Η ομοιοπαθητική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις εθισμού και εξάρτησης από ουσίες, όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ

Η ομοιοπαθητική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις εθισμού και εξάρτησης από ουσίες, όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από κάποια εξάρτηση σε ουσίες, όπως το αλκοόλ, η νικοτίνη ή ναρκωτικές ουσίες, από τις οποίες είναι δύσκολο να απαλλαγούν. Πράγματι, ο εθισμός σε τέτοιες ουσίες δημιουργεί ισχυρότατες εξαρτήσεις που χρειάζονται, πέρα από θέληση, και τη συμβουλή ενός ειδικού. Η εμπειρία καταγράφει τα ακόλουθα:

Το Nux Vomica βοηθά στην αντιμετώπιση της ανάγκης για νικοτίνη και, συνεπακόλουθα, του καπνίσματος.

Το Kali Phos ισχυροποιεί το νευρικό σύστημα, υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό τον οργανισμό μας να αντισταθεί αποτελεσματικά στην εθιστική ουσία.

Το Absinthium συνιστάται σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη και αναζητούν προσανατολισμό.
Η ομοιοπαθητική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις περιπτώσεις αυτές, πάντοτε με την καθοδήγηση ενός έμπειρου ομοιοπαθητικού θεραπευτή.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

Πηγή

Υγεία