Υλικά:
500γρ. κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκόρδα τριμμένα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκενο κ ελαφρά στυμμένο
1-2 αυγά
2 κ.σούπας κρασί 1 κ.σούπας κέτσαπ
Κετσαπ
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι- ρίγανη
4 πατάτες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σ ένα μπώλ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο,τ αυγά, το ψωμί, το κρασί, την κετσαπ, αλατι, πιπέρι- ρίγανη και τον βασιλικό. Στο ταψάκι ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπερι, ρίγανη και λίγο νερό να γίνει μια αρκετά αραιή σαλτσούλα και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες. Ανακατεύουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι για τις πατάτες.
Κάνουμε ένα άνοιγμα στη μέση για να βάλουμε το ρολό κιμά. Πάνω από το ρολό ρίχνουμε κέτσαπ και αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε μόνο το ρολό με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι κ ψήνουμε στους 200 °( για 1 1/2 ώρα περίπου ή εως οτου γίνει.
Καλή σας επιτυχία
Αν θέλουμε παραλείπουμε απο τις πατάτες την κέτσαπ και βάζουμε ανταυτού μια ώριμη ντομάτα τριμμένη.
Το κιμά δεν το πλάθουμε πολύ γιατί δεν θελουμε να σφίξει το μείγμα μας κ γίνει στεγνό το ρολό όταν ψηθεί, γι αυτό δεν στίβουμε κ πολύ το ψωμί, θέλουμε το ρολό να ειναι αρκετά μαλακό.
Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.
της Χρυσάνθης Γρίβα