Home > Ζαχαροπλαστική > Γλυκό Μυρμηγκάτο
  •  
  •   
  •  
  •  

Παντεσπάνι:

6 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ πακέτο μαργαρίνη των 250 γρ.
1 ποτήρι ζάχαρη2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι τρούφα

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη

Βράζουμε για 5΄ με μια φλούδα λεμονιού.

Γλάσο:
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν-φλάουρ
1 ποτήρι νερό ½ φλιτζάνι γάλα
Διαλύουμε το νισεστέ ή το κόρν-φλάουρ στο γάλα, το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν ανακατεύοντας διαρκώς και μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω από το κρύο σιροπιασμένο παντεσπάνι.

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά όπως για το κέικ και στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν κρυώσει ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι και αφού κρυώσει και αυτό το γλασάρουμε.
Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Δείτε επίσης
Πανεύκολο Cheesecake
Κερδίστε το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη «Piece of cake»
Μαμαδίστικη πορτοκαλόπιτα
Ιδέες για τέλειο πρωινό

Αφήστε απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

*Με την υποβολή σχολίου, αποδέχεστε την Πολιτική απορρήτου.
*Τα στοιχεία που καταχωρούνται θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από το workingmoms.gr και από κανέναν άλλο οργανισμό ή φυσικό πρόσωπο και έχουν σκοπό την επικοινωνία με τους διαχειριστές του workingmoms.gr