Ομοιοπαθητική και άσθμα

Ομοιοπαθητική και άσθμα


Το άσθμα συνδέεται με γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιτείνεται όταν υπάρχει συνδυασμός τους.

Το άσθμα είναι πάθηση του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε φλεγμονή των αεραγωγών και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη δύσπνοια. Συνήθως αναφερόμαστε στο παιδικό άσθμα, το άσθμα που επανεμφανίζεται στους ενήλικες μετά από κάποια χρόνια ύφεσης, και στο άσθμα που πρωτοεμφανίζεται κατά την ενήλικη ζωή. Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στην επιφάνεια και το επαγγελματικό άσθμα που σχετίζεται με την εργασία και το επαγγελματικό μας περιβάλλον.

Το άσθμα συνδέεται με γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Φυσικά, όταν υπάρχει συνδυασμός αυτών των παραγόντων, ο κίνδυνος εμφάνισης του άσθματος αυξάνεται. Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει το άσθμα με τα ακόλουθα φάρμακα:
Nux vomica: Ο συγκεκριμένος τύπος ασθενούς είναι πολύ οξύθυμος και η εμφάνιση άσθματος συνοδεύεται από στομαχικές διαταραχές και ρέψιμο.
Carbo vegetabilis: Συνιστάται όταν το άσθμα προκαλείται μετά από χρόνιο σπαστικό βήχα που ενδεχομένως συνοδεύεται από εμετό. Η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώνεται τη νύχτα, καθώς και μετά το φαγητό ή μετά από μια εξαντλητική συνομιλία.
Arsenicum album: Για το άσθμα που προκαλείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συνοδεύεται από υπερβολικό άγχος και ανησυχία, σε βαθμό που ο πάσχων δυσκολεύεται να ξαπλώσει λόγω έντονου αισθήματος ασφυξίας.
Ipecacuanha: Ο ασθενής αισθάνεται το στήθος του πολύ βαρύ. Η ανάσα του ακολουθείται από έντονο συριγμό, βήχει συνεχώς και ventolin-albuterol com να απαλλαγεί από τις βλέννες.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

 

Πηγή

Υγεία