Μαμαδίστικο κέικ με βατόμουρα

Μαμαδίστικο κέικ με βατόμουρα

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή για ένα κέικ με βατόμουρα (παρόλο που δεν είναι η εποχή τους). Η συνταγή είναι δική μου μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια. Και νομίζω ότι το πέτυχα, αφού είχα αρκετούς δοκιμαστές (δύσκολους και εύκολους) και όλοι τους μου είπαν τα καλύτερα.

Με μεγάλη συγκίνηση σας την παρουσιάζω και είμαι περήφανη γι αυτήν.
Έχουμε και λέμε λοιπόν….

Υλικά
Για μία κλασσική φόρμα κέικ (ή 2 από αυτές τις φόρμες αλουμινίου του super)
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ.baking
ξύσμα από ένα λεμόνι
400 γρ ξυνόγαλα
200 γρ βατόμουρα
1 σφηνάκι μαστίχα

Επικάλυψη
50 γρ ζάχαρη καστανή
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ βούτυρο κρύο
2 κ.γ. κανέλλα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά μας και στη συνέχεια το ξυνόγαλα με το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking και το σφηνάκι και τέλος τα βατόμουρα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς μεταξύ τους σε ένα μπωλ και κάνουμε κάτι σαν τριφτή ζύμη όλα τα υλικά της επικάλυψης, πασπαλίσουμε με αυτήν το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας).
Καλή σας απόλαυση!.
Με πολλή αγάπη

TIPs
Kραστείστε την στην άκρη για τη νέα σοδειά φρέσκων βατόμουρων.Τα δικά μου εδώ ήταν κατεψυγμένα αλλά υπέροχα,από ένα κτήμα φίλου.Νομίζω θα είναι υπέροχο και με κεράσια

Αντικαταστείτε το ξυνόγαλα με γιαούρτι εάν θέλετε (αν και το αγαπώ έτσι).

Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση.

Σας φιλώ Nadina Markopoulou

Όλες τις υπέροχες συνταγές της Nadina θα τις βρείτε και στο blog της: www.spoonlove.gr

 

Ζαχαροπλαστική