Γνωρίστε την αγαπημένη food blogger Mamatsita!

Γνωρίστε την αγαπημένη food blogger Mamatsita!

W.M. Πως είναι για σένα να είσαι Working Mom; Εύκολο; Δύσκολο;

Νιώθεις ενοχές ότι παραμελείς τα παιδάκια σου όπως οι περισσότερες Working Moms ή νιώθεις ότι συνδυάζεις αρμονικά δουλειά και παιδιά;

Mamatsita: Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι, την κόρη μου, δούλευα ένα τρελό ωράριο  στην χρηματιστηριακή εταιρία που εργαζόμουν τότε.  Αγαπούσα πολύ τη δουλειά μου, αλλά έχανα πολλές στιγμές από τους πρώτους μήνες της ζωής της κόρης μου. Γυρνούσα σπίτι και θυμάμαι τη γιαγιά της να μου λέει,  «δεν ξέρεις τι έκανε σήμερα η μπέμπα;… έκανε φωνούλες,… μπουσούλησε….». Πολλές ενοχές που δεν ήμουν εγώ εκεί σε εκείνα τα πρώτα της.

Στο γιο μου ήταν διαφορετικά. Δεν δούλευα κι ήμουν μαζί του κάθε μέρα.

Τώρα, έχω την πολυτέλεια (και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε) να δουλεύω και μάλιστα να δουλεύω από το σπίτι. Είναι ιδανικά, γιατί και είμαι μαζί τους σε κάθε τους πρώτο και εγώ νοιώθω «παραγωγική» ξανά.

W.M. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που έγινες μαμά;

Mamatsita: Ούτε εγώ η ίδια δεν πιστεύω πως άλλαξε τόσο η ζωή μου από τότε που έγινα μαμά! Το εγώ μου έγινε εμείς!!! Η προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά μου. Αυτό που πίστευα πριν από αυτά, το «πάνω απ΄ όλα γυναίκα», άλλαξε σε ένα βροντόφωνο «πάνω απ’ όλα μαμά».

W.M. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική;

Mamatsita: Εγώ κι η μαγειρική ήμασταν φίλες πάρα πολύ καιρό. Θ’ ακουστεί κλισέ, αλλά από μικρή χωνόμουν ανάμεσα στον πάγκο της κουζίνας και την μαμά μου και παρακολουθούσα πως και τι κάνει. Όταν χρειάστηκε να μείνω μόνη μου, καλούσα τους φίλους μου σπίτι και το καλύτερο μου ήταν να μαγειρεύω για αυτούς.  Δεν ευχαριστιόντουσαν πάντα. Είχα και τις  «άνοστες» στιγμές μου. Ψαχνόμουν όμως και βελτιωνόμουν.

Όταν είχα πια τα παιδιά μου κι είχα μείνει και χωρίς δουλειά, είχα «ζοριστεί» αρκετά. Σκέφτηκα πως για να μην φτάσω στον ψυχαναλυτή έπρεπε να κάνω κάτι. Αποφάσισα λοιπόν να ανεβάζω τις συνταγές μου στο διαδίκτυο. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Mamatsita.

W.M. Ποιες είναι οι επαγγελματικές σου δραστηριότητες; Μίλησε μας για την εκπομπή μαγειρικής, το food blog σου και ορμώμενη από τι το ονόμασες Mamatsita;

Mamatsita: Το blog μου το ονόμασα Mamatsita που σημαίνει μαμά στην τσίτα.  Γιατί αυτό είναι κάθε μαμά, αυτό είμαι κι εγώ. Στην τσίτα. Το μεγάλωμα των παιδιών, είναι η δυσκολότερη δουλειά του κόσμου. Αυτό πιστεύω. Και σε συνδυασμό πολλών άλλων φροντίδων που έχει μια μαμά (βλ σύντροφο, σπίτι, γονείς, εργασία,  τον εαυτό της) ε, δεν την κάνουν να είναι στην τσίτα;

Από αυτό λοιπόν το blog με βρήκε η Coca-Cola και μου έκανε μια πρόταση συνεργασίας για τηλεοπτική εκπομπή. Η εκπομπή λέγεται «Τρώμε Μαζί» και προβάλλεται  για δεύτερη συνεχή χρονιά κάθε Σάββατο από το κανάλι του ΑΝΤ1.

