα και ταυτόχρονα αληθινός. Τον Μπλε τον έχουμε συναντήσει όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας. Όμως επίσης έχουμε υπάρξει ο Μπλε για τουλάχιστον μια φορά. Ο Μπλε είναι ο διαφορετικός, άλλα μόνο μέχρι να τον γνωρίσεις. Διαφορετικός στην εμφάνιση, στο χρώμα, στο ντύσιμο, στην κουλτούρα. Αυτό, όμως, είναι μόνο το περιτύλιγμα, η πρώτη επαφή. Γιατί εσωτερικά ο Μπλε είναι απλώς ένας από εμάς. Κάποιος που θέλει τη φιλιά και την επαφή, κάποιος που θέλει να βοηθήσει και να βοηθηθεί, κάποιος που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί.
Ως χαρακτήρας, ο φίλος μου ο Μπλε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο, ως όχημα για να δείξουμε ότι μπορούμε να βλέπουμε όλοι πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, εκείνη την πρώτη επαφή του διαφορετικού. Ότι με λίγο χρόνο και υπομονή, μπορούμε να δούμε τι πραγματικά κρύβεται μέσα στον κάθε άνθρωπο. Να μην κρίνουμε μόνο με βάση την εξωτερική εμφάνιση, να μην φοβόμαστε το διαφορετικό, και να αντιλαμβανόμαστε ότι και εμείς, για κάποιους άλλους, ενδεχομένως να είμαστε διαφορετικοί.
Γιατί ο Μπλε είμαι εγώ, ο Μπλε είσαι εσύ, ο Μπλε είμαστε όλοι μας!

Μπορείτε να τα βρείτε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.iwrite.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Journalist and blogger of Working Moms.

Βιβλία