Πατατοσαλάτα της Γιαγιάς, της food blogger Evina Kapitzoglou

Πατατοσαλάτα της Γιαγιάς, της food blogger Evina Kapitzoglou

cookandfeel.gr

Η food blogger Evina Kapitzoglou από το www.cookandfeel.gr μας προτείνει την τέλεια πατατοσαλάτα της γιαγιάς!!

Η γιαγιά Διαμάντω μαγειρεύει συνεχώς. Όχι για τον εαυτό της, όχι. Μαγειρεύει για όλους εμάς και κάθε φορά που περνάμε, μας δίνει «πεσκέσι» διάφορα ταπεράκια 🙂 Προχθές που πέρασα, μου λέει: «έφτιαξα πατατοσαλάτα, θες;» Πότε δεν της λέω όχι. Γιατί εκτός του ότι την αγαπώ, μαγειρεύει καταπληκτικά. Η πατατοσαλάτα της λοιπόν κυριολεκτικά «τα σπαγε»! Πήρα και τη συνταγή και σας την παραθέτω.

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
2 πιπεριές Φλωρίνης
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
μαϊντανός (όσο μας αρέσει)

Για το dressing

1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Χρόνος Προετ. 30′
Μερίδες 12

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά (τις τσιμπάμε με ένα πιρούνι για να δοκιμάσουμε αν έβρασαν) περίπου 20-25′, και μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε (τις αφήνουμε ολόκληρες ή αν προτιμάμε τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια).

Κάνουμε το ίδιο και με τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα (ή σε μικρότερα κομμάτια).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά.

Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας στο multi το λάδι, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.

Μαγειρική