Προτάσεις διασκέδασης και εξόδων τους καλοκαιρινούς μήνες πριν φύγουμε για διακοπές

Προτάσεις διασκέδασης και εξόδων τους καλοκαιρινούς μήνες πριν φύγουμε για διακοπές

Ήδη τα παιδιά μας είναι με το ένα πόδι στη θάλασσα κάθε μέρα, έχουν μπει εντελώς σε καλοκαιρινό mood και ειδικά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, θα ακούμε συνέχεια τη γνωστή ατάκα “μαμά βόλτα” η οποία ξεκινάει από την ηλικία που ξεκινάνε να μιλάνε και νομίζω δεν σταματάει ποτέ! Σας έχω λοιπόν ωραίες ιδέες πού θα πάμε βόλτα τα παιδάκια μας στην όμορφη Αθήνα πριν φύγουμε για διακοπές. Αν εξαιρέσουμε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας οι υπόλοιπες προτάσεις μας είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι προτάσεις μας δεν είναι ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις είναι είκοσι μία, διαλέξτε λοιπόν και περάστε ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο με τα παιδιά σας, αφιερώστε τους όσο πιο πολύ χρόνο μπορείτε ΣΗΜΕΡΑ για να είστε ΑΥΡΙΟ στις αναμνήσεις τους!!!

Κούνιες – Παιδικές Χαρές – Πάρκα

Θέατρο

Καραγκιόζης

Στο πλανητάριο για να ζήσετε μαζί με τα παιδάκια σας ένα  τρισδιάστατο ταξίδι  στο αχανές σύμπαν.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα αλλά ενημερωθείτε και για το summer camp.

  • Έχεις μόλις τελειώσει την Στ’ Δημοτικού, την Α΄ ή την Β’ Γυμνασίου;
  • Βρίσκεσαι σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος (και όχι μόνο);
  • Θέλεις να δημιουργήσεις ένα εικονικό δωμάτιο απόδρασης αλλά δεν ξέρεις πώς;

Στο πρόγραμμα Cyber Escape, δηλαδή το online summer camp του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου θα ανακαλύψεις όλες τις απαντήσεις μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο γρίφους, δημιουργικότητα και ανακαλύψεις!

Παιδικά Μουσεία

  • Παιδικό Μουσείο – Πλ. Βάθης
  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή – Κηφισιά
  • Μουσείο Θεάτρου Σκιών – Μαρούσι
  • Μουσείο Ελληνικών Παιδικών Οργάνων – Πλάκα
  • Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης – Πλάκα
  • Μουσείο Αφής – Καλλιθέα
  • Ελληνικό Παιδικό Μουσείο – Πλ. Βάθης
  • Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης – Ακρόπολη
  • Μουσείο Ακρόπολης
  • Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας – Φιλοπάππου..

Baby swimming – Κολυμβητήριο

Μια εξόρμηση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα θα ενθουσιάσει τα μικρά σας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή 2000 ζώων από 350 διαφορετικά είδη.

Για ασταμάτητο παιχνίδι επισκεφθείτε τα πάρκα ψυχαγωγίας που είναι ουκ ολίγα στην Αθήνα.

Τα go-kart στον Άγιο Κοσμά εγγυώνται οικογενειακή διασκέδαση, αρκεί τα παιδιά να είναι στην κατάλληλη ηλικία για να τα οδηγήσουν.

Μια βόλτα στη θάλασσα θα ανανεώσει εσάς και θα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ξεφύγουν από το πολύβουο σκηνικό της πόλης. Περπατήστε κατά μήκος της Μαρίνας Φλοίσβου και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για μια βόλτα στη Γλυφάδα ή και τον Πειραιά, όπου μπορείτε να περπατήσετε στη Μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο και τη γραφική Καστέλλα.

Μπορείτε να  επισκεφθείτε το καταφύγιο Πάρνηθας, Φλαμπούρι του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και να λάβετε μέρος στις διάφορες δραστηριότητές του. Είναι ένας χώρος που αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, είναι τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σας δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, μέσα στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, μάθημα προσανατολισμού με θεωρητικό μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη καθώς και στίβο δράσης που αναπτύσσει την έννοια του ομαδικού πνεύματος στα μικρά σας.

Θέλετε να χαρείτε με τα παιδιά έναν περίπατο που να περιλαμβάνει και βόλτα με τελεφερίκ; Ανεβείτε στον Λυκαβηττό από την οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι!

Έχετε νοσταλγήσει κυκλαδικό χρώμα όμως αδυνατείτε να ταξιδέψετε ως τις Κυκλάδες; Συνδυάστε μια επίσκεψη στην ακρόπολη με μία βόλτα στα καταπληκτικά Αναφιώτικα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον Λόφο του Φιλοπάππου για να παρακολουθήσετε πολιτιστικά δρώμενα στο θεατράκι της Δώρας Στράτου.

Θέλετε μια ατελείωτη βόλτα στο πράσινο με τα πόδια η τα ποδήλατα; Επισκεφτείτε τον εθνικό κήπο και ενημερωθείτε για όλα τα είδη φυτών που  υπάρχουν σε αυτόν, με μια επίσκεψη στο Βοτανικό μουσείο. Αναρωτιέστε που θα  μπορούσαν τα παιδιά να παίξουν σκάκι ,να ζωγραφίσουν ή να φτιάξουν παζλ; Σε  μία από τις ελάχιστες παιδικές βιβλιοθήκες που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας  και λειτουργεί μέσα στον εθνικό κήπο. Ο Εθνικός Κήπος είναι δίπλα σας και σας  περιμένει οικογενειακώς για ώρες ψυχαγωγίας κάτω από τον πυκνό ίσκιο των  δέντρων. Οι μικροί βοτανολόγοι θα βρουν πλούσια χλωρίδα που θα τους κινήσει  το ενδιαφέρον και υπάρχουν και αρχαία για να εξερευνήσουν οι λιλιπούτειοι  αρχαιολόγοι. Όταν χρειάζεστε διάλειμμα, στον κήπο λειτουργεί παιδική χαρά όπου  εσείς μπορείτε να ξεκουραστείτε ενώ τα πιτσιρίκια συνεχίζουν ακάθεκτα το παιχνίδι.

Αν θέλετε να ξετρελαθούν τα πιτσιρίκια επισκεφτείτε το Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, έχει έξι τεχνητές λίμνες στις οποίες  μπορείτε να ταΐσετε αξιολάτρευτες πάπιες, πολύ πράσινο και ξύλινα παγκάκια στα  οποία μπορείτε να στήσετε το μικρό σας υπαίθριο γεύμα).

Θερινά προγράμματα και απασχολούν παιδιά από τριών ετών, με μουσικοκινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χειροτεχνίες και γυμναστική.

Παιδότοποι

Μαθήματα ιππασίας

Ποδηλατάδα

Summer Camps που διοργανώνονται από μεγάλους δήμους ή και από  ιδιωτικούς φορείς και αφορούν συνήθως παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών.  Πρόκειται για πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα, με παιχνίδια, εργαστήρια,  ζωγραφική, χορό και όχι μόνο…

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Διασκέδαση