ΥΛΙΚΑ:

½ κιλό φύλλο κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1l φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αβγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια νερό1 φακελάκι σαντιγί (χρειαζόμαστε 1 φλ. τσαγιού γάλα)
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι και 1 φλούδα

Για το γαρνίρισμα:
200 γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα ή φιστίκια Αιγίνης και γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Στρώνουμε το κανταΐφι σ’ ένα ταψί, το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ξανθύνει. Αφού μισοκρυώσει, το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει για 5΄. Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κρατάμε μισό ποτήρι που ρίχνουμε και σε μια μικρή λεκάνη όπου χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, το άνθος αραβοσίτου και τη βούτυρο (όλα κρύα). Τα προσθέτουμε στο γάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Την απλώνουμε στο κανταΐφι και αφού κρυώσει την τοποθετούμε (τούρτα) στο ψυγείο και όταν «σφίξει» καλά, τη γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα. Όταν κερνάμε προσθέτουμε και 1 κουταλάκι γλυκό κεράσι ή βύσσινο.

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!

Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.