Γλυκό καρύδα της Ανδριάνας

Γλυκό καρύδα της Ανδριάνας

Γλυκό καρύδα (ταψιού) (γίνεται σαν την πορτοκαλόπιτα)

Υλικά:

7 φύλλα σφολιάτας

Για τη γέμιση:

5 αυγά
1 baking powder
200 γρ. γιαούρτι 4% λίπος
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδα

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με ένα πιρούνι.

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

2. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και αφού τα διπλώσουμε σαν ακορντεόν κατά μήκος, τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και το βάζουμε στο φούρνο στους 150ο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί.
4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω καρύδα να κολλήσει και μόλις κρυώσει το γλυκό ξαναρίχνουμε για να το στολίσουμε.

 

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Ζαχαροπλαστική