Πέρα από αυτό, κατά καιρούς συνεργάζομαι για την δημιουργία συνταγών, με εταιρίες που έτσι κι αλλιώς  τις προτιμούσα ως προϊόντα για τα ντουλάπια της κουζίνας μου και του ψυγείου μου πολύ πριν την αρχική μας συνεργασία. Αυτό όπως καταλαβαίνεις κάνει τα πράγματα για μένα πιο εύκολα γιατί είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιώ και να εμπιστεύομαι ήδη αυτό που θα προβάλλω στους αναγνώστες μου.

W.M. Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Mamatsita: Σχέδια; Από σχέδια να φαν κι οι κότες!!! (χαχαχα). Δεν σταματάω να σκέφτομαι και να σχεδιάζω.  «Θα ήθελα να κάνω αυτό,… τι ωραία που θα ήταν να έκανα το άλλο…» καταλαβαίνεις.

Αλλά όπως λέει κι η γνωστή ρήση «όταν εμείς σχεδιάζουμε, κάποιος εκεί ψηλά  γελάει».

Οπότε, σχεδιάζουμε ήρεμα, απλά και μ’ ένα βήμα τη φορά. Κι αν μας κάτσουν… όλα καλά και τότε ανακοινώσιμα!!! Προς το παρόν, θα ήθελα να συνεχίζω να λαμβάνω μηνύματα από τις  διαδικτυακές μου φίλες, πως έφτιαξαν τη συνταγή που ανέβασα στο blog μου και τους άρεσε πολύ.

Αυτό είναι η κινητήριος δύναμη για όλα αυτά τα σχέδια που σου προανέφερα.

Γνωρίστε τη ακόμα καλύτερα:
Έτσι είχα μάθει εγώ;
Εγώ σηκωνόμουν πρωί πρωί να κάνω το ντουζάκι μου, να φορέσω τα ωραία μου ρουχαλάκια ( που ήταν και δύο νούμερα κάτω από τα σημερινά), να πάρω την … επώνυμη τσαντούλα μου επ’ ώμου και με το ωραίο μου τετρακίνητο να κατέβω Μεσογείων, Κηφισίας, Βασ. Σοφίας, κι αφού κάνω οχτώ γύρους όλο το Κολωνάκι, να βρω την πολυπόθητη θέση παρκαρίσματος έτσι ώστε να ξεκινήσω τα “γιάπικα” καθήκοντά μου. Και να τα limit up , και να τα limit down, και να και η Αθήνα και να και η Φρανκφούρτη.
Μέχρι που μία μέρα η αγαπημένη μου αδελφή, και στήριγμά μου δεν μπορώ να πω, αναφώνησε… “ρε άντε κάτσε σπίτι σου να φτιάξεις κάνα φαί”.
Κι έκατσα.
Χρόνια τώρα κάθομαι σπίτι μου και φτιάχνω “κάνα φαί”.
Και πόσα χρόνια τώρα, όταν κάθομαι στον καναπέ να ξεκουράσω λίγο το κοκαλάκι μου που υποφέρει ( που δεν υπέφερε έτσι με τα limit up και τα limit down, την λέω την αμαρτία μου) παρακολουθώ στην τηλεόραση κι άλλους , πολλούς, πάρα πολλούς, ειδικούς και μη, να φτιάχνουν κι αυτοί “κανά φαί”.
Και τότε πείσμωσα. Ε,ΟΧΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ.!!!
Από εδώ λοιπόν  θα σας δείχνω πως μπορείτε να φτιάχνετε απλά και νόστιμα φαγάκια, χωρίς φανφάρες και “γκουρμεδισμούς” για να τα τρώνε τα παιδάκια σας, οι φίλοι σας κι οι συγγενείς σας και να ευχαριστιούνται κι αυτοί κι εσείς.
Μην ψάξετε σε μένα περγαμηνές μαγειρικής, χρυσούς σκούφους κι αστέρια μισελεν. Εμένα τα παιδάκια μου με φωνάζουν MamaTsita και πραγματικά όταν μαγειρεύω , το διασκεδάζω!!

Συνεντεύξεις