Tips επιβίωσης τους καλοκαιρινούς μήνες για εγκυούλες από μια γλυκιά εγκυούλα

Tips επιβίωσης τους καλοκαιρινούς μήνες για εγκυούλες από μια γλυκιά εγκυούλα

Εγώ, η κοιλίτσα μου και η ζέστη!

Στις 23/12 έμαθα πως θα γίνω πρώτη φορά μαμά! Μετά την επίσκεψη στον γυναικολόγο μου συνειδητοποίησα πως θα γεννήσω τέλος του καλοκαιριού. Με λίγα λόγια θα περνούσα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου το καλοκαίρι! Άκουγα από φίλες μου που έχουν γεννήσει την ίδια εποχή πως θα είναι δύσκολα και πανικοβλήθηκα! Έμπαινα στο διαδίκτυο να βρω λύσεις για το πως μια έγκυος μπορεί να περάσει τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού με ευκολία!

Στη πράξη όμως μαθαίνεις! Για μένα τουλάχιστον δεν υπάρχει τεράστια ευκολία! Τα κλιματιστικά έχουν πάρει φωτιά και είναι λες και ζούμε στον Βόρειο Πόλο! Εγώ καίγομαι και ο άντρας μου αρρώστησε. Αγάπη μου συγγνώμη!

Συνεχίζω. Ελαφριά γεύματα. Ναι! Να είσαι στον 8ο μήνα, να θες να φας μια καρμπονάρα με λύσσα και η ζέστη να φωνάζει ”ΣΑΛΑΤΑ”.

Τι να κάνω και εγώ; Σαλάτα! Στη συνέχεια νεράκι. Μπόλικο νεράκι! Δεν είμαι φίλη δυστυχώς του νερού αλλά εγώ και η μπέμπα μας πρέπει να ενυδατωνόμαστε! Σε συνδυασμό με ελαφριά, αέρινα φορεματάκια νιώθω δροσερή. Ψέμα! Θέλω να βγάλω το δέρμα μου! Χα χα χα!!!

Ψώνια; Βόλτα; Αυστηρά τις μέρες του καύσωνα μετά τις 20.00 Η μικρή μου αρνίτσα είναι ψηλά και με τη ζέστη με πιάνει δυσφορία.

Μέλλουσες μανούλες που διανύουμε παρέα αυτούς τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, πόσο σας καταλαβαίνω! Από την άλλη, γι αυτό το θαύμα που συμβαίνει μέσα μου, ξεχνώ τα πάντα. Οπότε και με 40 βαθμούς χαμογελάμε, σφίγγουμε το χεράκι του άντρα μας, σκεφτόμαστε το μωράκι μας, κάνουμε όνειρα για τον ερχομό του και έτσι περνάει ο καιρός και η ζέστη!

Αριαδνούλα μου, κοντεύουμε… 32 εβδομάδες!

Φιλιά σε όλες τις μέλλουσες μανούλες!

Σόφι Γαβρίδη – Κονιτοπούλου

Εγκυμοσύνη