Μαμά αγχώνεσαι που θα βγεις στην παραλία; Δεν είσαι η μόνη!

Μαμά αγχώνεσαι που θα βγεις στην παραλία; Δεν είσαι η μόνη!

Το να είσαι γυναίκα μπορεί να είναι άκρως απολαυστικό… Κάποιες φορές. Γιατί το καλοκαίρι θεωρώ πως δεν είναι μια από αυτές τις φορές.

Αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ, αντηλιακή, κιλά που δεν μαζεύονται! Ούτε και φέτος. Η δικαιολογία της γέννας πέρασε. Αχ καλή μου, από την καρδιά μου στο λέω.

Μετά από πέντε χρόνια δεν είναι κιλά εγκυμοσύνης, είμαστε απλά χοντρές! Καλά. Λίγο στρουμπουλές. Ζουμερές. Με πιασίματα. Ε βρες και εσύ κάτι που να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και δέξου το.

Απλά δέξου το.

Πόσα καλοκαίρια ακόμα να κρυβόμαστε κάτω από πετσέτες και ομπρέλες;

Πόσα παντελόνια λινά να φορέσουμε για να κρύψουμε κάποιες ατέλειες;

Είδατε κανέναν άντρα να προβληματίζεται για το πώς θα βγει στην παραλία το καλοκαίρι; Το μόνο που σκέφτονται είναι να κάνουν ‘κανα μπάνιο να δροσιστούν. Ούτε να επιδείξουν τα μπράτσα τους, ούτε τις γραμμώσεις. Οι περισσότεροι.

Σας έχω νέα! Και οι περισσότερες γυναίκες αυτό θέλουν να κάνουν. Μπάνια να δροσιστούν και να περάσουν καλά. Οι υπόλοιπες κορδωτές και κουνιστές γκόμενες που ποζάρουν στα περιοδικά και μας τις χώνουν στην μούρη καθημερινά σκέφτονται και το πώς θα ποζάρουν στην ξαπλώστρα το καλοκαίρι μη τις πάρει ‘κανα μάτι και δεν είναι τοποθετημένες στην «καλή» τους μεριά.

Εσείς που έχετε να κουβαλήσετε σνακ, κουβαδάκια, ομπρέλες, νερά, φαγητά, δυο τρια μαγιό και μια αλλαξιά ρούχα για τον καθένα σας, μη μου ζορίζεστε αν κουβαλάτε και κάποια κιλά επιπλέον πάνω σας! Ίσως αν τα ξεχάσουμε να μας ξεχάσουν κι αυτά.

Φροντίστε να γελάτε πολύ, μπας και σκάσει κανένας ξεχασμένος κοιλιακός, ποζάρετε σε σελφι με τα παιδάκια σας και περάστε όσο καλύτερα γίνεται άλλο ένα ταλαίπωρο καλοκαίρι!!!!!!!!!

Υπ.  Οι άντρες που επιθυμούν να κάνουν ένα σπέσιαλ δώρο στις γυναίκες τους ας τους κάνουν μια αποτρίχωση με λέιζερ! Θα έχουν μια χαρούμενη γυναίκα απαλλαγμένη από ένα επιπλέον άγχος της καθημερινότητας!

της συγγραφέως και στιχουργού Μαρίνα Φραγκεσκίδου
Ακόμα περισσότερες «Σκέψεις» της Μαρίνας μπορείτε να βρείτε στο blog της:
www.marinafragkeskidou.blogspot.gr
Το πρώτο της παραμύθι «Η κουτσή κιθάρα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

Σκέψεις