Ανάποδη μηλόπιτα, της Ανδριάνας

Ανάποδη μηλόπιτα, της Ανδριάνας

Υλικά:

Για το ταψί:

3-4 μήλα κομμένα ροδέλες
1/2 βιτάμ (των 250 γρ.)

Για το κέικ:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αβγά
1 και 1/2 γλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φλ. ζάχαρη
σταφίδες και μισά καρύδια
2 βανίλιες μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Διαδικασία:

Σε ένα ταψί κόβετε το βιτάμ κομμάτια και το βάζετε στο φούρνο να λιώσει. Μετά προσθέτετε το μισό φλ. ζάχαρη και κατόπιν στρώνετε τα μήλα όπου σε κάθε τρύπα βάζετε με την καμπούρα προς τα κάτω μισό καρύδι. Αν θέλετε πασπαλίζετε και σταφίδες. Βάζετε λίγο ακόμη στο φούρνο. Εντωμεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το αλάτι και τις βανίλιες και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά.. Ρίχνετε πάνω από τα μήλα και ψήνετε στους 200 C για 30-40 λεπτά. Όταν ψηθεί, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε πιατέλα ή μια λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική