Το κολατσιό του παιδιού μας είναι ένας καθημερινός πονοκέφαλος όλη την σχολική χρονιά, γι’ αυτό και εμείς θα σας δίνουμε συνέχεια ιδέες για να ανανεώνεται το κολατσιό του ώστε να μη βαριέται και εννοείται να τρέφεται και υγιεινά!!

Υλικά:
30 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
120 γρ. μέλι
8 χουρμάδες πολτοποιημένους
40 γρ. κράνμπερις
50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
40 γρ. λιναρόσπορο τριμμένο
230 γρ. νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων το μέλι με το αμυγδαλοβούτυρο. Σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τα προσθέτουμε όλα σ’ ένα μπολ. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σ’ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε από πάνω να ισιώσει η επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια. Τοποθετούμε σε μικρο ταψάκι 20χ20.
Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις φάμε.
Αν θέλουμε τις τυλίγουμε κάθε μια ξεχωριστά σε μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

της Αλεξάνδρας Κεσεμλή

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.