Ένα όμορφο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας και η κριτική μου για το “Μικρό Λευκό Κοχύλι” ένα βιβλίο που οφείλουν να διαβάσουν όλες οι μαμάδες!!!

Ένα όμορφο βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας και η κριτική μου για το “Μικρό Λευκό Κοχύλι” ένα βιβλίο που οφείλουν να διαβάσουν όλες οι μαμάδες!!!

Σήμερα είχα τη χαρά να γνωρίσω έναν πανέμορφο πολυχώρο στην καρδιά της Αθήνας το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γαβριηλίδης. Μόλις 60 μέτρα από το μετρό Μοναστηράκι σε ένα παλιό νεοκλασσικό στεγάζονται οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης δημιουργήθηκαν το 1988. Εκδίδουν περίπου 80 νέους τίτλους το χρόνο – ελλήνων κυρίως συγγραφέων– σχεδόν κάθε θεματικής: πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, μελέτες, εκδόσεις τέχνης, δίγλωσσες κλασικές εκδόσεις, ελληνική γραμματεία κ.ά. Διαθέτουν επίσης ένα παραδοσιακό τυπογραφικό εργαστήρι και εκδίδουν από το 2008 μία πλακέτα το χρόνο στοιχειοθετημένη στο χέρι σε κείμενο γραμμένο από καταξιωμένους συγγραφείς ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό. Εκδίδουν επίσης τουςΚωπηλάτες, περιοδικό συζήτησης και προβληματισμού, που διευθύνει ο Πέτρος Μάρκαρης. Πρόσφατα συνεκδίδουν μαζί με τους δημιουργούς μουσικά cd συμπληρωμένα με καλαίσθητες εκδόσεις που βοηθούν στην πληρέστερη απόλαυσή τους. Τέλος διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων και αναγνώσεων ποίησης στον χώρο των εκδόσεων, προσπαθώντας να συμβάλλουν στην ευρύτερη διάδοση του λόγου.

Η αφορμή της επίσκεψης μου ήταν για να παραλάβω το πρώτο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως, μαμάς δύο υπέροχων αγοριών, ψυχολόγου και blogger Katerinaς Chlorokosta “Το Μικρό Λευκό Κοχύλι” και να γράψω την κριτική μου. “Το μικρό Λευκό Κοχύλι” είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της Κατερίνας.

Μαζί με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο μου που είναι 6 χρόνων απολαύσαμε το καφεδάκι μας στην καφετέρια του πολυχώρου, χαζέψαμε την υπέροχη διακόσμηση και τις μελλοντικές μας επιλογές από τη μεγάλη συλλογή βιβλίων τους.

Δεν ξέρω τι να πρώτο σχολιάσω γι’αυτό το βιβλίο! Θα προσπαθήσω αν και ομολογώ ότι δεν έχω συνέλθει ακόμα παρόλο που το διάβασα χθες. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν οι μαμάδες όλου του κόσμου, κάποιες θα ταυτιστούν άλλες θα νευριάσουν και θα ανακαλύψουν τα δικά τους λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα βιβλίο για γερό στομάχι, με πολλή κλάμα και λύτρωση. Ένα βιβλίο που διαβάζεται μέσα σε ούτε δύο ώρες γιατί απλά δεν δύνεσαι να το αφήσεις απ’τα χέρια σου και τελειώνοντας το, θα αναθεωρήσεις πολλά πράγματα για το μεγάλωμα των παιδιών σου. Δυστυχώς ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν γυρνάει πίσω γι’αυτό όταν ένα μικρό πλασματάκι είναι ανάμεσα στα πόδια σου, σε κοιτάει και σε ακολουθεί γεμάτο αγωνία, που περιμένει μια λέξη σου, ένα χαμόγελο σου, που ζητιανεύει μια σου στιγμή πολύτιμη, παραμέρισε ότι κάνεις και πρόσφερε του απλόχερα όλη σου την αγάπη!!!

Σ’ευχαριστώ Katerina μου γι’αυτό το βιβλίο ήταν ότι πραγματικά χρειαζόμουν να διαβάσω!!!

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης και μπορείτε να το παραγγείλετε και μέσα από το www.gavrielidesbooks.gr.

Όσοι δεν την γνωρίζετε ήδη μπορείτε να τη γνωρίσετε μέσα από το blog της KaPa. Me without you, tea without a biscuit και εννοείται μέσα από αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο.

Παράλληλα κάναμε τη βόλτα μας στην όμορφη ακόμα άδεια Αθήνα, ξεναγηθήκαμε στα όμορφα στενά του Μοναστηρακίου και μαγευτήκαμε από την ομορφιά των αρχαίων μας!!

Βιβλία