Διαχείριση του πόνου με την ομοιοπαθητική

Διαχείριση του πόνου με την ομοιοπαθητική

Πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα λειτουργούν αποτελεσματικά κατά του πόνου.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά φάρμακα για τον πόνο που είναι τα ίδια για παρόμοιες ή ταυτόσημες περιπτώσεις, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα συνταγογραφούνται ατομικά για κάθε πάσχοντα. Ας πάρουμε μια ιδέα για το τι υπάρχει στο οπλοστάσιο ενός ομοιοπαθητικού θεραπευτή:

Arnica. Πρόκειται για ένα συχνότατα χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον πόνο που χρησιμοποιείται μετά από τραυματισμούς, σε μώλωπες ή μετά από έντονη καταπόνηση. Βοηθά αποτελεσματικά και στον πόνο μετά από χειρουργική επέμβαση ή τοκετό.

Η Bryonia ενδείκνυται σε ασθενείς με παραρρινοκολπίτιδα, πλευρίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, πονοκεφάλους και γρίπη. Τέτοιοι ασθενείς είναι συχνά οξύθυμοι, έχουν έντονο αίσθημα δίψας και παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα.

Το Chamomilla απευθύνεται σε ασθενείς υπερευαίσθητους και οξύθυμους που δύσκολα αντέχουν τον πόνο. Συχνά έχει εφαρμογή και σε παιδιά που υποφέρουν πολύ στη διάρκεια της οδοντοφυΐας τους ή από λοιμώξεις του μέσου ωτός. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε περιπτώσεις δύσκολου τοκετού.

Το Ledum palustre είναι αποτελεσματικό κυρίως σε ουρικές νόσους, σε πόνους στα πέλματα των ποδιών, καθώς και σε πληγές από αιχμηρό αντικείμενο.

Το Magnesium phosphoricum είναι ιδανικό για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρούς πόνους νευραλγικής φύσης. Επιδρά καταπραϋντικά στον πονόδοντο, στην οδοντοφυΐα των μικρών παιδιών και σε κοιλιακές κράμπες (όπως οι κράμπες της περιόδου).

Οι ασθενείς που χρειάζονται το Nux vomica είναι οξύθυμοι, υπερευαίσθητοι, συχνά stop-ed-meds.net και δεν μπορούν να υποφέρουν τον θόρυβο, το φως και τις μυρωδιές. Ενδείκνυται και σε πεπτικές διαταραχές μετά από κατάχρηση φαγητού και ποτού.

Το Rhus toxicodendron αφορά ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα που έχουν πόνους και δυσκαμψία, αλλά αισθάνονται καλύτερα όταν «ζεσταθούν» με συνεχή κίνηση.

Η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική, καθώς πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα λειτουργούν αποτελεσματικά κατά του πόνου. Ο ομοιοπαθητικός σας που θα σας εξετάσει και θα πάρει το ιστορικό σας είναι ο κατάλληλος για να υποδείξει ποιο ακριβώς φάρμακο είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας.

Πηγή: Άρθρο από το homeopathycenter.org (σε ελεύθερη απόδοση)

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

 

Πηγή

Υγεία